dscf7779_1_1339485545.jpg_900x675

Évek óta újra és újra előkerül az Ötpacsirta utca környékének rémes díszburkolata (legutóbb év elején posztoltam pár cowboy-os, starwars-os képet róla). Polgármesterek és képviselőtestületek cserélődnek, de bármi is történik, a kövek itt mindig úgy inognak, mint Szentbékkállán. Aztán most valaki megelégelte, és a Déli pályaudvarnál bevált módon gerillakertecskéket alakított ki a foghíjakkon.

A készítési folyamatról a 8ker blog készített összefoglalót, melyen látszik, hogy egyes helyek a lakók megunták a helyzetet és betonnal öntötték ki a még "kertetlen" üregeket.

Kiváncsian várom a folytatást...

(Tipp: ittlakunk.hu, ahol további képek is vannak.)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest palotanegyed gerillakertészet viii. ker díszburkolat ötpacsirta utca

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr454582506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsi Kacsa 2012.06.12. 10:41:49

Ezekben a járólapokban még senki nem törte ki a lábát?

Amúgy meg magyar mentalitás, csillióért kicsicsázni az utcát, teret, aztán a karbantartásra, állagmegóvásra már nincs pénz. Mert az EU csak az építésre ad lóvét, a fenntartásra az önkoriknak kell elkülöníteni a büdzséből. Csak azt már nem kalkulálják be sehol, hagyják elrohadni a vadi új közteret. Tisztelet a kivételnek, de az elég ritka.

Rocky 2012.06.12. 12:28:10

Helyesen: Szentbékkálla
2L
bocs
(én meg sokáig 1K-val írtam, csak azért tudom)

Commandante Jayasuriya 2012.06.12. 17:43:29

Naná, hogy szúrta valakinek a szemét ez a "néhány" foghíj, ugyanis két háznyira van a Magyar Építész Kamara, az Ötpacsirta utca 2.-ben.

Az "ittlakunk.hu"-n hivatkoznak a megoldáson meglepődő főépítésznőre, aki sűrűn jár arra, nyilván a kamarába azon a járdán visz az útja.
Innen üzenem meglepődni kevés, lehetne cselekedni is!
süti beállítások módosítása