480px-R.k._templom_%281268._sz%C3%A1m%C3%BA_m%C5%B1eml%C3%A9k%29_3[1].jpg 320px-Budapest_Feneketlen_to[1].jpg


Fotó:  wikipédiaToldym (Kós Károly téri templom), Karaj (Feneketlen-tó)

Ami egy valamire való blognál az "ez neked egy poszt?", az a Városnegyed-bajnokságban az "ez egy baromság, ezeket nem lehet összehasonlítani". Látszólag ebben a kategóriába esik a mai negyeddöntő két csapata is WEKERLETELEP és SZENTIMREVÁROS is. Pedig akármennyire is távol esnek egymástól, van bennük valami közös - de ez persze csak az én személyes véleményem. Na de mi a Tiétek? Ti melyiket szeretitek jobban? 

Voksolni most is egyszerű lájkolással tudtok a Facebookon - szeptember 22-e délig. (Annak a képnek adjatok lájkot, amelyik a számotokra kedvesebb városrészt ábrázolja) Bővebben az egész bajnokságról (szabályok, célok, indulók, eredmények, menetrend) itt olvashattok, a városrészhatárokat pedig itt találjátok.

Információforrások:

Szentimreváros


Wekerletelep


Ki miben jobb az Otthontérkép adatai alapján?*

Wekerletelepen alacsonyabbak a lakóingatlanárak (mintegy 30%-kal), a bérleti díjak,  a garázsárak és a parkolási díjak is. Szentimrevárosban jobbak a lakásbetörés és a kocsilopás mutatói (igaz mindkettő kerületi adat!), illetve több a zöldterület*.



Mit gondoltok róluk Ti?**

Szentimreváros

"Egy Szentimrevárosi bauhaus lakás valamelyik mellékutcában toronymagasan ver szerintem életminőségben mindent, és a Belvároshoz is közel van.(d'oh)

Wekerletelep

"1975 óta ismerem minden utcáját, terét és kis mellékutcáit , zeg-zugát és egyik pontjától a másikig. Nem tudnék eltévedni , ezen a helyen . Minden utcáját szinte ismerem mint a tenyerem.
Ahová születtünk, az a legszebb hely
(Rajkó Dobos Tímea)

Írjátok meg a véleményetek róluk kommentbe, hogy a következő fordulóban legyen mit idézni a továbbjutóról!

 

És most szavazzatok!

Kattints ide és válassz a két kép közül, hogy Szentimrevárost vagy Wekerletelepet szereted-e jobban! Persze akár mindkettőre is adhatsz lájkot. Kérlek, ne a képeket értékeld, azok most csak illusztrációk. Szavazni szeptember 22-én délig lehet.

A még folyó szavazásokat itt találjátok.

*Az Otthontérkép Szentimreváros nagyját a Gellérthegy városrészhez csapja, délkeleti csücskét pedig Lágymányos-Kelenföldhöz. A zöldfelületbe a városi parkokat, temetőket, erdőket számítják be - tapasztalatom szerint a fasorokat vagy a magánkerteket nem veszi figyelmbe az oldal. A mutatók forrását és számítási módját a linkekre kattintva találhatjátok meg!

**Kommentek az Urbanistáról és a Facebookról.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest xi. ker xix. ker wekerletelep szentimreváros városnegyedek

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr514777324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása