Többen is jeleztétek, hogy az új Budapest-logó hány más emblémára hajaz. Szerintem nem olyan tragikusak ezek a párhuzamok, hiszen a B betű és a szív párhuzama adja magát - sok embernek eszébe juthat. (Itt egy nagy merítés a hg.hu cikkében, meg egy szappanoperás ráadás egy olvasónktól.) Szóval mindezek lehetnek véletlenek. De ami az új arculathoz tartozó reklámfilmet illeti, egészen durva nyúlásnak tűnik (felül a budapesti, alul az MTV-s szpot képei).

  

 

Ugyanakkor @netremete, aki az egyik alkotója volt tévés arculatnak, elnézőbb. Mint twitelte:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr114260074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2012.03.01. 16:42:21

A "végfelhasználók" nem szokták látni azokat a dolgokat, amik sokszor megkötik az alkotók kezét, mint pl. a büdzsét. Ami általában nem teszi lehetővé jogdíjas fotók használatát (hogy a külön fotózásról ne is beszéljünk), és ilyenkor jön az adu, a sziluettes megoldás. Mi is sokszor alkalmazzuk ezt, mert látványos dolgokra alkalmas - a jogdíjakhoz képest szinte bagóért. És innentől már nem nehéz nyúlást kiáltani, mert egy-egy sziluett megmozgatása, hogy az jól nézzen ki, nagyjából adja magát, a 2D 3D-sítése jórészt csak így megy, ahogyan azt mindkét esetben alkalmazták is. Persze ettől még lehet nyúlás :)

Aadaam 2012.03.01. 18:08:37

@RÁJEN: Az en kezem az elmult 12 evben rendszerint ugy volt megkotve, hogy "akarunk egy ugyanolyat, mint ami itt van, csak a mi temankban".

Szoval lehet hogy ezt mondtak neki hogy koppintsa, azt se tudta, ki csinalta, de hatarido persze volt, raadasul rovid...

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2012.03.01. 18:09:38

@Aadaam: Jogos, ilyenről is hallottam már. Gyász.

a tiéd! 2012.03.01. 19:18:55

Külön kiemelném a Parlament fölött elszálló (nemzeti?) repülőt...

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.03.03. 13:29:10

Az egy dolog, hogy "nyúlás" erre ezer ok lehet. De ráadásul az eredeti szebben van megcsinálva, arról nem is beszélve hogy a fehér sziluettek igazából azoknak jelentenek valakit akik "amúgy" ismerik a helyeket, épületeket. Az átlag magyar tv néző képen már biztosan ezerszer látta ezeket, egy turistának aki sose járt itt sziluetteket mutogatni netto hülyeség... és ez a nagyobb baj!
süti beállítások módosítása