BDVmot 006: IMGP5015 1

 

Az alábbi levelet tegnap kaptam Marcitól és nem tudom rá a választ. Főleg, hogy miért függetlenítik a kivilágítást a Lánchídétól, de rákérdezek. (A fenti fotó csak illusztráció, és néhány nappal korábban, a szuperhold idején készítette BDVmot 006)


Helló, Nem tudom lemaradtam-e valamiről, vagy ez még másnak nem szúrt szemet, de meghosszabbították volna a Királyi Palota díszkivilágításának üzemidejét? Ha jól tudom májustól szeptemberig sötétedéstől hajnali 1-ig, e szezonon kívül meg éjfélig vannak bekapcsolva a budapesti díszkivilágítások. Ehhez képest tegnap 3/4 kettő körül a Dunaparton sétálgatva tűnt fel, hogy még ki van világítva a palota, ami a sötét Lánchíddal elég szokatlan látványt nyújtott. Gondoltam, biztos valami karbantartás, és egy kicsit tovább van bekapcsolva. De ma is ez a helyzet, épp most nézem az ablakomból, ahonnan mindhárom nagy kupolát, citadellát, egész várat lehet látni (mindezt Újpestről) és minden vak sötét kivéve a várpalotát ami ebben a percben is (2:42) is fényárban úszik. Különösnek tartom, ha te is akkor megpróbálhatnál utánajárni, ha gondolod. üdv, Marci

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest díszkivilágítás világítás budai vár i. ker királyi palota

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr944505573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solesz · www.index.hu 2012.05.13. 13:08:56

A Kőhalmi már megírta a választ. van 3 kapcsoló, vár, lánchíd, gellérthegy. a kezelő megy hazafelé és a fejéhez kap: basszus, felkapcsolva hagytam a várat...

2012.05.14. 20:20:50

Kedves Marci!

Újpestről torzul látod nemcsak Budapestet, hanem az egész életet is! Sürgősen költözz el onnan, például a Ferencvárosba!

:)

cikacaka 2012.05.28. 09:31:02

Ez nem tudom milyen napon volt, de emlékeim szerint, ha rendezvény van a Várban (pálinka-, sörfesztivál stb.), akkor nem szokták lekapcsolni zárásig a díszkivilágítást.
Az pedig olyan 2-3 körül szokott lenni. Szóval lehet, hogy emiatt volt...
süti beállítások módosítása