Spíler - fotó: Spíler

Nehéz idők járnak, ismét ráfanyalodtam az újságíró-etetésekre: az Urbanista médiaajánlatában a hirdetések árát lassan már nem forintban, hanem kalóriában adom meg.

Ennek a ellenére a Gozsdu-udvarban működő Spíler bisztró meghívásával nem nagyon tudtam mit kezdeni, mert nem vagyok én olyan magasan kvalifikált blogger, aki étteremkritikákat mer írni. De hiába utasítottam vissza udvariasan az invitálást többször is, ők hétről hétre megismételték az ebédmeghívásukat, szóval végül kötélnek álltam.

Hihetetlenül ügyes marketingesük van, mindenféle klassz húzással, de ami nekem legjobban tetszett az az, hogy nem csak egy nagy központi sajtótájékoztatóval nyitották meg a helyet, ahol kiosztottak egy egyenmenüt. Ugyanis hétről hétre leülnek 3-4 bloggerrel, újságíróval dumálni egy ebéd mellett, ahol ők szabadon választhatnak az étlapról. Semmi szájbarágós marketingszöveg, amire kíváncsi vagy, azt elmondják.

Hogy milyen a kaja, arról most már elvből nem írok - hát értek én kérem az ilyesmihez? -, de a hely nagyon pofás lett. Tipikus poszt-romkocsma stílus, ami örvendetesen hódít Pesten. Mutattam be már hasonlót: ezek azok, amelyek megőriznek valamit a romkocsmák lazaságából, helyenként kreativitásából, sőt a régi pesti vendéglők hangulatából is, de egy lehelettel elegánsabbak azoknál. És ami a legfontosabb, kinézetre egy cseppet sem lógnak ki a közösségi oldalakon pörgő dizájnbelsőfotók sorából. Ha tudtok jobb szót erre a stílusra, ne fogjátok vissza magatokat!

Persze akármennyivel frissebb is ez a stílus a romkocsmákénál, azért ebben is nehéz ma már újat alkotni. Ám apróságokban van, amivel sikerült kitűnnie a Spílernek. Ilyen például a címben is szereplő kézmosó, ami jól mutatja, hogy nem csak a Corvintetőn alkottak nagyot a mellékhelyiség-műfajban.

Spíler - fotó: Spíler

Pedig jellemző, hogy a kreativitást minden étteremben, kocsmában és szórakozó helyen a vécében próbálják kiélni. Sajnos ez legtöbbször kimerül férfi és nő jel megdizájnolásában, aminek következtében az ember nem tudja, hova is nyisson be. Itt viszont gyártottak egy kiskádméretű kézmosót, steampunk csövezéssel, eszméletlenül jól néz ki. Sajnos a sajtófotó készültekor még nem szerelték föl a szappanokat, melyek fémtengelyen elforgó fehér billiárdgolyókra emlékeztetnek.

Ügyes húzás még az is, hogy a pult mögötti falat egyetlen itallal rakták végig (ahogy az a nyitó képen látható), vagy hogy a Tripadvisorra figyelmeztető jelet nem kimatricázták (ahogy azt minden pesti vendéglő teszi), hanem bagolyfejlogóstul felrajzolták ide-oda a falra krétával.

Még több kép a Spílerről itt.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: étterem lakberendezés vendéglátóhely vécé zsidónegyed vii. ker spíler gozsdu-udvar

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr825165222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FayeFaye 2013.03.24. 17:32:39

Industrial lite? Casual chic? Bohemian loft?

elmeherceg 2013.03.24. 18:18:49

hm... én mondjuk a teremtő kreativitás további kiteljesedéseként el tudtam volna képzelni nagyobb (értsd: egynél több piszoárt és kabinkát) férfi vécét is.
Akár a dögös mosdókagyló rovására is.

Jock Ewing 2013.03.24. 18:20:41

Ahogy nézem a vízvezeték szerelést, csak hideg víz van.

Jerome de la Essex 2013.03.24. 19:11:42

Sikerült beülni a helyre egyik héten, tényleg rendben van minden, ami nem emberi tényező. Lehet a marketinges nagyon jo fej de a pincérek parasztok. Az egyik nem tud magyarul, ami egy vicc - nem vagyok mély magyar de azért beszéljen legalabb érthetően a város szívében - a másik meg le akart húzni kb 2000 forinttal mert 'elnézte' hogy milyen bort üt fel. Nem voltunk mar szomjasak de ez még akkor is feltűnt. Amúgy tényleg jo hely csak figyeljenek kicsit jobban a személyzetre. Ajánlom mindenkinek!

hot-spot (törölt) 2013.03.24. 20:27:01

A pókok imádják az ilyen csöves helyeket.D

Momina 2013.03.25. 00:19:11

@Jock Ewing: A szórakozóhelyeken inkább azzal szoktak trükközni, hogy csak meleg víz van, nincs hideg, ne azt igyon a jónép, hanem az itallapról valamit. Reméljük itt nem így van, még nem jártam ott.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.03.25. 04:31:02

Van olyan barom, aki ezért pénzt - vagy akár egy korty sört - ad?

magyar ember teli szájjal 2013.03.25. 06:34:06

Eléggé rideg szerintem, tegnap majdnem beültem de aztán továbbsétáltam.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2013.03.25. 08:28:03

Koszos zs..nak minek mosdó, úgy sem tudja mire való?!

Void Bunkoid 2013.03.25. 08:34:19

@Momina: ó, azért remélem csaknem, ez már csak nem a késő kilencvenes évek, amikor MINDEN diszkóban az volt a default, hogy csak meleg víz van.

Ma már remélhetőleg a csapvízivók nem is akarnak járni szórakozni :)

erdomester2 2013.03.25. 09:16:18

@Jerome de la Essex: ahol a helyek a külföldiekre vannak kihegyezve (és az árak) szerintem nincs semmi gond a külföldi pincérrel, mi még haverkodtunk is vele. A hely jópofa, de vannak problémái:
1.A hideg állatira befúj oldalt, megfázott a vesém hétvégére, pedig 10 perc után átültünk egy felszabadult asztalhoz
2.Mozogni nem lehet annyi asztal van
3.Kifejezetten drága

Pro
1.Jó a hangulat, tele van
2.A zene pont olyan hangos, hogy jól lehet beszélgetni mellette (az egyik hangfal alatt ültünk)
3.Jó a kaja
4.Kedvesek a pincérek (az egyik szólt, hogy ne haragudjunk de a szokásosnál kicsit tovább tart az étel elkészítése. 2 perc után hozták is, bár valóban sokat kellett várni. De szóltak és ez a lényeg).

Örülök hogy rátaláltam erre a helyre. Mellette a colorban ott hagyott a pincér amikor mondtuk h nem akarunk vacsorázni csak inni (WTF), a másik oldalt pedig egy semleges hangolatú kocsma van, így a Spíler egy igazi gyöngyszem és visszajáró vendég leszek (ha megint kapok fizetést).

Chapell 2013.03.25. 12:19:50

Mi tegnap ültünk be ketten, leginkább pozitív volt a tapasztalat. Amíg nem voltak sokan, a pincérek marha kedvesek és rendesek voltak, extra dolgokat is csináltak a felszolgáláson kívül.
A gond az volt, hogy mikor sokan voltak már a helyen, marha sokat kellett várni a pincérre.
Amúgy a kaja marha finom volt és szerintem a piák se drágák.

díjhitelező 2013.03.25. 14:51:40

@Chapell hát ez egy marha jó hozzászólás volt! :-)
Múúúúú
süti beállítások módosítása