Bontják a Főtáv óbudai "háromkéményét", mely szinte mindenkit zavart, akinek a "mesés óbudai hegyekre" néz az ablaka - írta az Urbanistának tizezer256, aki pár fotót is mellékelt a bontásról:

"Egyik reggel kinéztem az ablakon, mint rendesen, és megütött valami… Hová tűntek?

Mint azóta kiderült, el.  

A FŐTÁV megszünteti hőközpontját a Zápor utcában, üzemét az Észak-budai (Kunigunda utcai) erőmű veszi át. 

„További kedvező környezeti hatásként lehetővé válik a jelenlegi III. kerületi Zápor utcai Fűtőmű kiváltása, amely önmagában is csökkenti a városrész füstgáz és zajterhelését.” – (FŐTÁV - 2006) 
bővebben erről: 
http://www.fotav.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/?id=16

A bontási munkálatokat (engedéllyel) novemberben megkezdték. A munkaterületen az irodaépület kivételével a terepszint alatt 2 méter mélységig (régészeti megfigyelés mellett) minden lebontásra kerül, ezután földvisszatöltés, tereprendezés és murvás talajtakarás történik. A munkálatok 2013. február 15-ig tartanak. Egyelőre nem tudni, mi lesz a helyén. A fűtőmű területén kulturális, intézményi, irodai, kereskedelmi és szolgáltatási funkciók is elhelyezhetők, azonban lakások építése nem megengedett.

A bontásról: http://obuda.hu/friss-hirek/hirek/bontasi-munkak-a-zapor-utcaban/

Remélhetőleg nem kereskedelmi funkciót fog betölteni (pláza), és nem zúdul ránk a kutya vacsorája. „Ott még van egy fa! – Mindenkinek saját plázát!” 


Szerintem egy csini park éppen elférne a helyén (;

 

Ilyen volt pár éve:



És így néz ki most:






Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest bontás főtáv iii. ker zápor utca

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr865023735

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.18. 11:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.18. 08:44:44

Mennyivel kerül többe a vizet a Kunigundából idepumpálni? Mennyivel kell melegebbnek lennie az erőműben, hogy ugyanakkora fűtőértéke legyen a házhoz érkezve?

Iza Béla (törölt) 2013.01.18. 09:04:43

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Mennyivel korszerűbb ott a kazán? Mennyivel jobb a hatásfoka? Mennyivel kevesebb hő kell most, mint korábban?

Iza Béla (törölt) 2013.01.19. 12:52:40

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ez még elvileg nem zárná ki azt sem, hogy hatékony legyen. :)

SzigDani

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2013.01.22. 01:14:32

@Iza Béla: csak nem azt akarod mondani, hogy te azonos vagy az egykori - közlekdéshangokat is utánozni képes coffoshajó, városvédős, vekés - szigeti dániellel?

SzigDani 2013.01.23. 09:46:57

@városjáró: Szóltak nekem az ipse ügyében, megoldottam, hogy "önként visszavonuljon a közélettől". Már próbálkozott máshol, fényképezés ügyben is félrevezetéssel... De jó látni, hogy ilyen aggódó hangot ütsz meg, aggodalomra semmi ok. :)

joska61 2013.01.23. 16:09:27

@Iza Béla: Hogy klasszikust idézzek: Mennyivel korszerűbb ott a kazán? Mennyivel jobb a hatásfoka? Mennyivel kevesebb hő kell most, mint korábban? - Biztos, hogy van min aggódni? ;-)
süti beállítások módosítása