fűnyrás

Nem mondom, hogy ez a legégetőbb probléma a városban, egy közepes lakógyűlésen súlyosabb panaszokat adnak elő a szomszédnénik. Ám Attilának (akinek posztjait már csokorba gyűjtöttem) igaza van: semmiből nem állna odafigyelni rá. A járdán a lenyírt fű ugyanúgy hulladék, mint egy eldobott almacsutka. Arról nem is beszélve, hogy a füvön hagyott nyesedék a gyepnek se tesz jót...

Fű, de meleg...

Itt a nyár, itt a kánikula, itt a fővárosi közterületeken a fűnyírás szezonja. Jönnek zöld kezeslábasban a fűnyírók, vonyító hangon maguk előtt tolják a gépet, a fű pedig repül, amerre a fizika (centripetális?...) kényszeríti. Többnyire a szomszédos járdákra. A kezeslábasosok pedig jól ott hagyják a komposztálni valót, ahogy az a mellékelt fotón is látszik. Elvégre ők fűvágók, nem takarítók...
Csak egy kérdés: biztos, hogy a munkaköri leírásban csak a vágás van, az esemény utáni takarítás nincs? De ha nincs is benne, a szakit nem zavarja a félbe hagyott meló?
Hogy én anno mit kaptam volna azért apámtól, ha a nyári lak gyepén hagyom a levágott zöldet, és mint aki jól végezte dolgát, elrohanok bringázni vagy csajozni...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: attila hulladék járda gyep zöldfelület

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr232956098

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Healthy Feel Diet Forskolin 2019.04.10. 11:32:06

vocabularybuilding#02 - HunglishCorner

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kuruttya 2011.06.04. 12:14:05

Dejó is lenne ha ez lenne a legnagyobb baj :D

sergei 2011.06.04. 13:45:18

Igaz. Tényleg nem ez a legnagyobb baj, de én annak vagyok a híve, hogy fel kell emelni a szavunkat az ilyen dolgok miatt is, mert különben nem lesz változás.

ildsisy 2011.06.04. 15:13:01

Így van! Igazad van!!! Csak egy két mozdulat és már nincs is ott a fű... :)

mildi 2011.06.04. 15:24:04

van náluk egyáltalán célszerszám (seprű)? lehet, a közterület felügyeletnek kellene írni, hogy adjanak már nekik seprűt is (így az utaztatásuk is megoldódna ;))
egyébként engem is idegesít(ene). ha levágom a füvet, kigazolom a kertet, akkor a gazt, füvet nem hagyom ott. pont úgy, ahogy az ember elmosogat főzés után, vagy elpakolja a szerszámokat a javítás/barkácsolás után.
nem pedig szét- és otthagyunk mindent, mint eb a szaharát...

cuko 2011.06.04. 16:29:47

"Arról nem is beszélve, hogy a füvön hagyott nyesedék a gyepnek se tesz jót..." - én úgy tudom, hogy az otthagyott nyesedék újratrágyázza a füvet, szóval jót tesz neki - vagy nem?

Kétkedő · http://egypar.blog.hu/ 2011.06.04. 19:18:13

Ha sokat vágnak le, és rajta hagyják, alatta berohadhat a fű.

charlie 2011.06.05. 11:24:08

És az üres műanyag palackjaikat (víz, benzin, sör...) is ott szokták hagyni, halomban.

aeidennis 2011.06.06. 13:17:08

@Kétkedő: Ha rendszeresen vágják a füvet akkor nem rohad be alatta semmi. Szépen lebomlik és nem kell plusz pénzből tápszerezni. Főleg nem kell műanyag zsákokba gyömöszölni, hogy majd egy teherautó x mennyiségű benzin árán elvigye a szeméttelepre. Ezért nem értem azokat sem, akik állandóan összegerebélyézik a faleveleket, mit gondonak a talajban végtelen tápanyagmennyiség van?

smalladam 2011.06.07. 11:27:41

ezt gyűlölöm. bármit csinálnak - fűnyírás, szemétszedés, csatornakotrás - soha, bazmeg soha nem az van, hogy egyből felrakják valamire, és elviszik. nem. otthagyják napokig, széthordja a szél, szétveri az eső stb. utána elviszik.

egy hátsó váltómat tönkrebaszta már a bicikliútra szórt lemetszett fűzfavessző, meg egyszer régen el is taknyoltam valami lekaszált és otthagyott gazon.

smalladam 2011.06.07. 11:30:13

@charlie: ebben az a legjobb, hogy pl az erdőkben való bringázásra teljesen elmebeteg szabályok vannak a természet védelme címszóval, de erdőkben járva érdemes megnézni, hogy néz ki az a hely, ahol az erdőgazdaság melósai fát vágtak. flakon, csikk, szendvicses zacsi, szétszórt nyesedék, ösvényen keresztbe lebaszott ágak-
süti beállítások módosítása