Budapest, XIV. Városligeti Műjégpálya a Vajdahunyad vár felől fortepan_20142

Kerényi Zoltán Ablak a múltra sorozatát szinte mindenki ismeri. Ami miatt nagyon szerethetők az összeállításai, az az, hogy nem csak egyszerűen megkeresi a Fortepan képeinek jelenlegi helyszínét és újrafotózza azokat. Izgalmas témákat vadász, amiket aztán izgalmasan komponál egybe. A napokban három új alkotással bővült a sorozat: a Deák téri karambol és a korcsolyázókat figyelő motoros mellett egy kiskörúti képpel.

Budapest, VI. Deák Ferenc tér, Anker ház fortepan_22589

Ez utóbbin ugyan "nem történik semmi", de mégis érdekes. Itt van ugyanis az az üvegépület, mely régi házak közé ékelődik ugyan, de szerintem mégsem zavar senkit. Talán mert igen keskeny, talán mert egy ronda foghíj volt a helyén. Nem is értem, hogyan működhetett egy olyan menő butik ott, mint az S-modell.

Budapest, V. Károly (Tanács) körút az Astoriánál fortepan_21038

Kerényi Zoltán képeit amúgy már a Facebookon is lehet követni, érdemes!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest deák tér fénykép töri városliget astoria kiskörút károly körút képpár ablak a múltra városligeti-tó

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr694990074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Norv 2013.01.04. 17:05:42

Bár én akkor még nem dolgoztam ott, de a cégünk tervezte azt az üveg épületet - illetve csak azt a homlokzat átalakítást, mert régen egy másik ház állt ott. Ha valakit érdekel itt van róla egy cikk:
php52.epiteszforum.hu/node/12421
süti beállítások módosítása