Ez itt kérem az Urbanista és az ELMŰ-ÉMÁSZ közös játéka, a Városkapcsoló. A célunk bemutatni, hogyan és hányféleképpen jelenik meg az elektromos áram az utcákon, köztereken, házakon vagy épp a talpunk alatt. Mutasd be Te is a kedvenc példád, amit a legjobban szeretsz – és nyerj! A legszebb, legérdekesebb, legszórakoztatóbb témákat keressük műfaji korlátoktól függetlenül: küldhettek fényképet, blogposztot, novellát, kis- vagy nagyregényt, videót, de ha valaki szobrot farag nekünk, azzal nagyon szívesen találkozom személyesen is, és ígérem, átveszem tőle.

Ami a témákat illeti, minden lehet, ami elektromos és már a lakásajtón kívülre esik: villanybiciklik és libegők, díszkivilágítások és kevésbé díszes, de kedves esti fények, ATM-ek és közlekedési jelzőlámpák, trafóházak és telefonfülkék, sorompók és igazolványkép-készítő automaták, mozgásérzékelős szökőkutak és járdába rejtett LED-ek, izgő-mozgó kirakatok, villamosok, szélkerekek, napelemek, órák és neonreklámok. A sort a végtelenségig folytathatnánk, éppen ez a jó a játékban. Írhatsz eposzt a Lövölde téri trolivezetékekben futkározó elektronokról, de ha ügyesen fotózol vagy fogalmazol, akár egy darab kábellel is nyerhetsz.

Kérünk benneteket, hogy saját cuccal jelentkezzetek, amelyik legkorábban 2011-ben készült, és amit még nem publikáltatok máshol (mondjuk egy közösségioldal-megosztás azért belefér). Vagyis ha beküldi valaki Csontvárytól a Jajcei villanymű éjjel című festményt, akkor azt sajnos három okból sem tudjuk elfogadni, pedig amúgy tök esélyes lenne.

 

A játék menete

1. Bekülditek az anyagot. Jöhet e-mailen, Facebookon (üzenetben vagy üzenőfali megosztással), feltöltés linkjének elküldésével, de egy haikut akár ide a kommentekbe is beírhattok. Mindenki legfeljebb 5 művel indulhat.

2. Előzsűrizzük. Semmiféle szigorú bírálatra ne számítsatok, mert azt szeretnénk, ha az olvasók döntenének a legjobbakról. Ennek csak annyi szerepe van, hogy kiszűrjük a „pályázathekkereket”, vagyis megnézzük, hogy valóban megfelel-e az alkotás a fenti elvárásoknak.

3. Kiposztoljuk az Urbanistára. A tervek szerint három héten át, hetente kétszer jelennek meg az alkotások itt a blogon - az első merítés épp egy hét múlva, szeptember 25-én. A műveket feltöltjük a Facebookra is (hosszabb írások, filmek esetében csak egy linket helyeznénk ki, vagy ha tényleg készítetek egy szobrot, akkor annak a fotóját tesszük fel stb.). Az Urbanista-posztokból linkek mutatnak a Facebookos tartalmakra, ahol egyszerűen like-olni lehet a műveket. Amelyik a legtöbbet kapja öt nap alatt, az továbbjut a döntőbe. A szavazások mindig délben érnek véget.

4. A 10 legjobb a döntőbe kerül. Ide jutnak az egyes fordulók nyertesei, valamint rajtuk kívül az egész verseny során legtöbb lájkot kapott alkotások. (Erre a csűrcsavarra azért van szükség, hogy ne számítson, ki mennyire nehéz ellenféllel kerül össze egy-egy posztban). Itt ismét lájkolással dől el a végleges sorrend.

5. Díjazunk. Minden döntőbe jutott ajándékot kap az ELMŰ-ÉMÁSZ jóvoltából. Az első három helyezett jutalma 30, 20 és 10 ezer forintos vásárlási utalvány az egyik műszaki áruházláncban, a többiek hatezer forint értékű energiatakarékossági dobozt kapnak, tele mindenféle hasznossággal.

 

Ütemezés

(Folyamatosan frissítve a linkekkel és az esetleges csúszásokkal)

Szept. 25. 1. selejtező 

 
Karabélyos Péter: Kisstadion Bócsi Tamás 5 Vighazi Kamilla Budapest, nappal
Karabélyos Péter Bócsi Tamás Vigházi Kamilla (továbbjutó)


Szept. 29. 2. selejtező 
 
Fekete Dániel Sümegi Zsolt Molnár András
Molnár Zsolt (továbbjutó ezzel a képével) Gyenese András


 
 
Pendl András (továbbjutó ezze a képpel) Szilágyi Tibor
Paár Nándor
Benedek József Molnár Kata
 
Okt. 8. 4. selejtező (szavazás október 13-ig)
 
2012-10-08
 
Tarr Bernadett Takács Gyula
(továbbjutó ezzel a képpel)*
Bozsoky Erika
Papp Dénes Nagy János 
(továbbjutó ezzel a képpel)*

Okt. 11. 5. selejtező: versek és novellák (szavazás október 15-ig)


Kőműves Klára Zárlat
Lengyel Nóra Éjszaka Budapesten
Szilágyi Heléna Egy kisváros a múltban
Deák László OlivérVigyázz, behálóz a tudomány! (továbbjutó)


Okt. 14. 6. selejtező (szavazás október 19-ig)
 
 
Nemes Zoltán 'mettor' (továbbjutó ezzel a képpel) Kovács Eszter Júlia
Németh Nóra Kiss Norbert Rózsa Sándor
 
 
Vadnai Ágnes Aradi Péter

Péterfi Dániel
(továbbjutó ezzel a képpel)

Lánszki Tamás Peters Vida László
 
 
Okt. 21. Második pótselejtező 

NH
Gábor1225
Sziki Bálint
Kassai Tünde (továbbjutó)
Lázár Zsolt
Apple
Nash Russel

 
Okt. 26. Döntő (8 selejtező győztese + a 4 legtöbb lájkos)
Okt. 31. Eredményhirdetés:
 
Kis Norbert cím nélküli fotója és Deák László Olivér Vigyázz behálóz a tudomány című verse megosztott első, Vigházi Kamilla Budapest nappal című képe pedig a harmadik helyen végzett. A többi 9 döntős művet itt találjátok

 

Pályázati feltételek

Most jön a rettegett apró betűs rész, de ne ijedjetek meg, ebben csak arról lesz szó, hogy szeretnénk bemutatni az alkotásokat – természetesen csak a pályázattal kapcsolatban.

A pályázók tudomásul veszik, hogy szerzői jogdíj őket a pályázaton résztvevő alkotásokkal kapcsolatban nem illeti meg, és hogy a beadott munkák elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség őket terheli (beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is). A pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadják a fenti pályázati feltételeket, és egyben hozzájárulnak, hogy a rendezők a pályázattal kapcsolatos publikációkban műveiket térítésmentesen használják (ideértve a játék szervezőinek honlapját, közösségi oldalait stb.)

* A negyedik selejtezőből két "első helyezett" jutott tovább. Ennek egészen prózai oka, hogy a versenyzárás napján nem jutottam nethez, így nem tudtam végeredményt hirdetni - fél nappal később pedig már nem lehetett igazságot tenni a két fej-fej mellett haladó versenyző között. Nem túl elegáns megoldás, mentségemre legyen mondva, hogy ez a végeredményt nem befolyásolja! Ugyanis mindkét versenyző annyi szavazatot gyűjtött, hogy vigaszágon is a döntőbe került volna. Ezzel együtt elnézést minden érintettől a kellemetlenségért - dá

** Olyan sokan jelentkeztetek a versenyre, hogy két pótselejtezőt is be kellett iktatnunk a játékba. Egy "vizuális" és egy "verbális" forduló van még hátra így összesen 8 selejtező győztes és 4 vigaszágas - vagyis 12 versenyző kerül a döntőbe.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: blog játék fénykép elektromosság elmű-émász városkapcsoló

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr824784194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vakmacska 2012.09.22. 18:42:10

abban nincsen villany, legalábbis remélhetjük.

miért is ne?

Vakmacska 2012.09.22. 18:43:03

ááá, már eszembe is jutott egy:))

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2012.09.23. 21:05:27

@Vakmacska: kíváncsian várom :) az első selejtezőre még nem érkezett túl sok pályamű, úgy hogy onnan elég könnyű továbbjutni - szóval rajta! :)

gromek7 2012.09.24. 15:11:54

Elég röhejesek a díjak.
Pláne ettől a cégtől...

burqus · http://wangfolyo.blogspot.com 2012.09.25. 21:31:34

tudom, hogy több okból sem mezőnyképes, de nem tudom megállni, hogy legalább így kommentben be ne toljam: wangfolyo.blogspot.com/2009/12/electri-city.html

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2012.09.26. 09:27:31

@burqus: :D igen ez a jajcei vízmű esete, de tényleg zseniális - kösz!

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2012.09.26. 14:46:51

@~dá~: hopp természetesen villanymű - nem kén egyszerre két dolgot csinálnom :)

Gábor1225 2012.10.11. 15:19:52

Lámpaoltás

Vak tévelygésünk
egyszerre megszüntető
világosodás.
(Városkapcsoló pályázatra)

Gábor1225 2012.10.11. 15:20:37

Retró lámpakaró

Oly émelyítő
az orrunkat érő szag,
tartós szerkezet.
(Városkapcsoló pályázatra)

Gábor1225 2012.10.11. 15:22:13

Díszfény

Kivilágított
utcák, terek és hidak
Advent ünnepén.
(Városkapcsoló pályázatra)

Gábor1225 2012.10.11. 15:27:46

Elektronsors

A rejtőzködő
láthatatlanságuknak
fény lesz a ténye.
(Városkapcsoló pályázatra)

Gábor1225 2012.10.11. 15:31:11

ATM

Villogó zöld száj
kártyádat gyorsan elnyeli,
pénzköteget ad.
(Városkapcsoló pályázatra)

emmausz 2012.10.24. 21:10:06

Az én találmányom.
Óriásplakát hirdette:
„Ha áram van, minden van.”
Nem igaz. Pl. áramszünet nincs.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2012.10.25. 08:30:23

@emmausz: sajnos a jelentkezés már lezárult, pedig nagyon klassz :)
süti beállítások módosítása