XFl9[1].jpeg

Az elmúlt hetekben több programajánlót is kaptam, az izgalmasabbját szeretném most a figyelmetekbe ajánlani. ezek a Budapesti Építészeti Filmnapok, a Pest megér egy estet filmklub és a Tömegbiztosítás kiállítás.

web_headline_2013_magyar_angol[1].jpg

Budapesti Építészeti Filmnapok építészet, design, városfejlődés 

"A mi filmjeink vagányabbak az átlagnál" - a Budapesti Építészeti Filmnapok 5. születésnapját ünnepli. 
Amit ígérnek: fennállásuk leggazdagabb programja, filmek a kortárs építészet és várostervezés leginnovatívabb és leghírhedtebb példáiról, Budapest jelenkori átalakulásáról, lakatlan épületek kérdéseiről világviszonylatban is. Vetítések, beszélgetések rendezőkkel, vj. performance... MA 19 órakor az Oscar Niemeyer - Az élet egy lélegzetvétel portréfilmmel indítják a fesztivált a Toldi Moziban (Budapest, V. Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.). Mindenféle infó a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán.

 

Pest megér egy estet - városfilmklub az Örökmozgóban 

Pest megér egy estet! című városfilmklubot tavaly ősszel indították az Örökmozgó moziban, ahol Budapesten forgatott játékfilmeket és ritkán látható rövidfilmeket mutatnak be, a 60-as évektől napjainkig. A vetítéseket építészekkel, urbanistákkal, filmes szakemberek közreműködésével zajló beszélgetések követik. Az uccsó februári filmjükről sajnos lecsúsztam az ajánlóval, de ne keseregjen senki, márciusban is lesz Pest megér egy estet. Részletes tavaszi program itt.

 

Tömegbiztosítás kiállítás az Akváriumban 

A héten nyílt meg a Tömegbiztosítás című kiállítás, melyhez ugyan még nem volt szerencsém, de nagyon izgalmas témát boncolgat. Ahogy írják: "Tényleges helyeink üzleti alapú kisajátítása és az állam figyelő tekintete elrettent minket városunk állandó, konzekvens fogyasztásától. Köztereink jellegét látványos, illetve kevésbé látványos politikai jellegű akciók során próbáljuk visszanyerni, ezek esztétikája számos mű központi témájává vált, a demokráciát megújítani vágyó mozgalmak korában. Kiállításunk olyan műveket mutat be, amelyek feltárják a hegemónia rejtett stratégiáit vagy konfrontálódnak azokkal." Március 6-ig látogatható, szóval lehet, hogy még lesz hozzá szerencsém.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest film mozi program kiállítás akvárium

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr105109875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása