Lufis autók - fotó: Paja

 

Nincs mese én is meg vagyok fertőzve a gyanakvással. A lufis autókat látva nekem is valami vírusmarketing jutott eszembe. Pedig úgy néz ki, valaki egyszerűen jó fej volt a Dembinszky utcában. Végül is, ha minden különösebb ok nélkül le lehet rúgni szemeteseket és visszapillantó-tükröket, akkor miért ne lehetne minden különösebb ok nélkül fellufizni autókat?

 

Szia/sztok!

Tegnap előtt (2012.05.15) reggel, a 7. kerületi Dembinszky utcában egy mókás dolog fogadott, amikor lementem az autómhoz. Az összes autón, ami a Dembinszky utcának a Hernád utca és a Nefelejcs utca közötti szakaszán parkolt, a jobb oldali visszapillantójára egy piros, héliummal töltött lufi volt felkötve, mellette egy cédula, amin annyi állt: "Szép napot! :) " Kerestem, kutattam, de semmit nem találtam neten erről. Gondoltam, hogy valamelyik párt, vagy multi cég, esetleg egy civil szervezet egyik kampánya lehet, de semmit nem lehet tudni erről. Te/Ti tájékozottabb/ak vagy/tok a városban történő dolgokról, talán hallottál/tok más kerületben/területen hasonló akcióról. Vagy csak simán egy kedves szomszéd magánakciója volt? Minden esetre megmosolyogtam a dolgot és igen, szebbé tette a napomat. :) Képek (a minőségért sorry, álmosan csipásan még annyira sem tudok fotózni, mint frissen és üdén) csatolva.

Üdv, Paja

Lufis autók - fotó: Paja
Lufis autók - fotó: Paja
Lufis autók - fotó: Paja
Lufis autók - fotó: Paja

 

Frissítve: Városbanék nem csak a fenti levelet és a képeket kapták meg velem együtt, de posztjuk megjelenése után a megoldást is:

"ez egy képzőművészeti akció volt, Maria Ines Alfonso munkája. A public art mű fotódokumentációja csütörtökön és pénteken, egy kétestés lakáskiállítás formájában került bemutatásra. A rendhagyó kiállítási projekt Vendégjárás címmel a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak szervezésében valósult meg. Az egyetemre minden szemeszterben több Erasmus-hallgató érkezik, akik egyéb óráik mellett két angol nyelvű kurzus keretében (Mapping the local, Site specific artworks and interventions in public space) működnek együtt a magyar hallgatókkal, elsősorban az intermédia és a képzőművészet-elmélet/kurátor szakos diákokkal. A Vendégjárás kiállítás így nemzetközi és magyar hallgatók kollaborációjaként jött létre. Az esemény különlegessége volt, hogy a kiállító művészek által vezetett séta két fő állomásán - mindkettő Erasmus-hallgatók lakta lakás - tekinthették meg a vendégek a diákok budapesti tartózkodása alatt, illetve annak hatására született munkákat."

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: marketing budapest vii. ker street-art dembinszky utca

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr594527239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása