Lakhatási világnap - fotó: Hargitai DávidAz igazat megvallva nagyon elegem van a budapesti bódéépítkezésekből, az Erzsébet téren folyókból meg kiváltképp. Most hétvégén azonban kivételesen valami nemes ügy érdekében építenek tetőket a padok fölé: a lakhatási világnap kapcsán így próbálja meg felhívni a figyelmet a Habitat az otthontalanságra, illetve a lakhatási szegénység kérdéseire. Nos ez kivételesen szellemesnek tűnik. Sajtóközlemény lényege röviden alant:

A Habitat for Humanity Magyarország a Lakhatási Világnapon is a lakhatási szegénység problémáira kívánja felhívni a figyelmet. 2012-ben ezt egy rendhagyó kiállítás megszervezésével teszik. A budapesti Erzsébet téren szeptember 29-30-án 5 kis házat építenek fel utcai padok fölé. A járókelők a házakba beülve tekinthetik meg a kiállítást, amely művészi fotók és rövid leírások segítségével mutatja be a lakhatási szegénység legfontosabb problémáit.

A kiállítás nyereményjátékkal is kiegészül. Azok között, akik végigjárják a kiállítást, és összegyűjtik a lakhatási szegénység 5 fő problémáját, értékes vásárlási utalványt sorsolnak ki. A kiállítás megismerését szombat, vasárnap reggel 9 órától este 8 óráig a Habitat for Humanity önkéntesei is segítik. A kiállítás fotóit Hargitai Dávid készítette. A területet az Akvárium Klub bocsátotta a szervezők rendelkezésére.

A kiállításról és a nyereményjátékról friss információk a Habitat for Humanity honlapján, a www.habitat.hu –n olvashatók.

 

Persze meg kell várni a végeredményt - aki arra jár a hétvégén, küldjön majd pár fotót róla, milyenek lettek!

Frissítve: Na ilyenek:

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr764806302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása