Ortodox süveg - fotó: venom6

 

Kedves Urbanista,

Igaz majd' egy éve szerepelt a blogon a Petőfi téri templom és a nem szokványos tornya, de a helyzet a toronnyal máig változatlan.
Akárhányszor meglátom, nekem mindig egy nagy ceruza jut róla az eszembe. Kölcsönvettem Venom6 képét és ceruzásítottam a tornyot.

Üdv,
Kucsifritin

Nem is lenne rossz, ha a köznyelv átvenné, mondjuk ceruzatemplom vagy ceruzatorony néven. Legalább megmaradna ez a klassz szó.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest templom töri belváros városkép tető v. ker petőfi tér

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr252648552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

goumba 2011.02.11. 09:22:42

csak elfogyott a pénz, na ;-)

Quick_6 2011.02.12. 23:35:54

Tudtommal az Oroszok fizettek eddig is minden változtatásért. A főváros igazán beszállhatna 1-2 száz millióval, hogy végre elkészüljön és mondjuk az egész homlokzatot is felújítsák. Legyen egységes! Aztán jöhet a Márc 15. téri Nagytemplom felújítása is!

smalladam 2011.02.14. 15:51:49

@QuickSixx: úgy tudom, hogy folyamatosan gyűjtögetnek rá, és mindig amikor összejön egy újabb szakaszra a pénz, akkor azt megépítik. így a terv szerint a következő fázis a toronydíszek visszarakása lenne, aztán pedig a homlokzat kipofozása az órával együtt. a mostani anyagi helyzetében a főváros nem hinném hogy adna bele
süti beállítások módosítása