Az őszi Bike and Roll túrához nem tudtam videóillusztrációt csatolni, ezért kénytelenek voltatok beérni egy zseniális KEX-videóval. Most azonban kaptam egyet a szervezőktől. 

Könnyűzenét nem csak úgy szerethetünk, hogy jobbnál jobb (esetleg rosszabbnál rosszabb) koncertekre járunk év közben. a magyar rockzene Budapesten született és erre szeret emlékezni is. 

A Majdnem Híres Rocksuli 2009 óta szervez popkulturális kerékpártúrákat, idén háromra került sor. Miért pont ilyen biciklitúra ne lenne? A helyszínek mindig érdekes poptörténeti emlékhelyek vagy az aktuális popkultúra fontos színterei, ahol mindig egy-egy beavatott zenész, szervező vagy újságíró mutatja be az állomásokat. Idén is volt téma bőven.

40 éves volt a Tabán, mint rockfesztivál-helyszín, erről a poptörténet szempontjából szintén legendás Budavári Művelődési Házban kiállítást is rendeztek, a Bem Rockparton.

  • A világ legjobb pubja lett a Lonley Planet szerint az A38,
  • Rodolf Hervé kilencvenes években készült budapesti fotóiból kiállítást rendezett a centrális Galéria és
  • úgy tűnt végre elindul a Várbazár és volt Ifipark felújítása is, ahol a könnyűzene is helyet kap majd.
  • A filmben a Gödörből lett Akvárium nem került bele, bár ott is jártak idén.
  • Az új Gödör Klub már nagyon későn nyitott, mínuszban kegyetlen popkultúráért bringázni, de azt majd jövőre járják körbe, ha beválik.

Addig marad, hogy megbeszéljük, melyik volt az év koncertje idén Budapesten.

 

Hogy sok minden kimaradt? Igen, hiszen a korábbi túrákon más helyszíneket jártak be. Ha van tippetek 2013-ra, biztos szívesen veszik a szervezők, ne fogjátok vissza magatokat!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest zene kerékpár

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr854967488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása