Galéria megnyitása Emlékszem, sok-sok évvel ezelőtt egy barátnőmmel vissza akartunk menni nosztalgiázni a Szigetre (lehet, hogy akkor még Diákszigetnek hívták?) néhány héttel a fesztivál után és egyszerűen nem találtuk meg a nagyszínpad helyét. Tökéletesen újragyepesítették a nagy rétet. Szomorú, hogy úgy néz ki, idén nem adtak ilyen sokat a rekultivációra. Bár soha nem tagadtam, elkötelezett híve vagyok a Szigetnek, E. fotói tényleg elszomorítóak (katt a képre), levele pedig alant olvasható.

 

tisztelt szerkesztő, író, városi patrióta!


hétvégén úgy döntöttünk, hogy meglátogatjuk a hajógyári szigetet, mivel a kopaszi gátra behajtó parkoló autók sora majdnem a hídig ért.

tömegre semmiképpen nem vágytunk, inkább zöld területre, kis tollasra, napsütésre és vénasszonyok nyarára.

kis ledöbbenés fogadott, amit már párom korábban is említett: katasztrofális állapotban van a sziget fesztivál után otthagyott kis zöld terület.

nem értem, hogy nem jutott a rendbetételre egy milla legalább, amikor ennél sokkal több vándorolt a zsebekbe ide-oda, illetve hogy nem bántja senki rossz érzését, hogy milyen állapotok uralkodnak ott.nem vette át ott valaki a helyszínt a bontás után?

nem tudom, hogy mennyire bántja ez az embereket és miért nem láttam még erről egyetlen sort sem, de felháborítónak tartom, remélem egyet értetek ezzel ti is.

üdv,
E.

 

Még több kép a fotóra kattintva!

Frissítve: A helyreállítást megrendelő Sziget Fesztivál és a munkát végző Főkert is gyorsan reagált kommentben a posztra. Köszönjük!

Sziget Official:

A fesztivál bontását és eltakarítását követően a Főkert munkatársai azonnal megkezdték az állapotfelmérést, mely alapján a Sziget már két hete meg is rendelte a munkát a Főkert Zrt.-től. A munkálatok megkezdése azonban döntően az időjárási adottságokhoz köthető, az időjárás szabja meg a feltételeit a kertészeti, illetve mezőgazdasági munkálatoknak. Mi sem örülünk annak, hogy még ilyen a Sziget állapota, de sem mi, sem az illetékes szakemberek nem tudnak mit kezdeni a szárazsággal. Amint megkezdődhetnek a munkálatok, úgy 1-2 hét alatt elvégezhető teljes munkafolyamat. Mindez sajnos nem tud gyorsabban lezajlani.
Reméljük mihamarabb kizöldül újra a Sziget és hamarosan találkozunk!

 

FŐKERT:

Megkezdődtek a Hajógyári szigeten, a Sziget Fesztivál alatt kitaposott területek visszafüvesítése. A Sziget Fesztivál után a területet 2011 szeptember 5-én kapta vissza a FŐKERT Nonprofit Zrt. Ez után megtörtént a kárfelmérés és az ajánlattétel. A kiküldött ajánlatot 2011. szeptember 22-én elfogadta, valamint megrendelte a Sziget Kft. A szerződés értelmében 45 500 m2-en szántást, tereprendezést, forgókapálást, és fűmagvetést végez társaságunk, valamint további 5100 m2-en - a fák alatti területen - árnyéktűrő fűmaggal füvesítést végzünk.

A munkákat hétfőn megkezdte társaságunk a területen a betemetett csapok feltárásával. Az aszály miatt a terület újrafüvesítése az ott maradt állapotában lehetetlen volt, mivel a nem kellő nedvességtartalmú föld nem megfelelő a fűmagvetéshez. Ezért társaságunk a talajmunkák előtt beöntözéssel készíti elő a területet. A talajmunkákat (nehéztárcsázás, tereprendezés) a mai napon kezdjük meg a területen és várhatóan 2011. október 21-re fejezzük be.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest sziget duna sziget fesztivál iii. ker óbudai-sziget

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr123261256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

berczy04 2011.09.28. 12:06:11

Ja, és hozzátenném, hogy 24 éve lakok a Kaszásdűlő lakótelepen. Látom a Szigetet, mióta elindult. Asszem feltételezhetek némi relevanciát a véleményemben.

berczy04 2011.09.28. 12:07:23

@min: Ott laksz a környéken ember???

Maretz 2011.09.28. 12:08:26

@berczy04:

Én is laktam Dunakeszin, bizony éjszakánként odáig is elhallatszik (10 km-re). Akkor miről beszélünk? Nem értem, hogy miképpen gondolhatják emberek, hogy ez normális...

Egyetlen világvárosról sem tudok, ahol ennyire leszarnák a lakosság érzéseit, csak hogy néhány tízezer részeg suhanc kedvére örjönghessen.

És legalább ha azt látnánk (mint jobb helyeken), hogy a szervezők igyekeznek kiengesztelni a sok károsultat azzal, hogy neadj'Isten tesznek is valamit a városért, vagy minimumként rendbeteszik a szűk környezetet, ahol vannak, hogy legalább az év maradék 51 hetében a helyi lakosok élvezhessék, és azt mondhassák, hogy "nabasszus, mégis megérte az az 1 hét, lám milyen szép lett cserébe a Hajógyári"... De lófaszt. Gerendai búval baszott arccal kiáll a kamerák elé, és előadja, hogy megint veszteségesek voltak, és igazán örüljön Budapest, hogy ő létezik, mert az ő önfeláldozása nélkül bizony már rég nem lenne Sziget és akkor aztán nem is tudom mi lenne...

Ez a gáz az egészben.

Maretz 2011.09.28. 12:09:20

@min: Milyen európai nagyvárosról tudsz, aminek a kellős közepén többszázezer ember egy hétig örjöng? Mert én hirtelen egyet se tudnék felsorolni.. várom válaszod!

Roltii 2011.09.28. 12:14:09

@berczy04: az a baj, hogy a Sziget erre a közönségre specializálódott. Ezt nem értik meg sokan, hogy nem biztos, hogy ilyen turistákra van szükség. Biztos ezek jönnek majd a wellness szállodákba pihenni, ugye? Jah, hogy ezek oda mennek mindig, ahol olcsó pia, meg dugható csajok vannak? Van olyan iparág, ahol ez forintosítható, de biztos, hogy ez kell nekünk?

@min:
ezt rosszul látod. Nem kell idilli utca, egyszerűen élhető város kell. Az nem járja, hogy rakat magamutogató homoszexuális gyök2-vel végig sétál a fél városon, és ezért lezárások, dugók vannak, és a gyerekedet is vidd aznap másfelé...

Legyenek parkok, rendbe tartva, szépen, és nem szétkúrva, szétfesztiválozva. Legyenek bulik, csak figyeljünk arra, hogy mennyi embert zavar, és mennyi ideig tart. A szigettel a hosszal van a baj, mindenki leszarná, ha 1-2 estés lenne, elfogadható (bár a helyszín vitatható).

Szórakozóhelyek kellenek, legyenek is, de ésszel. Ne zárjon be, de akadályozza meg, hogy a paraszt vendégek ordibáljanak az ajtón kilépve. Ha kell, fizessenek erre külön embert, nem érdekel. Nem értek egyet a csendrendeletekkel, de megértem miért hozták őket.

Jah, és ha csinálunk egy több százezres rendezvényt, akkor valahogy garantáljuk már a közlekedést oda és vissza. Szigeten ezzel is hatalmas gondok vannak. Egyszerűen az a helyszín erre a célra rossz. Gerendaiéknak jó, mert sokkal könnyebb az ellenőrzés. Nekem senki se mondja, hogy a beengedés és az a tumultus ott korrekt dolog...

"Szűklátókörűség, begyöpösödés az van Budapesten bőven... "
az van, ezzel egyetértek. Csak kérdés, hogy ha én a házaddal szemben állnék neki csinálni egy egy hetes fesztivált,akkor mit szólnál. Vagy ha akár 5 km-ről feléd irányítanám a hangfalakat. Biztos boldog lennél tőle, ugye? jah, és amikor vége van, akkor a te ablakod alatt üvöltöznének, és szarnák körbe az autódat...

Bp sok dologra jó, sok rendezvény lehet, de ésszel kéne. Mikor metró építés van, meg hídfelújítás, akkor nem értem, hogy pl miért kell lezárni mind a két rakpartot futóverseny miatt....miért nem gondolkodik senki.

csárli hárper 2011.09.28. 12:16:00

holdbéli táj....
nemtom, de bárcsak ilyen lenne a fent nevezett égitest, ez inkább egy lepukkant putrisor látképe, főleg a rengeteg cigaretta csikk teszi autentikussá.

Pink szabadságon (törölt) 2011.09.28. 12:20:03

Hetente járok ki a Hajógyárira, sok-sok éve. Évről évre rosszabb a helyzet. Nem a rendezvénnyel van a baj önmagában, hanem azzal, hogy utána nem állítják helyre - ahogy az az első időkben volt, mert az már nem biznisz. A természet nem tudja magától kiheverni, hogy így lepusztítják. Minden évben kivágnak fákat, vagy levágják a nagyobb ágakat "parkosítás" címszóval (=elférjenek a sátrak, beférjen a kamion) - a letört ágakkal a búcsupartin csápoló hollandokról nem is beszélve. Csikkekkel van tele a föld :(( a cikkírónak igaza van. @TibiOriginal: ebben a koszban ne operáljanak senkit

Gyermekláncfűrész 2011.09.28. 12:22:41

@Maretz: A karnevál :) Persze nem EU, bár nem értem az miért szempont. Egyébként a közelben is sok városban van többnapos rendezvény, fesztivál ami jellegében lehet más de hozadékában kb egál, esetleg rosszabb.

csárli hárper 2011.09.28. 12:22:41

@Maretz: "Azért mert az állam és az önkormányzatok úgy el vannak adósodva, hogy az első szellő bedönti őket, ergo nincs pénz mindenre. Az önkormányzatok csak a Te meg az én pénzemből tudnak gazdálkodni, vagyis ha nem tetszenek a közterületek, akkor ezekszerint szeretnél több adót fizetni."

ha így van akkor mi a faxért kapta meg a csókos lázárcébéja 5 milláért a faszom vágtát, az előző nem csókos brancstól meg 100 millát kértek területfoglalási díjként?

berczy04 2011.09.28. 12:23:10

@Maretz: Dunakesziről saját véleményem nincs, nem laktam ott. Én kb. 1km-re lakom légvonalban a Hajógyáritól, a Kaszáddűlő lakótelepen. És őszintén mondhatom, hogy agybajt nem okoz a hangzavar. Sőt, én még azt mondom, elviselhető. De abban igazad van, hogy legalább kompenzálnák a dolgot. Nekem már az is elég lenne, ha rendbetennék utána a szigetet. Engem a járulékos dolgok zavarnak és hiába mondják sokan, hogy ez ezzel jár, akkor is zavar. Ordibálás, hányások, kurva sok üveg, pohár, szar, szemét, cigi, etc. marad utána a LAKÓTELEPEN!!! Na, ez zavar. Zavar, hogy a rendőrök 3-szor (HÁROMSZOR) is képesek igazoltatni, ha épp megyek haza. Tudom, ez a dolguk, de zavar. Zavar, hogy odahugyozik a faszkalap a kapubejáróba, mert hazaindulás előtt ott jött rá. Van velem szemben egy kisbolt. Szerintetek mennyi ott a hangos részeg fasz, amikor épp occsóért veszi a kannásbort és utána ott ordibál.

És mondom ezt úgy, hogy engem a Sziget maga, a zene nem zavar. Mi van azokkal, akiket még az is? Lehetőleg csak olyan mondja, hogy viseljem el, aki ott lakik és mosolyogva tűri. Kelenföldről (pl.) csak a feszt. szépsége látszik!

Napkutya 2011.09.28. 12:24:41

@Roltii: OK. Megy ott a cirkusz egy hétig (építéssel-bontással együtt négyig, és cserébe fizetnek érte, adóznak, és utána rendbe rakják. (Többé-kevésbé. Ez igaz.)

Akik jönnek elköltenek máshol is egy rakás pénzt. (Tele is van velük a tököm, a B.-téri Sp.rban néha háromnegyed óráig tart venni valamit olyankor...)

Ugyanakkor, több olyan teret is mutathatnék a városban, ahol ugyan nincs hangoskodás, de okádék módon néz ki, tele van szeméttel, nem kutyák, hanem EMBEREK sz.rják tele, -és az önkormányzat le sem sz.rja, hogy az év nagy részében hogyan néz ki.

Négy éve, az egyikben lefestettük a padokat, mert az egyik cimborámnak ez volt a heppje. (Négy doboz festék, meg harminc sör. Csiszolással együtt fél nap alatt megvolt, és közben szénné röhögtük magunkat.)

A következő héten elloptak hármat belőlük.

Ehhez képest, a sziget relatíve jól néz ki...

Mondom: relatíve! Hogy jobban nézzen ki, nem a földet kellene cserélni, hanem valamit az emberek fejében.

És nem egy hétre, hanem tartósan...

berczy04 2011.09.28. 12:27:15

@Napkutya: "nem a földet kellene cserélni, hanem valamit az emberek fejében. "

No igen, Napkutya, itt vagyon a kutya elásva... :DDD

walter77 2011.09.28. 12:29:48

@Maretz:
Hát ezen logika mentén : "Különbség az, hogy a kutyaszar problémát nem olyan egyszerű megoldani, mint a sziget-problémát: kipateroljuk a picsába, oszt meg van oldva. "

Hát e alapján piszok egyszerű a megoldás a kutya cuccra is:
Kipaterolni a kutyákat falura oszt meg van oldva.
Ez jó megoldás nem?

Ja és: "A mattrészeg nyugat-európaiaknak tökmindegy, hogy Budapestre, vagy Csepelre utaznak, az óbudaiaknak viszont baromira nem mindegy."
Ja. Ahogy a csepelieknek sem lenne mindegy, de persze az óbudaiaknak nyilván az lenne.

Amúgy miután 11-kor vége a koncerteknek így nem csendháborítanak. Ha menne utána is hívhatnád a rendőrséget és ki is mnne, mint ahogy már volt erre példa.

@Roltii:
Este 11-ig vannak koncertek.
Ha az ismerősöd szentendrén felismert 1-2 számot az azért van, mert a víz mentén jobban terjed a hang ugye, meg méginkább azért mert ismete a számokat és mert rohadt nagy csönd lehetett éppen körülöte és valahol a szabadban ácsorgott. Ez pedig azért nem az az eset, hogy zavaró lenne. Pesten ha staionban van egy koncert, akkor a széljárás függvényében elég sok helyen föl lehet ismerni, hogy éppen mi szól. Úgyhogy erre az a válaszom, hogy igen, ez normális.

A 4-6, 24 villamos a 7, 178 busz, az éjszakai járatok mindegyike használhatatlan annyi "szakadt fasz" és lepukkant büdös ember utazik rajta, egész évben! (A keletinél laksz, akkor te is tapasztalhatod)

Hát komám ha téged minden zavar akkor érdemes lenne feltenni magadnak is a kérdést: "ez normális"?

Budapest világváros, ahol igen, normális az, hogy mindenféle "kisebbség" megmutatja magát, egyfelől mert joga van hozzá, másfelől meg nem is kell ennél több ok és magyarázat, sem pedig engedély a "többségtől".
Miután eddig nem készült kimutatás, hogy óbuda és újpest lakosságának hány százalékát zavarja a sziget ezért erről inkább ne beszéljünk, de gyanítom, hogy mégha arra kérdésre, hogy zavar-e a sziget igennel válaszolnának, arra már, hogy miért, nagyon sokféle okot mondanának, aminek nagy része messze nem valós ok, inkább csak ideológai világnézeti elveken alapul.

papugaja 2011.09.28. 12:30:19

@berczy04:
Én meg remélem, megvalósul, és a megnyitón, amin az összes üzleti érdekelt és prominens döntéshozó megjelenik leborotválja az egészet a jeges árhullám a picsába, utána Illés Zoltán meg jól meg is bírságolja az egész bagázst többmilliárd forintra, és akkor abból lesz rendes parkfenntartás egész BP-n.

berczy04 2011.09.28. 12:33:22

@walter77: Hadd kérdjem meg csendben, hogy merre felé laksz?

berczy04 2011.09.28. 12:34:16

@walter77: Hadd kérdjem meg szerényen, merre felé laksz?

Devil 2011.09.28. 12:36:55

Nem az lenne a k.va varosvezetes dolga hogy rendben tartsa a kozeteret? Ha mar egy csomo pent lenyul a fesztivalbol, miert nem foglalkozik utana a terulettel??? Ezert fizetjuk be az adonkat???

berczy04 2011.09.28. 12:37:46

@Devil: Szerintem kicsit rosszul látod a dolgot. Ez volt az első év, hogy fizetett a Sziget a fővárosnak.

Devil 2011.09.28. 12:38:36

@Lófasz Hadnagy: Jaj sokkal egyszerubb ugyanazoyak az aktakat tologatni egy eleten at, ugysem rugdossa ki oket senki a Varoshazarol, akkor se a levego hasznalataert is pent kernek majd (mer' valsag van, igaz ezt mar ok maguk csinaltak).

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.28. 12:39:54

@berczy04: Akkor megvan a hunyó. Én (a részleteken nem ismerve) arra gondolnék, hogy eddig a Sziget fizette a rendbetételt is. De mivel most már fizet a terület használatáért, a fővárosra hárult volna a feladat (vagy csak úgy gondolták). És ez elmaradt... Nem lennék nagyon meglepve!

Messzi Vetek 2011.09.28. 12:43:04

@walter77: ott a pont!
el lehet költöztetni a Szigetet, persze, csak az akkor már nem ugynaz lesz. szerény véleményem megegyezik wlter77 álláspontjával. van az országban 92000 km2 rurális terület, meg van 100km2 urbánus (aka BP belváros). könyörgöm, ezen a kis helyen legyen már élet.
ha valakit kutyát vagy lovat akar tartani, jó levegőre, illetve csendre vágyik, megteheti, hogy kiköltözik onnan - csak Bp-en belül nagyon sok hely van még. sőt! még a lakásárak is alacsonyabbak. egy pezsgő belváros zajjal jár. meg szeméttel. ez utóbbit össze kellene szedni és ennyi.

berczy04 2011.09.28. 12:43:31

@TrueY: Legutóbbi infóim szerint, attól még, hogy fizetett területhasználati díjat 18 év után először (sic!), a rendbetételi kötelezettség szerepelt a szerződésében, ergo a Szigetet terheli. Ha tévedek, majd kijavít valaki.

Devil 2011.09.28. 12:46:05

@berczy04: Eddig talan nem volt megallapodas a fovaros es a Sziget rendezoi kozott? Abben nem rendeztek a helyrellitas kerdeset?
Ha nem, akkor azert alkalmatlan a varosvezetes; ha igen akkor meg vagy nekik vagy a Szigetnek lett volna kotelessege ezt megtenni, es mivel mar evek ota nincs rendbeteve, azert alkalmatlanok.

Hiller Józsué 2011.09.28. 12:46:38

Gerendai: Hol van ilyenkor Bús Balázs és Tarlós? Szarnak rá.

berczy04 2011.09.28. 12:46:44

@Messzi Vetek: Na persze, én költözzek el, mi??? Bazzeg!!! Kutyát tartok, szívesen tartanék agglomerációban, kertesben.
Adsz pénz arra, hogy elköltözzek, ember?

Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát, baszki!

Pierre Ironman 2011.09.28. 12:48:20

@walter77: "Este 11-ig vannak koncertek. "

Lófaszt. Hajnalig üvölt a zene és hiába vannak sátorban, kurvára hallani a környéken hajnali kettőkor is.

berczy04 2011.09.28. 12:49:35

@Devil: Nem mindegy ki az alkalmatlan, ha utána az marad ami? Keressük meg a felelősöket és felmondunk nekik. Utána felmondunk azoknak akik felmondtak a felelősöknek. Utána felmondunk a felmondók felmondóinak is...
Ismerős?

Lehet mindig mutogatni, de attól még nem változik semmi.

Devil 2011.09.28. 12:50:20

@berczy04: Budapest rengeteget profital egy ilyen rendezvenybol. 18 eve ingyen kapott soktizezer turistat. Sok varos a segget verne a foldhoz oromeben. A Fovaros leszarja a kozparkokat, leszarja a Hajogyari Szigetet, leszar minekt is akik a magunkenak erezzuk a teruletet. Ha jon egy penszbeszedesi forras, egy ujabb megnyirhato birka szepen megnyirja azzal mar nem torodik hogy etetni is kellene.
Majd ha mindenki aki tud kikoltozik a varosbol, megnezhetik a "muvuket".

berczy04 2011.09.28. 12:50:42

@Pierre Ironman: Én ott lakom, 11-kor tényleg elhalkul. Én utána már nem nagyon hallok zavaró zenét. (mondom, Kaszásdűlő ltp., 1km légvonalban)

Devil 2011.09.28. 12:50:55

@berczy04: Nem valtozik na nem akarsz valtozast.

Napkutya 2011.09.28. 12:52:17

Szerintem, mi most itt konkrétan kutyát kefélünk...

Valaki (akár a posztoló) írjon már a szigeteseknek, hogy mi ezzel a helyzet és linkelje be...

Messze egyszerűbb lenne...

Peter__Blau 2011.09.28. 12:55:46

Nagyon egyszerű, fel kell jelenteni őket a kerületi r.kapitányságon környezetrombolásért. Tönkretettek egy parkosított területet ami az önkormányzat vagy a főváros tulajdona. Az mindegy, hogy miért vagy milyen módon, van egy okozott kár, és azt meg kell téríteniük. Remélhetőleg jó nagy büntetéssel egyetemben. Jövőre már nem fog elfelejteni parkosítani a pénzéhes úriember kritikán aluli cége. De ne egy ember jelentse fel és ne tíz, hanem 100. Annak lesz foganatja.

Devil 2011.09.28. 12:56:45

@berczy04: XV kerulet 6Km legvonalban: akar bulizni is lehetne ra meg hajnali 3-kor is.
Hja az uralkodo szeljaras... ennek ellenere a varos hibajanak tartom azt hogy a Sziget ugy nez ki ahogy most kinez - pont ugy ahogy sokszor a tobbi kozpark, jatszoter is.
A Szigeten levo, egesz evben uzemelo drogbarlangokkal szemben miert nem olyan agilisak mint a ZP/Sziget ellen???

berczy04 2011.09.28. 12:58:00

@Devil: És ha mondjuk én akarok változást? :)) Hehe, akkor sem változik semmi, mert egy érdekkörnek ez nagyon jó profitforrás és leszarja, a magamfajta kisember változást akar.

Igazad van, sok külföldi turista, költik a pénzt, építik az országimázst. De én, mint ennek "szenvedője" mi hasznot látok???
Nekem a pátyolgatott holland turista nem más, mint egy bebaszott, hangoskodó, mindent osszehugyozó, ne adj' Isten hányó barom, aki a nyugalmamat zavarja hajnali 3-4-kor. És nem látom, hogy utána örömmel megyek ki a kutyámmal, nemlétező gyerekemmel a Hajógyárira, mert olyan szép lett a tereprendezés. Nem, olyan, mint a fenti képeken.
Mégis, mi hasznom nekem ebből? (de ne is legyen közvetlen hasznom, mert nem vagyok demagóg, de hogy konkrétan engem, minket ér ezért veszteség, miközben a szervezők, rendezők, korrupt önkormányzatosok betegre keresik magukat ~100000 ember kárán, egy kicsit abszurd.)

átlátó 2011.09.28. 12:59:46

Hát ezt kő csinyáni he?

berczy04 2011.09.28. 13:00:10

@Devil: Na, az általad említett drog barlangok egy másik, de figyelmet érdemlő téma lehetne... :) De esetünkben most a Sziget a téma. :)

Peter__Blau 2011.09.28. 13:00:15

A sziget.hu-n direkt el vannak szúrva az elérhetőségek, hogy még csak véletlenül se tudj nekik levelet írni :-D

start.sziget.hu/?static=impresszum

Biztos véletlenül :-D

berczy04 2011.09.28. 13:02:02

@Devil: Nem állítom, hogy nem zavaró másutt, én csak azt mondom, hogy nálam, engem nem zavar annyira, s mivel csak ott lakom, csak arról tudok nyilatkozni. Simán el tudom képzelni, hogy a Duna vonalán igen sok embert zavarhat, mert hát ugye a víz... :)

Peter__Blau 2011.09.28. 13:03:17

@TrueY: Szerintem meg a területhasználati díj fizetése nem azt jelenti, hogy jogod van a bérelt területet tönkretenni és lelakva, szeméttel teli átadni a bérleti idő végén. Nem hiszem, hogy a tulajdonosnak kellene helyreállítania.

walter77 2011.09.28. 13:10:28

@berczy04:
IX. kerületben, ebből adódóan nem nem vagyok elszenvedője a szigetnek. Viszon éppen mert a IX.-ben lakom elszenvedője vagyok a magyar valóságnak: "Ordibálás, hányások, kurva sok üveg, pohár, szar, szemét, cigi, etc." -csak ez nem marad valami után, hanem ott van. Jó üveg és pohár az nincs, de a többi igen, bár már jöttem el egy játszótérről a gyerekkel amiatt, mert ki volt írva, hogy "vigyázat a homokozóban törött üveg van" (Egy kartonon volt, nem "official" táblán, de inkább nem kezdtem el keresgetni, pláne nem a gyereket bíztam meg vele...). Nem mellesleg a beslő kerületek esetében, az 5. és a 6. egyes részeit leszámítva megtalálod az alábbiakat különböző, de szignifikáns sűrüségben: (kutya, ember, macska)szar, szemét, cigi, hányás, húgyfolt.
A rendőrök mondjuk nem igazoltatnak. Viszont ott is ugyanúgy "odahugyozik a faszkalap a kapubejáróba", na nem mert hazaindulás előtt ott jött rá, hanem mert csak úgy ott jött rá vagy mert ott lakik.
Kisbolt is van, és nem egy héten keresztül tart mindössze, hogy megállnak előtte egy kicsit dumcsizni egy üveg pia társaságában.

Namost túlzásokat félretéve, nyilván nincsenek hadiállapotok (itt sem), de máshol sem háborítatlan a természet pesten, és nem csak a sziget környékén élőket sújtja a visszatérő átok.

Roltii 2011.09.28. 13:19:05

@walter77:
te nem érted mi a különbség 1 hét és 1-1 alkalom között? Azért a népstadionban nincs minden este koncert, sőt, elég ritka. A meccseknek is vége van, és nincs utána zene.

Az, meg hogy az éjszakai, vagy akár a 7-es buszcsalád milyen, nem menti a sziget alatti állapotokat a HÉVen.
Ha a te autód rossz, és az enyém is elbaszódik, akkor nincs okom szerelőhöz vinni, mert a tied is rossz? Lehet, hogy szar a hasonlat, de remélem érted mire gondolok.

Egyébként ha lesz jővőre, akkor komolyan mondom nézd majd meg, hogy mi megy ott 0-24-ig. Nézd majd meg a HÉVet, a környékbeli házakat, lakótelepeket. Majd menj északabbra, és hallgasd a szigetet.
Szentendrén sem a duna parton a madárcsicsergés közepette lehetett hallani.
Tudod, a BalatonSound azért nem zavarja a környékbelieket annyira, mert a Balaton túloldalára van irányítva, őket viszont nem nagyon kérdezik...

walter77 2011.09.28. 13:19:15

Szerintem egyébként messze nem állunk itt annyira ellentétes álláspontokon, mint amennyire most ez tűnik.

Mindenképpen több odafigyelést érdemelne a dolog, mindenki részéről, mert a tolerancia nem gombnyomásra működik, hanem mondjuk pozitív tapasztalatokonalapul, amíg ezek nincsenek meg addig én hiába érvelek amellett, hogy a sziget az jó. Ebben tényleg acsak a város és szervezők tudnának segíteni, azzal, ha valamelyest látványos lenne a dolog utóélete is.

Roltii 2011.09.28. 13:23:21

@walter77:
Az a baj, hogy nem lehet a végtelenségig toleranciát kérni mindenkitől mindenre. Én úgy érzem, hogy Magyarországon (meg nyugatra is) kicsit az érvényesül mostanság, hogy mindenki mindent lenyel (most nem úgy), cserébe, ő is elvárja, hogy ha valami faszságot csinál, meg zavar egy fél várost, akkor mindenki kussoljon.
Én úgy gondolom, hogy nem ez a jó irány, nem kell ilyen szinten toleránsnak lenni, mert nem vezet sehová. Vannak szabályok, elvek, éljünk együtt és kész. Nem baszok ki veled nagyon, cserébe te se baszol ki velem nagyon. Kicsit és néha belefér.

Roltii 2011.09.28. 13:24:16

@walter77:
Az a baj, hogy nem lehet a végtelenségig toleranciát kérni mindenkitől mindenre. Én úgy érzem, hogy Magyarországon (meg nyugatra is) kicsit az érvényesül mostanság, hogy mindenki mindent lenyel (most nem úgy), cserébe, ő is elvárja, hogy ha valami faszságot csinál, meg zavar egy fél várost, akkor mindenki kussoljon.
Én úgy gondolom, hogy nem ez a jó irány, nem kell ilyen szinten toleránsnak lenni, mert nem vezet sehová. Vannak szabályok, elvek, éljünk együtt és kész. Nem baszok ki veled nagyon, cserébe te se baszol ki velem nagyon. Kicsit és néha belefér.

berczy04 2011.09.28. 13:31:35

@Roltii: Élni és élni hagyni. Nem olyan bonyolult ez. Csak van akik szeretnek fesztiválozni! :)))

walter77 2011.09.28. 13:32:03

@Roltii:
Nézd, tudom, hogy nekem ebben a kérdésben valójában sohasem lehet hiteles a véleményem, ebből adódóan igazam sem lehet, mert nem a sziget környékén lakom.
Nem vitatom el senkitől sem, hogy zavarja, azt sem vitatom el, hogy nem lehetne ezt jobban kommunikálni és rendezni.
Én azt mondom csupán, hogy a sziget mint esemény hasznos dolog társadalmilag, gazdaságilag és kultúrálisan is. Éppen ezért az nem lehet a jó megoldás, hogy 1 hétnyi kellemetlenség és a megszokott rendet megbontó esemény miatt megszüntessük magát a rendezvényt, mert az aránytalan, ebből adódóan pedig igazságtalan lenne.
Nekem is voltak jó és rossz tapasztalataim a szigettel kapcsolatban, idén pl. jók. A HÉV-en pl. nem okádott senki és részegek sem voltak, igaz, hogy kb 11 és éjfél között csüccsentem rá, mert már öreg vagyok és nem bírom a strapát.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.28. 13:32:58

@berczy04: És a Sziget szervezője is így gondolja? :)

Jó Estét 2011.09.28. 13:33:11

@Maretz: Menj el Parizsba, Lisszabonba, Madridba akkor pl... Es ez csak nehany...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.28. 13:34:40

@Peter__Blau: "Szerintem meg a területhasználati díj fizetése nem azt jelenti, hogy jogod van a bérelt területet tönkretenni és lelakva, szeméttel teli átadni a bérleti idő végén."

Egy normális országban valszeg így is van... :) De ha nálunk már bírságoltak volna, akkor az indexen megjelent volna a hír. Szóval valami van a háttérben, amiről nem feltétlen tudunk...

Jó Estét 2011.09.28. 13:40:58

Csendben azert megkerdeznem, hogy akit zavar, hogy hangos helyen lakik miertnem koltozik el? En konkretan egy ir kocsma folott lakok, en koltoztem oda, es leszarom, majd ha zavar elkoltozok mashova. Vagy ez annyira elvetemult otlet? Valaki mondja mar meg miert nem koltozik Csepelre, Kobanyara, Sashalomra, Lorincre vagy Erzsebetre ha kusst akar? (Najo Erzsebeten kurva sok a kutya, azok hangosak), de van kismillio olyan hely Pesten is ahol kuss van, egy evben 365 napot. Tudom, mert laktam ilyen helyen...

berczy04 2011.09.28. 13:49:23

@walter77: Évek óta azt hallgatom, hogy milyen hasznos az országnak, fővárosnak, nekünk. Oké. Mutatna egy, csak egy konkrét, netán számokkal alátámasztott kimutatást, hogy milyen hasznot hajtott az országnak? Nekem az kicsit kevés, hogy megmondják, hogy ez jó nekem.

berczy04 2011.09.28. 13:51:42

@TrueY: Hát persze, hogy így gondolja. Ha megkérdeznék, akkor ártatlan boci szemekkel mondanák a kamerába bele, hogy hát Ők aztán mindent, de mindent megtettek a terület helyreállításáért. Sőt, még azt is megtették amit nem.
És persze bemondásra mindenki elhiszi. (mint ahogy ugye évek óta veszteséges...)

berczy04 2011.09.28. 13:54:29

@Jó Estét: FEntebb mán írtam. 24 éve lakom ott. Egyszer csak ideszakadt ez a...: Eurowoodstock, Diáksziget, Pepsi-sziget, Sziget. (igen, volt pár neve) És én költözzek el??? Ez most komoly???

Az, hogy Te úgy költöztél oda, hogy tudtad mit vállalsz, az oké. DE ÉN NEM!!! Utána jött ez a cucc! Ilyenkor mi van, ki a hülye? Ja persze én, mert nem költözök el. Ugyan már...

Roltii 2011.09.28. 13:55:36

@Jó Estét:
szia. Ők azok akik kiköltöztek Óbudára (Csillaghegy pl), vagy Budakalász,pomáz, szentendre, dunakeszi vonalra. Ők szopnak a Szigettel:D
Jah, csillaghegyen anno szentendrei mellett laktunk, és soha senki nem tette szóvá az út zaját. Azt már igen, ha a sziget miatt éjszaka is járt a hév, meg azt is, ha idióta motorosok bőgették a motorjukat a szentendrein....

Gyermekláncfűrész 2011.09.28. 13:59:13

@berczy04: KSH oldalain nézz körbe 1,5-1,8 Mrd Ft / év
Gerendai Az utóbbi 10 évben kétszer mondta hogy veszteséges. Nem Ő, nem a cég, hanem az az egy rendezvény.

bldo 2011.09.28. 14:10:55

@berczy04: Eddig megálltam, hogy (a nickemhez méltóan) beleugassak a dologba, de ezt már nem tudom szó nélkül hagyni: "Kollegám Dunakeszin lakik és azt mondja..." Ez röhejes, már megbocsáss. A te véleményedet elfogadom, közel laksz, rendben, jogos, biztosan hangos. De ez a "nagynéném nagybátyjának a szomszédjának a fiának a menye azt mondja Taktabuktáról, hogy még ott is jaj-jaj-jaj-de-hangos a muzsika" sírás, mint érv, ez már tényleg röhej.
Kb. 25 évig laktam Békásmegyeren, és én ott már semmit nem hallottam a szigetből. Kizárt dolognak tartom, hogy ha Dunakeszin lehet is hallani a dolgot, az "iszonyat zavaró" tud lenni. Biztosan nem kellemes, ha tényleg hallható, de ez az "iszonyat zavaró" drámázás kicsit sok szerintem. (Btw. kollegád remélem nem a városba, és nem autóval jár be dolgozni, mert számomra meg a dugók tudnak "iszonyat zavaróak" lenni, ha már drámázásnál tartunk. 1:1)

Volt még itt valaki, aki szerint a "hév használhatatlan, annyi szakadt arccal van tele". Ez csak ott, akkor zavar? Az összes többi, telente melegedőnek használt BKV járat nem zavar, ami tele van csövessel? A 4-6-oson a zsebtolvajok meg a májerkedő norvégok nem zavarnak? Évekig utaztam napi rendszerességgel a héven a Batthyányi-Békásmegyer viszonylatban a sziget ideje alatt, nem hagyott bennem semmilyen lelki nyomot. Egy mozgalmasabb belvárosi járat is van ilyen zsúfolt, *ezt* végképp ki lehet bírni egy hétig.

Mondom ezt úgy, hogy évek óta nem jártam a Szigeten. Idén egyszer átbicikliztem a vasúti összekötő hídon a rendezvény ideje alatt este, még a 11 órás hangfogó előtt, és valóban volt hangerő, de én még ott sem tudtam a zeneszámokat megkülönböztetni, csak valami kaotikus mormogós massza meg csörömpölés szállt az éjen át.

Ellenben a szigetet valóban helyre kellene állítani, mert ezek a képek valóban siralmasak.

papugaja 2011.09.28. 14:16:32

@Jó Estét:
Csendben azért megkérdezném, hogy ha te egyszerű kispénzű ember lennél, aki panelból maximum csak panelba tud költözködni, kertváros, agglomerációs alvófalu elérhetetlen számára, és a munkahelye a fővároshoz köti, akkor hányszor költöznél el, amíg valóban nyugalmas helyet nem sikerül találnod?

berczy04 2011.09.28. 14:23:07

@blackdogone: Nézd, én csak azt mondtam, amit Ő mondott nekem. Lényegtelen, hogy drámázásnak tartod, avagy nem. Miért ne mondana igazat? De, ha neked úgy esik jól, tekintsük a véleményét semmisnek, mert Dunakeszin tuti nem hallani. Kizárt, szerinted. Voltál ott, hallottad? Van ott ismerősöd, mondta, hogy kizárt, hogy zavaró legyen?

Zavar a dugó? Ne járj kocsival, megteheted. Én mit tegyek, ha ott lakom? Menjek nyaralni addig? Fizeted? Költözzek el, mint írták egyesek? Fizetik nekem?

Ha figyeltél volna arra, amit írok, feltűnt volna, hogy önmagában a Sziget nem zavar engem. 11-től, szinte kuss van zeneileg, ha ara fúj a szél, talán lehet hallani ezt-azt, de számomra nem zavaró. A járulékos dolgok zavaróak, de egy hetet egy éveben én kibírok. ÉN.
Mások nevében nem nyilatkozom, Te se tedd! Gondoltál már mondjuk arra, hogy egy munkásember, aki mondjuk 5-kor kel, hogy hatra melóba érjen, mennyire nem tud pihenni 11-ig? Mert addig tényleg nem tud. Engem nem zavar, 1-2 előtt sosem fekszem le, de mi van aki igen? Neki nincs joga pihenni, másoknak van joga ott bulizni, ezzel zavarni őt? Ismerek ilyet, ott lakik ahol én, ne tudd meg milyen véleménnyel van a szigetről.

Barátnőm 8-9-kor fekszik szinte minden nap, mert kell neki ennyi pihenő. Nem is jött egy hétig arra... Erre gondoltál?
Azt kell feltételeznem, hogy nem, mert szerinted KIZÁRT, hogy Dunakeszin zavaró legyen.

Jó Estét 2011.09.28. 14:26:16

@berczy04: mer az jobb, hogy itt idegeled magad rajta? Nem fogjak becsukni a Szigetet ez nagyjabol kezspenznek veheto, te pedig mar 20.jara idegeled magad rajta. A vilag ilyen, nem mindig lehet mindenkinek jo, orulj, h nem az M0-ast vezetik az ablakod ala :) Attol, hogy ideges leszel csak a sajat eleted rovidited, probald meg elfogadni, hogy ez van egy hetig, vagy menj el akkor nyaralni, vagy aludj a szeretodnel :)

@Roltii: mondjuk igen, ez jogos, ott a pont :) De egy hetet csak ki lehet birni, nem? Jopar milcsi folyik be a varos zsebebe, ezt mondjuk lehetne jobban reklamozni, hogy hany millio terulethasznalat, hanymillio a szigeten elfogyasztott dolgok, belepok afaja, hany embernek adnak munkat, es az idelatogato kulfoldiek mennyi afat fizetnek, es kozvetve hany embernek adnak munkat...

Jó Estét 2011.09.28. 14:32:24

@papugaja: panelbol koltoztem regi gangos hazba. amugy sztem egyszer eleg koltozni, csak meg kell nezni hova...

berczy04 2011.09.28. 14:38:20

@Jó Estét: Úgy tűnt Neked, hogy idegelem magam rajta? Ha igen, olvasd vissza a hozzászólásaimat, mert valamit elnéztél. Mintha pont azt írtam volna, hogy engem annyira nem zavar... De lehet én vagyok a hülye, sőt lehet ott sem voltam... Ejj! Olvass, mielőtt minősítesz!

Látom, olvasni is nehezen megy, mert mintha barátnőt írtam volna, nem szeretőt. Vágyaidat ne vetítsd rám! És legfőképp, ne Te mondd meg mit tegyek! Ne mondd nekem, hogy aludjak a barátnőmnél, majd én eldöntom. Ne Te mondd meg, hogy mikor menjek nyaralni! Adj pénzt és zsírozd le a cégnél, hogy pont akkor tudjak!
Pofázni könnyű.

Jó Estét 2011.09.28. 14:44:21

@berczy04: igen, ebbol a hozzaszolasbol is ugy tunik, hogy teljesen nyugodt vagy :) Akkor csinalj amit akarsz tenyleg, lehetsz savanyu uborka is tolem :) Sot akar panelhaz lifjeben panaszkodo nyugdijas is, as you like it :)

berczy04 2011.09.28. 14:58:00

@Jó Estét: Igen, ebből a hozzászólásból is úgy tűnik, hogy nem értettél meg. Akkor gondold azt, amit akarsz!
Ha akarod, lehetek egy panelház liftjében panaszkodó, savanyú uborka nyugdíjas. Csak a képzeleted szab határt!

omlósz 2011.09.28. 15:33:56

@Maretz: főváros közepe? ne röhögtess már, hol közepe az :DD

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.28. 15:59:14

@berczy04: :) Sőt tanúi is vannak, akik látták, hogy megcsinálta! Csak azóta a trópusi viharok meg a monszun tönkre tette!

bohuš 2011.09.28. 16:28:26

Biztos más is említette már, nem olvastam el a kommenteket, de nekem logikusnak tűnik, hogy a füvesítést (akár műfűvel) nem csinálták meg kánikulában. De lehet, hogy nem ez az ok, amiért elmaradt...

mbfan 2011.09.28. 18:40:28

@Roltii:

"akárhol lakjék is előfordul, hogy egy hétig extra zajok vannak, építkezés, lakásfölújítás a szomszédban"
De nem éjjel. Ez a hatalmas különbség. Amíg a sziget tart, a hév kb használhatatlan, annyi szakadt fasszal van tele, úgyhogy melóba menni és jönni is gáz, utána meg otthon 40 fokba csukott ablaknál tudsz aludni. éljen! Ilyen azért kevés országban van"

Hát erről tudnék mesélni. Pl. Újpesten Szenteste vagy inkább Karácsony éjjelén arra ébredni, hogy fúrnak a szomszédban, az nálunk teljesen megszokott. Hétköznap meg szinte hiányzik, ha egy hajnal kimarad... Nem hiszem, hogy egy Szigetlakó csinálná.
Vagy pl. menj már egyszer végig a 120-as busz vonalán, szinte bármikor... Nekem minden napom így telik.

Ne haljatok már bele egy kibaszott hétbe. Költözzetek fel a Rózsadombra. Vagy ha nem tehetitek tűrjetek. Ahogy én is... Eddig még senki sem halt bele.

Roltii 2011.09.28. 20:23:49

@mbfan:
szentestétől szilveszterig folyamatosan fúr? ugye hogy nem. Akkor meg ne vond kétségbe amit mondunk.
A 120-as busszal mit akarsz mondani? Nézd meg mi van a HÉVen a sziget alatt, és utána hasonlítgasd bármihez. Így csak a levegőbe beszélsz.

Egyébként meg ha nem is a rózsadomb, de Csillaghegy/Dunakeszi és társaira azért költöztek az emberek, hogy relatíve csendbe legyenek. Ebbe zavar bele a sziget. Azért Sziget nem közérdek mint pl a közlekedés, úgyhogy nehezen magyarázható miért kell tízezreket szívatni.
Egyébként meg, miért baj ha elmondjuk a véleményünket, vagy valamit ellenzünk? Vagy szerinted mindenkienk tűrnie kéne kussban? Erre már reagáltam feljebb...

mbfan 2011.09.28. 20:34:41

@Roltii: Elolvastad, amit írtam? Szinte minden nap fúr valaki. És mint írtam - ha olvastad volna - nem marad ki még az ünnepnap sem. És miből következtetsz arra, hogy kétségbe vontam bármit?

Láttam mi van a HÉV-en a Sziget alatt, mert rendszeresen járok arra, így aztán azt is tudom, hogy mi van ott, amikor nincs Sziget. És nem nagyon látok különbséget. A 120-assal arra kívántam rávilágítani, bár úgy éreztem egyértelmű, hogy vannak olyan járatok, ahol egész évben szakadt arcok haladnak, bármiféle rendezvénytől függetlenül. Úgyhogy nekem az egész évem úgy telik, hogy zajban vagyok itthon - pedig 5-kor kelek, ha nappalos vagyok és fél nyolcra érek haza, ha éjszakás, de ezt szintén mindenki leszarja -, és buszon is kénytelen vagyok nap mint nap hányás és csövesek társaságában utazgatni. Most kezdjek el pofázni, hogy mit szüntessenek meg, mert nekem ez nem tetszik????? Muhahaha!

Nem az a baj, hogy elmondod a véleményed, hanem az, hogy nem fogadod el a másét, csak hajtogatod a sajátodat.

Sziget Official 2011.09.29. 12:30:10

A fesztivál bontását és eltakarítását követően a Főkert munkatársai azonnal megkezdték az állapotfelmérést, mely alapján a Sziget már két hete meg is rendelte a munkát a Főkert Zrt.-től. A munkálatok megkezdése azonban döntően az időjárási adottságokhoz köthető, az időjárás szabja meg a feltételeit a kertészeti, illetve mezőgazdasági munkálatoknak. Mi sem örülünk annak, hogy még ilyen a Sziget állapota, de sem mi, sem az illetékes szakemberek nem tudnak mit kezdeni a szárazsággal. Amint megkezdődhetnek a munkálatok, úgy 1-2 hét alatt elvégezhető teljes munkafolyamat. Mindez sajnos nem tud gyorsabban lezajlani.
Reméljük mihamarabb kizöldül újra a Sziget és hamarosan találkozunk!

Pierre Ironman 2011.09.29. 14:01:37

@Sziget Official: Gecire nem érdekel senkit. Azóta sem lehet rendesen használni azt a területet és lassan a nyárnak is vége. Novemberben már senki sem akar oda menni.

mbfan 2011.09.29. 15:33:07

@Pierre Ironman: Olyan jó, hogy ilyen rettentő intelligens vagy és hogy ennyire meg tudod érteni, hogy mi a probléma lényege! 40°-ban baszki hogy akarsz füvet telepíteni bárhova?????????? Szerintem az a kb. két hozzászóló, akibe szorult némi értelem nyugodtan kiállhatna valami hegytetőre és onnan is ordibálhatna vagy beszélhetne egy rakás papucsállatkához, mert azok talán hamarabb felfognák, hogy miről is van szó. A Margitszigeten speciel most is van fű...

FŐKERT 2011.09.29. 15:52:51

Megkezdődtek a Hajógyári szigeten, a Sziget Fesztivál alatt kitaposott területek visszafüvesítése. A Sziget Fesztivál után a területet 2011 szeptember 5-én kapta vissza a FŐKERT Nonprofit Zrt. Ez után megtörtént a kárfelmérés és az ajánlattétel. A kiküldött ajánlatot 2011. szeptember 22-én elfogadta, valamint megrendelte a Sziget Kft. A szerződés értelmében 45 500 m2-en szántást, tereprendezést, forgókapálást, és fűmagvetést végez társaságunk, valamint további 5100 m2-en - a fák alatti területen - árnyéktűrő fűmaggal füvesítést végzünk.

A munkákat hétfőn megkezdte társaságunk a területen a betemetett csapok feltárásával. Az aszály miatt a terület újrafüvesítése az ott maradt állapotában lehetetlen volt, mivel a nem kellő nedvességtartalmú föld nem megfelelő a fűmagvetéshez. Ezért társaságunk a talajmunkák előtt beöntözéssel készíti elő a területet. A talajmunkákat (nehéztárcsázás, tereprendezés) a mai napon kezdjük meg a területen és várhatóan 2011. október 21-re fejezzük be.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Pierre Ironman 2011.09.29. 16:13:44

@FŐKERT: Nem értjük meg és nincs türelmünk.

mbfan 2011.09.29. 19:01:02

@Pierre Ironman: "Az aszály miatt a terület újrafüvesítése az ott maradt állapotában lehetetlen volt, mivel a nem kellő nedvességtartalmú föld nem megfelelő a fűmagvetéshez..." De persze ez g...re nem érdekel senkit... Ugye? De azért én vagyok a hülye! Te meg ne értsd meg és ne legyen türelmed. Én részemről léptem és már komolyan leszarom, mert már baromira irritál ez a baromi sok nagyarcú ostoba értetlen majom. További kellemes oktalan lázongást! Sose legyen nagyobb problémátok az életben...

Celtic 2011.09.29. 19:49:43

@lionking: Arra kivancsi lennek, hogyan botlasz a SZiget utan uvegbe, merthogy semmilyen italt nem lattam odabent uvegben arusitani...Ezutan a tobbi mennyire hiteles?

brummnarcisz 2011.09.29. 20:25:41

@Sziget Official: locsolni kell és kifizetni, nem mutogatni mindenfelé

lionking 2011.09.30. 05:48:25

@Celtic: tettem fel képeket erről egy fórumba, ha meglelem majd belinkelem ide is, de mielött még.. nem idei és nem tavalyi talán a 2 évvel ezelötti.
A fák tördelése és a szétvert szemétgyűjtők meg állandósult probléma. Üveg ide vagy oda. Azokról is van fotó amúgy

lionking 2011.09.30. 05:53:27

@Celtic: na van pár kép, sajnos az üveg a telefonos képek miatt kevésbé jól látszik de azért beszédesek a képek

www.avforum.hu/uploads/post-5-1252265135.jpg
www.avforum.hu/uploads/post-5-1252265233.jpg
www.avforum.hu/uploads/post-5-1252265331.jpg
www.avforum.hu/uploads/post-5-1252265400.jpg
www.avforum.hu/uploads/post-5-1252265617.jpg
A képek 2 éve bő 1 hónappal az "esemény" után készültek

Celtic 2011.09.30. 07:35:23

@lionking: Es egy honap alatt senki sem jart arra? Tehat a Szigeten tombolo csurhe csinalt mindent, amugy idilli taj van ott?

Celtic 2011.09.30. 07:38:19

@Celtic: Hat nem tudom, a kepeket elnezve hasonloan nez ki itt Kelenfoldon a Bikas park - gyereknap utan... Mondjuk, nemigen ertem, mit keres a Neoton familia es a sorsator gyereknapon, dehat szegenyes a fantaziam.

Roltii 2011.09.30. 08:47:12

@Celtic:
okoska, szerinted a bor mibe volt? Vagy az uborka? Sörösüvegen kívül még sok helyen van üveg. na mind1...

Celtic 2011.09.30. 08:51:28

@Roltii: A bor muanyag palackban. Amibol meg kiszolgaltak, az papirdoboz (folpack a neve talan).

Uborka? Milyen uborka? Ugy erted, hogy hatvanezer ember folyamatosan uborkat ragcsalt, hoyg el tudja hajitani az uvegeket?

Bocs, csak probalom kovetni a logikadat, bar nem konnyu a magamfajta egyszeru embernek.

Roltii 2011.09.30. 08:53:27

@Celtic: szomorú, ha te még csak műanyag palackos bort ittál, van üveges is:D hidd el, a Szigeten is van.
Uborka meg a büféknél van. Szerinted a büfések nem dobálhatják el? Vagy szerinted nem volt semmi ilyen?
Komolyan, gondold már végig, hogy szerinted nem volt üveg a Szigeten? ágghh

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.30. 09:59:07

Rájöttem! Hagyják parlagon heverni és vadkender ültetvény lesz belőle (vagy génmódosított parlagfű. qltura.blog.hu/2011/04/11/konyv_spiro_gyorgy_felesegverseny ). Így a Főkert is szer tud majd tenni egy kis plusz bevételre és szép zöld lesz minden. A drog dealer-eknek sem kell majd elásogatni az anyagot a Sziget előtt. Mindenki szakajt egyet és már sodorhatja is a spanglit. Esetleg szivar szerűen egyből egy másik levélbe.

Meg van ez szervezve! :)

Celtic 2011.09.30. 12:40:22

@Roltii: Hij, ereztem, hogy nem lesz konnyu menet...
Muanyag palackos bort (vagyis froccsot) a froccsfaluban adtak, ha el akartad vinni, nem uvegben. Uborka: nyilvan volt befottesuveg. Ahogy nyilvan volt finn nyelvu napilap is, amit esetleg az olvasoja utana kidobott. De utana arra hivatkozni, hogy "tele volt finn nyelvu napilappal a sziget", az enyhen szoval furcsa lenne. Ugyanis annyi ember nem evett ott uborkat, hoyg tele legyen uborkasuveggel (vagy paprikasuveggel vagy zoldparadicsomosuveggel, stb) a helyszin.

Es megint kerdezem: azon az egy heten kivul senki mas nem jar ott? Nem dob el uveget? Nem dob el cigicsikket? Minden egyes targyra ra van irva, hogy ezt a "sziget latogatoja hagyta itt"? Vagy honnan tudod, hogy ezt a Sziget latogatoi dobtak el?

Celtic 2011.09.30. 12:41:06

@TrueY: Navegre, valaki latja az igazsagot :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.30. 13:26:10

@Celtic: Jaja! Egyébként én javaslom a "különleges" megoldásokat szerető kormányunknak is Spiró 5letét! Minden kertbe vadkendert! Esetleg vadkendermagos tyúkot!

Ajánlott "olvasmány":
URH: Észak Jemen
www.youtube.com/watch?v=hAKAZcD9FZ8
Szöveg 2'30"-tól...

Celtic 2011.09.30. 14:01:04

@TrueY: Nahat, ezt a szamot meg nem is hallottam...Volt egy egyoras kazim, talan meg az "atkosban", de erre nem emlekszem. Ja, hat lehet, hoyg csak harmincperses volt, a masik oldalan mas volt, akkor lehet, hogy azert nem emlekszem.

Mindenesetre par eve lattam a Szigeten is, szornyu volt, akarcsak az Europa Kiado. De Orfun meg EK eszetlen jo koncertet adott (allitolag a Bahian is, amig volt a Szigeten).

Ez a "vadkendermagos tyúk" szinten nagyon teccik :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.30. 15:11:10

@Celtic: Én a BAHIA kiadásában vettem Kontroll, URH, Európa Kiadó lemezeket. Nagyon jól szólnak! Sokkal jobban, mint az az videó, amit beírtam.

Korábban nem ismertem őket és a Kontrollba teljesen beleszerelmesedtem. Nem is értettem, hogy 1985-ben miért az EK-t nyomatták a haverok és nem a Kontrollt. No, után meghallgattam egy eredeti koncert felvételt és megértettem. A Kontroll brutálisan rosszul szólt '85-ben. De a 90es évekre sokat javultak. :)

Celtic 2011.09.30. 15:34:55

@TrueY: Kontroll kimaradt nekemnek. Volt elletarsam hallgatta meg regen meg volt is anno par koncertjukon. En fiatalabb vagyok es videki, szoval nekem csak a sokszor masolt kazettak jutottak. Ja, tenyleg, volt egy alig hallgathato Kontroll kazettam, de pont azert, mert alig tudtam hallgatni, nem is hallgattam :)

Celtic 2011.09.30. 15:36:25

Viszont most az EK nagyon jo volt (akarcsak Orfun) az Europa szinpadon. A kisebb szinpad valo ezeknek a zenekaroknak. Emlekszem, egyszer 88-89 korul be akartunk jutni egy EK-koncertre, valahol a Velencei tonal. Csak masztunk, masztunk at a keriteseken, mig a vegen egy diszko kozepebe pottyantunk...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.30. 15:47:45

@Celtic: Ha teheted vegyél egyet. Én ezt ajánlom: Kontroll: 1983
letolteskiraly.info/forum/33-116-1

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.10.07. 22:19:05

@Maretz: Azért szvsz a Sziget komparatív előnyét a pusztai fesztiválokhoz képest pont hogy a helyszíne adja. A koncertfelhozatalban semmiféle extra nincsen, a többi, környéki fesztiválhoz képest, viszont már az árak sem jelentenek túl nagy előnyt, pláne mondjuk a szerb Exithez képest. Ha a Szigetet kimozdítanák a mostani helyéről, szerintem valószínű hogy megszűnne, ott van Balaton Sound, még nagyobb jegyárakkal, nehezebben megközelíthető, de perfekt, vízparti helyszínnel, kooperatív önkormányzattal, simán megérné nekik elszigetesíteni azt, ahelyett, hogy valahol az agglóban szenvednének, pláne a pusztában.
Szóval szerintem a kérdés az, hogy legyen Sziget vagy ne, nem pedig a helyszíne.

Amúgy Győrben az erdőben volt elektronikus zenei fesztivál, de ott is zavarta a népeket, igaz én is hallottam, bár a cigánydajdaj hangosabb volt, és hát persze csak az előbbi szűnt meg. Arra akarok ezzel célozni, hogy mindenhol zavarna valakiket, ahol meg ténylegesen senkit, ott fészkel a ritka faszommadár, vagy nem megközelíthető értelmesen.

A Sziget zajártalmától szenvedőknek szerintem be kéne lőnie azt az árat, amiért ezt elviselik. Persze nem feltétlen fejpénzben, hanem mondjuk az egy hetes dajdajért cserébe a Sziget Kft. felújít egy-egy útszakaszt, játszóteret épít, HÉV-megállót épít, stb. ahogy az önkorik ki szoktak húzni ilyeneket betelepülő befektetőktől. Nálunk Győrben az Audi fizetett már körforgalmat, a Duna Center egy lámpás kereszteződést, meg sávbővítést plusz bicikliutat egy szakaszon, de pl. az egyik szórakozóhely is épített sportpályákat meg strandszakaszt. Máris kevésbé szúrják a szemet.
süti beállítások módosítása