Budapest

Máshol


Bárhol

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: szemle

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr353499252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sicc 2011.12.27. 22:11:02

Ilyenkor nem probléma, hogy az ember a világűrt világítja? Közben velem pedig letekerteti a gyerekszobában a termosztátot a Levegő Munkacsoport.
Hülye egy világ ez ...

Trójai 2011.12.28. 04:00:38

Marha jó ötlet, a világítás hője meg még hasznosul is, ilyenkor, befagyott seggel jól ráülhetünk forraltborozni.

@Sicc:

Minden évben, mindenütt milliókat és milliárdokat költenek karácsonyi díszkivilágításra...közben meg kellene a pénz másra, ha egyébre nem, a rászorultak etetésére...nem?

Mondják, hogy nincs pénz, városi karácsonyi dekoráció közben 50 milla...

Mondják, hogy nincs pénz, közben meg augusztusi tüzijáték szerte az országban, több milliárd...

Mondják, hogy legyünk ökok és zöldek, de legyártják a sok világító szart, amit egy évben csak egyszer használunk...

Mondják, hogy kifogyóban az ivóvízkészlet, mégis ivóvízben fürdünk és azzal öblítünk vécét...

Mondják, hogy nemsokára itt a világvége, mégis mindenki igyekszik minél jobban megtömni a zsebét, de hát minek, ha már úgysem tudják elkölteni? Nemigaz...

Mondják, hogy a Levegő Munkacsoport...
de attól függetlenül, nem biztos, hogy nem érdemes megfogadni a környezetvédelmi és gazdaságossági tanácsokat. Amik amúgy a neten is rajtavannak, bárhol.

Ez vagyok 2011.12.28. 10:35:08

@Anyadamedve: Járjál gyalog, biciklivel, motorral, autóval... amivel akarsz. Ne használd a tömegközlekedést.

Ez vagyok 2011.12.28. 10:41:10

Télen, mikor kevesebb a fény az északi féltekén, különösen jó hatású a fokozottabb kivilágítás. Kevesebb lesz a depis ember, illetve kevésbé lesznek depisek.
Sicc és Trójai: rátok is jó hatással van, csak nem tudtok róla:) Egyébként még burúsabb lenne a hsz-etek:)

mutant · http://universal.blog.hu 2011.12.28. 11:18:24

@Ez vagyok: Na mert az sokkal jobb, hogy kilométeres sorokban tobzódnak az autók és dudálgatnak. Persze, mindegyikben csak egy ember ül...Járnál be gyalog a 10-15...sőt! 30 kilométerre lévő munkahelyedre minden nap? Nem hinném. Az autó sem jó megoldás, ha valakinek messze van a munkahelye. A tömegközlekedés a legjobb megoldás. Csak elhanyagolják az országban, tojnak a BKV-ra, csak pénznyelő az egész. Legjobb lenne, ha megvenné egy külföldi cég...

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.12.28. 12:24:30

Sejthettem volna, hogy a Kreatív Kivilágítás természetesen Illuminátus Pentagramokat fog jelenteni... Az se meglepő, hogy Portugáliából, hisz nekik köszönhetünk egy másik Fényhozót, Barroso elvtársat is...

Ez vagyok 2011.12.28. 12:48:29

@mutant: Segítene a dolgon, ha a buszsávot szabaddá tennék a személygépkocsiknak. Fura, hogy míg a buszsávon elhalad egy-egy busz, addig a többi sávban dugó van. Elég nagy luxus.
+ Az autósok által befizetett adókat az utakra kéne fordítani, nem a bkv feneketlen zsákába önteni, aminek az "alja" a pártkassza.
+ Összefoghatnának, megszervezhetnék az autósok, hogy az egyfele tartók otthonról együtt menjenek.
Több olyan hely van a világban, ahol nincs tömegközlekedés, elvannak úgy is. Még azt sem mondhatnám, hogy ezáltal sokat veszítenének és élnek legalább olyan megelégedettségi szinten, vagy jobbon, mint mi.

átlátó 2011.12.28. 13:10:49

Legyen minden szepen kiviladitva, de csak akkor, amikor sötet van, hogy ne menjünk neki semminek. Amikor nincsen sötet, akkor nem kell kivilagitani semmit, mert akkor amijkor vilagossag van, akkor nincs söteteseg es akkor nincs szükseg, hogy ki legyen vilagitva meg a lonak a fasza is.

Tapogatott Kukorica 2011.12.28. 13:22:49

A diszvilagitasbol nekem az tetszik, amelyiken a fa van becsavarva piros egokkel, amik szetterulnek a foldon, mint a fa gyokerei. Oltari jol nez ki.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2011.12.28. 16:12:47

Nekem bőven elég lenne, ha a lakott területeken nem kéne zseblámpával közlekedni, mert egy izzócseréhez is közbeszerzést írnak ki. (nem esztergomi sajátosság)

tehtube 2011.12.28. 17:06:54

Egy kopasz térre suta, világító csillagokat tettek. Szerintem nem követendő.

Trójai 2011.12.28. 19:55:25

@Ez vagyok:

Ehehe. Nem értem miért vagyok pesszimista, én azt írtam erről a dologról, hogy tetszik. Meg hogy praktikus is. A világításnál az energia nagy része hővé alakul, csak kisebbik részéből (40% alatt) lesz a fény...(kivéve ledek)

Szóval milyen jó, ha ráülünk ilyen hidegben, befagyott seggel, kiolvadunk kicsit. Plusz még világít is, és még dekoratív is.

Amit meg Sicc-nek írtam, az sem volt pesszimista, csak más dolgokra akartam vele rávilágítani. Lásd az utolsó mondatot...
süti beállítások módosítása