37_1_1346567070.jpg_918x613

„Soha nem jártam még Magyarországon. Az igazat megvallva soha nem éreztem különösebb érdeklődést a kelet-európai országok iránt. Budapest kellemes meglepetés volt… Sőt nem csak meglepett, de már az első sétára egyenesen beleszerettem ebbe a városba… Azelőtt csak Amszterdamot szerettem, Berlin, Londont, a portugáliai Portót. De Budapest mindet felülmúlta. Most már csak itt tudok meghalni. Ez a város egyenesen csodálatos. Nehéz megmagyaráznom, mitől annyira szép, még én magam sem értem… A magyaroknak mókás a nyelve, mókás a pénze is, amelyet „forintnak” neveznek. Budapest olyan, mint egy bájos kismacska, amelyet lehetetlen nem szeretni.”

- idézi Ilja Varlamov, a legsimertebb orosz fotóblogger szavait a remek Wang folyó versei blog, ahol a fővárosról készült mind a 35 képet megtekinthetitek. Érdemes, komolyan lelket önt az emberbe, még akkor is ha joggal illetik kritikával a sok zsánertéma miatt - azért is választottam ide egy nem szokványosat. (A linket több barátom is ajánlotta, köszönet mindnek!)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: blog budapest fénykép

Elvira: P5262051 Nemzeti Múzeum Volcy11: Feneketlen to

Fotó: Elvira (Nemzeti Múzeum), Volcy11 (Feneketlen-tó)

Mai mérkőzésünk résztvevője két olyan negyed, amelyet 2007-ben ismertek el hivatalosan is önálló városrésznek. Ezen kívül azonban nem nagyon egyeznek semmiben. Ők SZENTIMREVÁROS és PALOTANEGYED. (Határok itt.) A tét nagy! Vajon sikerül-e Újbudának elsőként a kerületek közül két versenyzőt is továbbjuttatnia? Vagy sikerül-e egy második pesti negyednek is továbbjutni a Nagykörúton belülről? Arról nem is beszélve, hogy ez az utolsó nyolcaddöntő, ahol Pest és Buda csap össze.

Ha hirtelen nem tudod miről van szó, akkor elárulom: ez az Urbanista és az Otthontérkép közös játékának, a Városnegyed-bajnokságnak egyik mérkőzése. A cél: megtalálni azt a budapesti városnegyedet, amelyet a legjobban szerettek. A játék menetét, állását itt találjátok részletesen. Voksolni pedig egyszerű lájkolással tudtok a Facebookon.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest palotanegyed viii. ker xi. ker szentimreváros városnegyedek

varkert2

Fölkerült egy vagon Várkertbazár-látványterv a ZOA honlapjára, ebből nyúltam le most párat.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: vár felújítás várnegyed látványterv i. ker várkertbazár várbazár

Műfű az Andrássyn - fotó: Marton Albert Műfű az Andrássyn - fotó: Marton Albert

 

A mátyásföldi villanegyedben elég sok német cégvezető lakik, akik pont olyanok, mint a mesebeli németek, hogy ott aztán mindennek tüchtignek kell lennie. Szépek is a villáik, rendben is van a kertjük, hanem, ha a fű nem akar úgy nőni, ahogy az meg van mondva neki, akkor jön a műfű. Ott nagyon furcsán fest az úttest és az árok (helyére telepített szépen mulcsozott bokorágyás) közt a műzöld (amúgy alig egy háznyira a rejtélyes macskakaputól).

Na annál már csak az furább, amit Albert talált Terézvárosban, az Andrássyn. Mint írja:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest andrássy út városkép terézváros zöldfelület vi. ker műfű középső-terézváros

A fenti német üdítőreklámban nem egy helszín bukkan fel szeretett fővárosunkból, így például a Liszt Ferenc téri Liszt-szobor, ismerős formájú kukák és házak. Na meg természetesen gerillakötések, melyről már nem egyszer írtunk is. Tipp: Dobos László, München.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest klip vi. ker gerillakötés belső-terézváros

jalt_1346056412.jpg_1000x624

A nyolcaddöntők még javában folynak az Urbanista és az Otthontérkép Városnegyed-bajnokságán, ám az eddigi eredmények közül kimagaslik a József Attila-lakótelepé: 348 lájkkal győzte le Lágymányost (aki amúgy egy gyengébb csapatot simán vert volna 146-os eredményével). A siker mögött alighanem a civil lelkesedés áll, aminek egészen meglepő példái a fenti fotók: az urbi játékát falragaszokon hirdetik! Teljesen meghatódtam... (forrás: I ♥ József Attila-lakótelep)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest felirat ix. ker városnegyedek józsef attila-lakótelep

süti beállítások módosítása