Budapest


Máshol


Bárhol

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: szemle

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr44084001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

draci 2012.02.09. 15:21:10

..., hmm, amikor szorgalmaztam az index politika fórumán, hogy google maps vagy osm apira alapozva vmi közösségi jelleggel összedobott hasonló projektet (online GIS adatbázist) kéne csinálni arra, hogy kis hazánkban merre fordulnak elő pontosan az orkok által veszélyes zónák, perceken belül rootolva lettem és az addigi hozzászólások a /dev/null/-ban végezték. :S

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2012.02.10. 00:25:00

Igenis szükség van az ilyen és hasonló alkalmazásokra - nem a "rassz" ellen, hanem pont azért, hogy te, a védtelen és fegyvertelen, épségben/életben maradhass.
Nem hiszem, hogy a védekezés, még ha bele is akarják magyarázni, rasszista lenne. Manapság már az is rasszista, ha a zebra csíkjait elemezzük, vagy beszélgetünk róla, hogy milyen színben készítettek régen filmeket (a fotózás szépiáját most elhagyom). Ez az egész nem más, mint az "állóvíz" (sosem áll) felkavarása - hiszen mi más lenne szép és leleményes az ilyen cikkek íróinak (és itt nem a bloggereket, hanem az eredeti cikk íróit értem), mint az, hogy beszélgetnek, vitatkoznak, verekednek rajta az emberek.

Hurrá.

Az a rasszizmus, ha fehér emberként nem említhetem meg, hogy félek a sötét utcákon mászkálni, ahol többségben feketék meg jamaicai bűnözők (ők feketébbek a feketénél) laknak - és járják az utcákat, áldozatra várva.

Szerintem.
agymosott.blog.hu

Almandin 2012.02.11. 22:39:23

@Tom Bobb: Nagyon egyszerűen meg lehetett volna ezt oldani: olyan alkalmazást kellett volna szerkeszteni, ami megmutatja, merre rossz a közbiztonság. Ez igenis fontos információ, mert sok turista azért válik bűncselekmény áldozatává, mert ahova utazik, nem ismeri a veszélyes helyeket, és gyanútlanul besétál egy ilyen negyedbe. Ha csupán a közbiztonságra hivatkoznak, az távolról sem rasszista.

TH 2012.02.12. 14:18:36

Ha a progi bűnözési statisztikák alapján javasolja egyes utcák és környékek elkerülését, akkor ebbe hogy lehet rasszizmust belemagyarázni? Nyilván nem azt nézi a progi, hogy milyen bőrszínű a lakosság az adott területen, és mennyire gazdag vagy szegény...
süti beállítások módosítása