Nem vagyok közgazdász, de biztos vagyok benne, hogy ha valaki tök ugyanazt próbálja csinálni, mint a piacvezető, az nem nagyon vezet sehova. Nincsenek látogatottsági, feltöltési adatok a kezemben, de felteszem, hogy a piacvezető ingatlanhirdetési oldal itthon az Ingatlan.com, legalábbis a tőletek kapott hirdetéslinkek 99 százaléka odamutat.

Ha valaki feltesz egy hirdetést több helyre is, akkor a "kom" biztos benne van, vagyis a vásárlónak teljesen felesleges a többi helyen is keresni (még akkor is, ha hihetetlenül sok, egy kaptafára készült ingatlanos apróhirdetési oldal működik vagy tengődik). Vagy nem?

Van egy pár honlap, ahol nem pont ugyanazt kínálják, mint a legnagyobbnál. Ezeknek a plusz szolgáltatásoknak egy része arra is alkalmas, hogy miután megtaláltuk az ingatlan.comon a nekünk tetsző kecót, plusz információkat egy másik oldalon keressünk róla.

Ilyen lehet hagyományosan az ingyenes fotófeltöltés - vagyis megtalálom a kép nélküli hirdetést ott, ahol fizetni kell a fotókért és utána a szövegre ráguglizva megtalálom egy olyan oldalon is, ahol vannak róla képek. Szép-szép, de erre nehéz építeni egy új oldalt, mert ha még a fotókért sem kell fizetni, akkor vajon miből tudok bevételt generálni egy kis látogatottságú oldalon?

Nos lássunk pár innovatív megoldást!

A Szegedre koncentráló 3D Ingatlanpiac újítása azonnal szembeötlő: a kínált ingatlanok helyiségről, helyiségre virtuálisan bejárhatók.  Ennek előnyét nem kell ecsetelni, tök jó, ráadásul a 3D-s modell elkészítéséért pénzt lehet elkérni. Ugyanakkor amilyen nagyívű újítás az alapötlet, annyira el van hanyagolva az oldal felépítése, nem lehet benne igazán keresni, azt pedig, hogy miként lehet hirdetést feladni, egyszerűen nem is találtam meg.

Ami gyengesége a 3D Ingatlanpiacnak, az a fő erőssége a Költözz.be oldalnak. Rögtön átlátható, jól kereshető, ráadásul az egész dizájn valami divatos web2-es hangulatot áraszt, mintha mondjuk az új Twitteren vagy a Facebookon lennénk.

Ez persze kevés lenne a sikerhez, ami igazán vonzóvá teheti az ingatlankeresők szemében, az az, hogy csak pontos címmel lehet feltölteni hirdetést. Persze ezzel rögtön kizártuk a legtöbb ügynökséget, ami megint csak kedvez a keresőknek, kérdés, honnan lesz akkor bevétele az oldalnak. Az újszerű fizetési mód azonban, hogy megjelenésenként kell csak fizetni, mint a hirdetéseknél - az eladási ár 0,0001 százalékát (egymilliomod részét), illetve a kiadási ár 0,01 százalékát (tízezred részét) -  esetleg vonzóvá teheti az oldalt a kizárólagos szerződéssel dolgozó ügynökök szemében is.

A 3D-s bejárás mellett több hagyományos videóoldal is van, mint amilyen a profin összerakott Shot4sale.com vagy a Zalaegerszeg környékére koncentráló, néhol bájosan amatőr Ingatlan.tv. Nem tudom ezekben valahogy nem érzem a nagy kitörési potenciált. Ami persze nem jelent semmit, hiszen a Tulajdonstól.com is jó ötletnek tűnt, ám az elmúlt két év alatt még sem ért el jelentős áttörést.

Szerintetek? Van értelme új ingatlanhirdetési oldalt indítani? Vagy hirdetni a megszokottakon kívül máshol

Frissítve: Elkerülte a figyelmemet, de mint egy kommentben jelezte az üzemeletető, az EladóKiadóIngatlan oldal is tartalmaz számos újítást - részletek a hozzászólásban.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés hirdetési oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr952419615

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Milyen lenne az ideális webes ingatlanportál? 2010.11.03. 16:48:06

Húsz éve, ha az ember lakást adott el (ki), az Expresszen kellett feladni tízszavas lakáshirdetéseket, fénykép nélkül, aranyárban egy-egy szót. Aztán várni a hívásokat és elmondani, hogy valójában milyen a lakás: a hívók háromnegyede persze mást szeret...

Trackback: Ingatlanközvetítőkről fiatal pároknak: a rossz pedagógus 2010.11.03. 16:12:10

Nem éppen nádszál, mégis kellően sportos. Már negyvenes éveit tapossa, de kifejezetten jól tartja magát. Arcán szolid smink és finom ráncok harmonikus elegye. Kézfogása erős, mozdulatai energikusak. Beszéde dallamos, mondatai spontánsága érezhetően jól...

Trackback: Ingatlanközvetítőkről fiatal pároknak: Apu 2010.11.03. 16:11:05

Csengetnek, nyitom az ajtót. Joviális 50-es férfi lép be, arcán üdvözült mosoly, ha bőrönd is lenne nála, biztosra venném, hogy a robbantást követő mennybemenetelének örül annyira. A kezében lévő mappára pillantok, fellélegzem, az sem Őrtorony, akkor v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cook kapitány 2010.11.03. 15:29:37

Jó kérdés, engem mint aktív eladót nagyon érdekelne, hogy mások mit néznek a com-on kívül. Én még az Expressz.hu-ra tettem fel a hirdetést, az idősebb korosztály reflexeire alapozva.
Felmerült még a Vatera is, de ott végül nem hirdetek és nem is keresek.

(És csak most a kommentben is hirdetek az Urbanistán is :-) ingatlan.com/4703508 )

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2010.11.03. 16:20:42

szerintem az ingatlan.com az egyik legszarabb hirdetési oldal. kaotikus, drága, szar a menürendszere stb. expressz szerintem sokkal jobb.

Nzoltan 2010.11.03. 16:24:06

@Cook kapitány: Maganszemelytol.hu
Nekem ez az egy hozott érdeklődőt. A többit az ingatlanos hozza.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.11.03. 16:24:42

Azt kellene kideríteni, hogy mi hiányzik a felhasználóknak a mostani oldalakból, milyen funkciókat szeretnének. Ha pl. ide mindenki beírja, hogy neki mi lenne hasznos, akkor az ötletek átrostálása után egy hozzáértő akár össze is rakhatja belőle az új oldalt.

IngatlanSzekszárd · http://www.ingatlanszekszard.hu 2010.11.03. 16:29:22

@agyvihar: Én mást javaslok: szívesen veszek bármilyen ötletet, véleményt az oldalammal kapcsolatban, akár itt, akár mailben.
Most akarom átalakítani.
Előre is köszönöm.

DT_Zeratul 2010.11.03. 16:38:07

Nekem annak idején kulcsfontosságú volt az ingatlan pontos elhelyezkedése, ezért leginkább ez a kereső jött be, ugyanis a találatokat térképen jeleníti meg:
realorigo.hu/

serwer 2010.11.03. 16:45:53

"Szerintetek? Van értelme új ingatlanhirdetési oldalt indítani? Vagy hirdetni a megszokottakon kívül máshol"
Az általad leírtak alapján jelenleg nincs.
Tegnap kellet volna, vagy holnap kell, mert az iciripiciri magyar piacnak ez a része le van fedve alaposan.
Sokaknak vonzó a nagy jutalék, nagy értékű eladások után, de most nincs több hely.

Hurri Kán 2010.11.03. 16:56:06

Biztos érdemes több helyen is hirdetni (közösségi oldalak pl.), de az Ingatlan.com piacvezető pozíciója vitathatatlan.

Feltételezem, hogy azok az ingatlanközvetítők, akik több helyen is hirdetnek (esetleg) nyilván mérik a hirdetési felületek hatékonyságát.

Kentetsu 2010.11.03. 16:57:15

@DT_Zeratul: Térképes kereső és találati lista van a ingatlan.com-on is...

OkoskaTo:rp 2010.11.03. 17:01:45

Tényleg jó lenne egy ingatlankeresőn a pontos elhelyezkedést látni, mert pl. az "Üllői út" nem mond túl sokat. Persze az ingatlanosok meg igyekeznek a kulcsfontosságú információkat eldugni, nehogy őket kikerülve lehessen eljutni az eladóig. A külső fényképekkel (amik szintén nagyon fontosak lennének) ugyanez a helyzet.

Egy banális fejlesztési lehetőséget ajánlanék az összes ilyen oldal üzemeltetőjének: a helységek számánál pontosítani a félszobákat. Mert van, aki 3 egész szobás lakást keres, van, aki 1+2 felet, és van, akinek mindegy, csak 3 különálló helység legyen benne.

Amit még szintén nem nagyon láttam, esetleges szűrési lehetőség arra, hogy jelenleg van-e teher a házon. Csak azért, mert egy jelzálog levétele alkalmasint egy hónappal eltolhatja a költözést, banktól függően.

Fontos infó lehetne, ha szűrni lehetne a havi rezsire is (közös költség; aztán a kábeltv és a net ára is attól függ, hogy melyik szolgáltatóé a terület; jellemző fűtési költség stb.).

Némi térinformatikai fejlesztést igényel, de szintén nem ördöngösség, ha az alapján lehet szűrni, hogy adott helyről mennyi idő alatt lehet tömegközlekedéssel bejutni a belvárosba, vagy adott helyre.

OkoskaTo:rp 2010.11.03. 17:02:48

(Természetesen helyIség.)

Piréz Vitéz 2010.11.03. 17:03:21

Személy szerint két alapvető gondot látok mindegyik magyar oldallal:

1. Nem veszik szigorúan az adatok kitöltését. Ilyen pl. ha a legördülő menüből kiválasztja, hogy tégla, a szövegbe meg beírja, hogy hát igazából panel. Vagy valami alacsony árat állít be, hogy kereséskor jó helyen jöjjön ki, de valójában egész más az ár amit beír a szöveghez. Ha az ilyeneket törölnék, akkor kezdetben kevesebb hirdetés lenne, de egy idő után megtanulnák a hirdetők, hogy a szűrésre használt mezők nem viccből vannak.

2. Nem igaz, hogy az önkormányzati lakásokat sehol nem lehet elkülöníteni a többitől. Sehol nem láttam még olyat, ahol ki lehetne ezeket zárni a keresésből értelmes módon.

swGuru 2010.11.03. 17:07:31

Állítólag az ingatlan.com jelenleg használhatatlan. Szinte csak előrehelyezett ingatlan van, tehát az sem ér semmit.
Az ingatlanok.hu-nak folyamatosan nő a látogatottsága, és talán a már a keresője is jobb, mint volt.

Érdemes-e ingatlanportált indítani? Ha sok pénzed van, igen. Már hirdetést szerezni sem egyszerű, legjobb egy feltöltővel szerződni, mint pl. a Sunflower. De ettől még nincs látogatód. Ahhoz banner kampány kell, ma már a SEO sem mindenható.

Kentetsu 2010.11.03. 17:15:38

@RGabor: Picit szakmai szagú volt a hozzászólásod :))
Amúgy a kiemeléseket én személy szerint szeretem az ingatlan.com-on.Kiadó házat keresek és az összes "szemét" hirdetés (ismételten feladottak, csalinak bedobottak, stb..), a kiemelt hirdetések mögé szorult. Ezért sokkal gyorsabban megtalálom amit keresek. Gondolom az ingatlanos sem költ olyan hirdetésre, amit nem fog majd tudni kiadni/eladni...valamint nem fog újra és újra plusz pénzt fizetni ugyanazon hirdetésért..én csípem.
Ami a hu-t illeti, szinte ugyanaz van fent mint az összes többin,csak még a keresője is sz@r..plusz azt mindannyian tudjuk mennyire könnyű egy kis kozmetikát végrehajtani a látogatottsági számokon.
( lsd. IWIW- origóra átirányítása a kilépéskor )
szóval nálam a com leverhetetlennek tűnik.
Tehát kérdésedre válaszom: nem, nem érdemes portált indítani..

DT_Zeratul 2010.11.03. 17:18:21

@Kentetsu:
Van, de nem utcaszintű.
Például, ha gyalog akarsz járni a munkahelyedre, akkor nem mindegy, hogy a kerületrészen belül pontosan hol helyezkedik el.

Aranylab6 2010.11.03. 17:24:28

éppen most vagyunk túl, több, mint egy év után a lakáskeresésen. jó sok ingatlanos oldalt bejártam az utóbbi időben. szerintem igenis lehet értelme új hirdetői oldalt indítani, de szerintem nem azzal lehetne felvenni a versenyt az ingatlan.commal (mondjuk), hogy ilyen szép, meg olyan szagos a felület, hanem elsősorban azzal, ha az oldal pontos adatokat, tényszerű, hasznos infókat ad az ingatlanról.
gondolok ilyenekre, hogy pl a hall, aminek nincs saját ablaka, az akkor sem szoba, ha eléri a 12 m2-t. a hall az hall. ennyi. vagy pl a földszint akkor sem emelet, ha az utcavonaltól 150 cm magasan van az ablakpárkány. a földszint az földszint. és így tovább. ezek a szándékos, vagy a szimpla hozzá nem értésből adódó csúsztatások rém idegesítőek, amikor az ember neten talál valamit, úgy tűnik, hogy jó lehet, elmegy a címre, aztán ott helyben szembesül vele, hogy csak két három olyan hiányossága van a lakásnak, amit amúgy már a kereséskor is kizáró okként jelölt meg. csak éppen az oldal adatai nem érnek fabatkát sem.
úgyhogy hajrá minden tényszerű, patent hirdetői oldal!

Xenu a galaktikus lord 2010.11.03. 17:30:07

Nekem az szokott nehézséget okozni, hogy van pár kedvenc utcám, esetleg pár utcával körülhatárolt környék, és azon belül érdekelne, ha megjelenik egy hirdetés az én igényeim szerint (ár, m2 stb). Vagy erre már találtak megoldást?

Laciii 2010.11.03. 17:31:46

Szigorúbb adatkitöltésre +1 szavazat. És lehessen egy hirdetésre "piros lap"-ot kérni, ha megnézte az ember és a valóságnak köze nincs a hirdetéshez akkor pár reklamáció után leszednék.
Az ingatlanosoknak meg szívás, de akkor is pontos cím legyen kötelező, hogy meg lehessen nézni a "jó közlekedés" tényleg az-e.

Faragó Márton · http://koltozz.be 2010.11.03. 17:58:37

Az internetes lakáskeresés legnagyobb problémája ma a hiányos hirdetés. Ez nem is csoda, hiszen nem is olyan régen még elég volt így hirdetni az újságban: "kétszobás panel lágymányoson". Illetve nem volt elég, csak nem volt más lehetőség.

Most viszont már lenne, ezért gondoljuk úgy, hogy a költözz.be lehet sikeres, még ennyi hirdetési oldal mellett is.

Térképes keresőnek például nincs értelme, ha a találatok nem a pontos helyükön, hanem az utca, a kerület vagy a város közepén vannak.

Ráadásul egy ingatlannak rengeteg szubjektív paramétere van (például az állapota, vagy hogy ki mit ért panoráma alatt). Mégis rögtön egyértelművé válik minden, ha le van fényképezve. Így minden érdeklődő eldöntheti saját maga, valóban panorámás-e, és tényleg most lett-e felújítva.

Mi ezért gondoljuk, hogy az internetes ingatlan hirdetés következő lépcsője a pontos címmel és rengeteg fényképpel hirdetés.

Civitas Fidelissima 2010.11.03. 18:03:39

A koltozz.be oldalt még eddig nem ismertem, de egyből megtetszett.

egosumquisum 2010.11.03. 18:08:10

@Xenu a galaktikus lord:
Nemrég vettem lakást (relatíve) rövid de intenzív keresést követően.
Mindenek előtt leszűkítettem a kört, hol szeretnék lakni. Majd bejártam a kérdéses utcákat, végül mindenezek után beállítottam cirka 15 azonos paraméterű hírdetésfigyelőt az ingatlanok.com-on, csak más-más utcanévvel.
Az utcanév keresés hiánya a legtöbb konkurens oldalt ki is zárta.

egosumquisum 2010.11.03. 18:08:37

Ingatlanosok iszonyat trehányan töltik ki az adatlapot. Mást utcát írnak. Rossz emeletet. Még gyakoribb, hogy nem stimmel az épület szintek száma. (Ami külön idegesítő volt számomra, mert legfelsőn kerestem.)

Valóban nagyon próbálnak eldugni címet, elhelyezkedést is. (OC nem egyszer utcát se ír ki, az a halálom.)
Azért megjegyzem a google maps és a norc.hu a barátom, az esetek felében megtaláltam a házat, lakást.

Sok példányos hirdetések rettentő idegesítőek. Amikor én hirdettem csak DHnak odaadva 32 példányban volt fent a lakásom egy hét után. Az se plusz, hogy update során a hirdetésfigyelő kidobja ugyanazt újra, anélkül, hogy bármi változás lenne a hirdetésben.

egosumquisum 2010.11.03. 18:11:57

Ja, még egy. Van pár idióta ingatlanos, aki nem tud képet csatolni és a thumbnail van feltöltve a normál kép helyett. Azt is szerettem.

De eleve azokat az ingatlanosokat alapból nem hívtam akik rosszul töltöttek ki dolgokat, extra sablonosan írtak, vagy szimplán hazudtak a hírdetésben. Legtöbb lakás úgyse egyetlen ingatlanosnál van. Ha mégis, azokra általában kevésbé jellemzőek a fent leírtak.

vandris 2010.11.03. 18:12:04

Addig, amíg a tulajdonosok 99%-a az 1%-át sem költi hirdetésre annak az összegnek, amit egy közvetítő (ellenben az áraikat magasabban tartják, mint a közvetítők), nem is fog érvényesülni az akaratuk. Ezzel ellentétben a közvetítők szándéka érvényesül, lényegében az, hogy minél nagyobb legyen a homály, ők majd akkor és ott gyújtanak lámpást, amikor és ahol szükségük van rá. Mivel a piacvezető, nagy ingatlanportálokat a közvetítők tartják el, itt is az ők akaratuk érvényesül, tehát annyira lesz valóságtartalma a hirdetéseknek, amennyire ők akarják.

egosumquisum 2010.11.03. 18:20:13

@vandris: Azért tartják el az ingatlanosok az ingatlanportálokat, mert mára szinte lehetetlené tették, hogy magánszemélyként normálisan értékesíteni lehessen. Aki magánszemélyként hírdet szabályosan zaklatják.

Internetes ingatlankeresés esetén, ha van egy jó informatívan kitöltött ingatlanhírdetésekkel teli portál, pontosan zéró szükség van az ingatlanosra. Ehhez képest a piaci helyzet a józan ésszel ellentétes és keményen dolgoznak az ingatlanosok, hogy így maradjon.

Megértem én, én is szeretek enni, de azért komoly pénzt mernék tenni az elkövetkező években a kizárólag magánhírdetésekre (vagy azokat elszeparáló) épülő ingatlanportálok jelentős erősödésére.

Faragó Márton · http://koltozz.be 2010.11.03. 18:22:44

@vandris: Ezzel csak az a baj, hogy végül mindenkinek a vásárló érdekeit kellene szolgálni, ugyanis ő az, akinél a pénz van. Ebből fizeti az eladó az ingatlanost, az meg ebből fizeti a hirdetési oldalakat.

Nagy hiba, hogy szinte az összes hirdetési oldal az általad említett homályhoz asszisztál, lehetetlenné téve megfontolt választást.

Hosszútávon nincs létjogosultsága az információ visszatartásának.

Faragó Márton · http://koltozz.be 2010.11.03. 18:31:14

@egosumquisum: "Internetes ingatlankeresés esetén, ha van egy jó informatívan kitöltött ingatlanhírdetésekkel teli portál, pontosan zéró szükség van az ingatlanosra."

Érdekes kérdés, hogy szükség van-e ingatlanosokra. Az biztos, hogy rossz helyre pozícionálják magukat akkor, amikor a hirdetés részleteinek visszatartásávál próbálják szükségességüket igazolni.

Sokkal hasznosabb lenne, ha a hozzáadott szaktudásukra (ha van), vagy az általuk elérhető magasabb eladási árra (ha el tudják érni) fektetnék a hangsúlyt.

budailakas · http://budailakas.try.hu 2010.11.03. 18:35:15

A legtöbb ingatlanos oldal naaaayg rakásss xxxxx
Vevő ként a legnagyobb bajom, hogy nem lehet rendesen rákeresni ingatlanra, nem értem a programozókat.... sqlbe be lehet minden dobálni és röhögve lehet mindenre keresni, de a keresők jó ha 1-2szóval vagy szűréssel működnek, guglival hamarabb rátalálok arra amit keres mint a portál saját keresőjével ami azért vér ciki szvsz... az ingatlan.com egy elbaltázott szájt, nincs kihasználva, eszméletlen vér van benne amivel nem élnek. Nem lehet rá közösséget épiteni vacak a posztoló része, nem lehet radarozni, nincs fórum a legnagyobb ingatlanszájtnak, ez milyen máááár???? ott kapom a legtöbb látogatottságot egyébként a gugli után- mert hogy eladó is vgyok jelenleg is, de több látogatót kapok gugliról!!!! mint az ingatlan.comról!!! viszont utána a .net csak kullog az expressz meg csak vicc.... érzékeltetve gugli 500/ingatlan.com300/.net100/expressz 18 azaz tizennyolc..........

irodas · http://www.kisirodak.hu 2010.11.03. 18:42:32

Mi látunk reményt arra, hogy egy új oldalt indítsunk be, bár mi az irodakeresőnkkel eltérünk a hagyományos megközelítéstől. Szerintem a magyar piac megérett arra, hogy szegmentálva legyen és attól függően, hogy éppen mire van szükségem, a megfelelő portálra megyek. Egyszerűen szólva, egy ifjú házaspár épp első otthonát keresve nem ugyanolyan felülettel szeretne szembesülni, mint az a milliomos, aki éppen hajlandó 89 milliót áldozni egy szaunás, külső-belső medencés, 6 garázsparkolós házra.
Ahhoz, hogy minél tökéletesebb oldalt csináljunk, egyébként mi szívesen vennénk tesztuserek jelentkezését, akik esetleg önként visszajeleznek a benyomásaikról. (az oldal béta verziója még novemberben indul) Köszönjük.

régészbúvár · http://buvarregesz.blog.hu 2010.11.03. 18:46:52

Ma stoppolták le a lakásom, 6 hónap küzdelem után.
Tapasztalat:
Hírdettem magam, de nem kizárólagosan sok ingatlanos is.
Kiemeltettem, előrehelyztettem, töb weblapon megjelent, megjelent újságban.
Volt 3 magánérdeklődőm, és egy néni, aki mátrai ingatlanra cserélte volna budapesti garzonom.
A többi ca. 100 vevőjelölt ingatlanoson keresztül jött.
A telefonszámom ki volt ragasztva az ablakba, egy forgalmas kereszteződés közelében, senki nem hívott.
a vevők sajnos ingatlanoshoz mennek, aki öszeállítt nekik egy szép listát túrázásra.
Ez van. nem az oldalakkal van a gond.
Sajnos a vevőjelöltek többsége jobban bízik ingatlanosban, még akkor is, ha drágább.
Végül, aki megvette, többet fizetett, mint amennyiért magánszemélyként adtam volna, én meg kevesebbet kaptam valamivel. Ez van.

p0wer 2010.11.03. 19:18:55

Akar valaki egy fasza ingatlanos domaint? Aki igen az pm ide: netro.netro@gmail.com

Hobbes 2010.11.03. 19:29:30

Saját tapasztalat:
Ingatlan ára pontosan (!) belőve (értékbecslő+környéken nyomozás).
Hirdettem rengeteg oldalon, mindenhol fizetős csomagban, sok képpel, kiemeléssel. 2 hónap alatt ment el. 32 érdeklődő hívott és jött el (annyi kép és alaprajz volt fent, hogy nem nagyon volt telefonban kérdés), ebből 1 vette meg :-). Ja, és hívott kb. 100 ingatlanos, hogy neki pont ilyen lakást keres egy vevője (esetleg a tulaj rokona) készpénzért, azonnal. Helyes válasz: sorry, már leszerződtünk kizárólagosan más irodával (de a fele ezután legalább elköszönt mielőtt letette). Mind a 32 érdeklődő a .com-ról jött, a többi oldalon hirdetés idő és pénzkidobás volt. (persze így is összesen elköltöttem kb. 50.000 Ft-ot, de nem 3,5%-ot egy ingatlanosnak)

a katona fehérben 2010.11.03. 19:30:17

Az ingatlan.com alapjában véve jól használható, és sokkal jobb is lehetne, ha a kedves hirdetők, azaz leginkább az ügynökök hiánytalanul, vagy legalábbis sokkal bővebben kitöltenék az adatokat, és azok pontosak, helytállóak is lennének. Az ő érdekük is lenne, de nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a többség arra játszik, hogy hátha az ügyfél netán mégis beleszeret egy olyanba, ami a kiinduló feltételei közül nem mindnek felelt meg, pedig az ilyen esetek száma valószínűleg elenyésző, többnyire csak egymás idejét raboljuk az ilyen próbálkozásokkal úgy on-, mint offline. Rendesen megadott adatokkal a részletes kereső is használhatóbb lenne. Nekem például álmom egy tetőtéri vagy legfelső emeleti lakás, és bár nem időszerű, de kíváncsiságból rendszeresen monitorozom a vonatkozó hirdetéseket - helyesebben monitoroznám, ha ez normálisan kereshető lenne, de nagyrészt a kitöltetlenség és kisebbrészt a kereső miatt nem az. Merthogy azon is kellene bővíteni...lehetne például arra is szűrőt beállítani, hogy külön van-e a wc a fürdőtől, ez szerintem fontos szempont.

Aranylab6 2010.11.03. 19:35:46

@régészbúvár: sajnos, igaz, az ingatlanosok hihetetlen respektet küzdöttek ki maguknak, pedig az én tapasztalataim sem túl fényesek velük kapcsolatban. az elmúlt egy évben, lakásvásárlás céljából nem tudom, hány lakást néztem meg, 35 után már nem számoltam. az ingatlanosok (tisztelet a nagyon ritka kivételnek: konkréten a Remaxosoknak) totál felkészületlenek, pontatlan rajzokból mondanak, pontatlan adatokat, sokszor nagyságrendi hibákkal, ötletük nincs a lakás gépészeti állapotáról (azt, hogy konvektor van-e, vagy cirkó, magamtól is látom, de mondjuk az elektormos vezetékezés is érdekelhet), stb... és ezért a hulladék "szolgáltatásért" gombolnak le 5-6%-okat az eladóról... vagy a vevőről, nézőpont kérdése.
amúgy a norc.hu tényleg nagyon hasznos tud lenni, ajénlom mindenkinek, aki keres, és érdekli, hogy valójában mit takar a "parkra néző", vagy a "kiváló közlekedéssel".

IngatlanSzekszárd · http://www.ingatlanszekszard.hu 2010.11.03. 19:54:28

Az előbb már írtam, de nem reagált senki. :(
Írnátok véleményt az oldalamról, azt, hogy mi tetszik és mi hiányzik belőle? Éppen fejlesztés előtt állok és fontos lenne a visszajelzésetek.
Előre is köszönöm.

Luxon 2010.11.03. 19:58:21

Nekem sincs túl jó véleményem az ingatlanosokról, tisztelet a kivételnek persze
(nagyapám házát egy ilyen kivétel adta el (minden gördülékenyen ment, vevő-ügyvéd-eladó háromszög tekintetében is, mint egy filmben a a jó gyártásvezető/producer))

De a közvetítői díj, az inkább hiéna/keselyű taktika miatt ilyen magas, korántsem a hozzáadott szolgáltatástól. Akár eladó, akár vevő az ember. Nincs is tényleges verseny az ingatlanosok között.

Mazsolázás folyik, "problémás" vevők-eladók le vannak ejtve. Problémás alatt, pedig az öt percnél több munkát igénylő esetet értem, az ingatlanosok részéről (ismét tisztelet a kivételnek), amik esetleg nem is olyan extra óhajok lennének:
- tényleg legfelső emelet
- nem földszint, aztán mégis
- a szuterén akkor sem földszint, ha a közvetítő megesküszik Xenura.
-panoráma nem egyenlő "...ha kihajolunk balra akkor na látják az ott egy kis Széchenyi hegy....ott ott, közvetlenül a tűzfal fölött."
-van fürdőszoba nem azt jelenti, hogy van a folyosón

Vevőként kikerültem az ingatlanosokat.
(Eddig kétszer)
Eladóként megpróbálom, bár jelenleg egyetlen egy magán személy sem hívott, kizárólag ingatlanosok. Eddig elhajtottam őket,....

DQ 2010.11.03. 20:05:25

elvit.hu -val vannak pozitív tapasztalataim, egy próbát mindenesetre megér :)

Cook kapitány 2010.11.03. 20:05:31

@régészbúvár: Érdekes, nekem pont ellenkező tapasztalatom van. Kb. fél éve hirdetem a lakást, még nem ment el, de mondjuk nem is sürgős.
Három hónapon keresztül olyan szerződésem volt a Duna House-szal, hogy a com-on és az Expresszen nem hirdethetnek, csak én. Ezt többé kevésbé be is tartották. A három hónap alatt 2, azaz kettő érdeklődőt hoztak. Ugyanezen időszak alatt saját hirdetésre jött kb. 15-20 érdeklődő, ami kevesebb mint előtte, mert az ingatlanos miatt az én hirdetésemben is meg kellett emelni az árat. Sejtettem, hogy ez lesz, de most már tapasztalatból is tudom, hogy ingatlanossal eladni felesleges pénzkidobás.

irodas · http://www.kisirodak.hu 2010.11.03. 20:06:19

Szerintem az ingatlan.com esetében az a probléma, hogy az oldal még ösztönzi is a hiányosan feltöltött adatlapokat, azáltal, hogy 200 hirdetést lehet feladni 15 ezer forintért több hónapra. Namost, lehet sokat képzelni az ingatlanosról, de hogy annál nem lesz több energiája, mint hogy beírjon egy-egy utcanevet és feltöltsön 5 képet a megfelelő ingatlanokról, az tuti.
Egy oldalnak meg kellene már céloznia a tulajdonosokat, és azt hirdetni magáról, hogy csak 100%-osan kitöltött adatlapok szerepelnek. A hirdetésért pedig elkérni havonta 10 ezer forintot.

Jerky_Master 2010.11.03. 20:09:49

AZ A JÓ, ha az ingatlanos szakemberek formába öntik a hirdetéseket, és ellátják a szükséges infókkal, mivel rengeteg gány magánhirdetés van, tele hazugsággal, csúsztatással, hibával és hiánnyal!

régészbúvár · http://buvarregesz.blog.hu 2010.11.03. 20:19:26

@Cook kapitány: Ezek szerint vannak eltérések.
Én azt vettem észre, hogy az ingatlanos ott kerül helyzetbe, hogy bemegy a vevő egy lakásra érdeklődve, de aztán még javasolnak neki 10 másikat. ha magad hirdetsz, akkor ez a lehetőség kiesik.
Manapság a vevők hezitálnak, szeretnek sokat nézni, nehezen döntenek, még akkor is, ha tényleg az a lakás van előttük, amit szeretnének. Túlkínálat van.
Pontosan belőtt ár? :) Az ár az, amiért eladod. Egy befektető simán pofátlanul bepróbálkozni akár 1 millióval azalatt, amire te még azt modnod , hogy nevetségesen alacsony.
mecsinálja 50x, 1x bejön egy szorult helyzetben lévő embernél.
Él továbbá az a mítosz, hogy mezei halandó is tud őrült jó boltot csinálni. namost az érdeklődők jelentős arányban azt hiszik, hogy majd pont ők fogják ezt az üzletet megcsinálni.
Márpedig 50 lakást egyenként mazsolázni nehéz, ezért is fordulnak ingatlanoshoz.
Ehhez jönnek a vidékiek, akik egy-egy napra feljönnek, ezalatt szervezetten néznek meg egy csomó ingatlant.
Egy portálnál persze jó a kiváló kereshetőség, sokszintű szétválasztás. De ez csak a tudatos vevőnél jön be :(

peca1000 2010.11.03. 20:20:15

Én ingatlanos vagyok, és csak annyit szólnék hozzá, hogy nagyon sokszor a tulaj sem tud alapvető információkkal szolgálni, mi pedig csak az általa közölt adatok alapján tudjuk a hirdetést elkészíteni.

Valóban, van pár ingatlanos, aki 2 mondatban elintézi a hirdetési szöveget, és készít 3 képet a lakásról.

Viszont irdatlan sok pénz megy el kiemelésekre, listában előre hozásra, stb. amit az ingatlanosnak előre meg kell finanszírozni, hogy elmenjen az adott ingatlan, és sokszor van úgy, hogy mégis más adja el (aki szintén sokat költhetett rá), mert véletlen az ő hirdetését nézte meg a vevő.

És arról nem is beszélve, hogy sokszor a tulaj is meggondolja magát, és mégsem akarja
eladni vagy kiadni az ingatlant, és az ember beleölt egy rakás pénzt.

Az ingatlan.com egyébként nem rossz, és meg lehet úgy adni a pontos címet, hogy a házszám ne jelenjen meg, de a térképen nagyjából be lehessen lőni, hogy merre lehet. Egy lakásnál ez nem gond, mert ott nem fog a vevő titokban elmenni, és felcsengetni az összes lakót, hogy ugyan már, árulják el, hogy a házban melyik lakás eladó?
Háznál viszont ha pontosan látszik az elhelyezkedése, és ha kívülről az utcáról is le van fényképezve, akkor ki lehet kerülni az ingatlanost.

De magánszemélynek sem jó, ha megadja a pontos címet, mert akkor könnyen feltörhetik a lakását/házát, hiszen a képek alapján a betörő pontosan tudja, hogy mit hol fog találni.

Ahol hirdetni szoktam: ingatlan.net, ingatlan.com, ingatlanbazar.hu, expressz.hu, szuperingatlan.hu, toplak.hu, bazar.hu,

Albérletes oldalak: a fentieken kívül még: alberlet.com, alberlet.hu, lakasalberlet.hu, albiguru.hu

És még van egy rakás (vagy 80-100 féle oldal), de a leghasználhatóbb, de koránt sem tökéletes az ingatlan.com

Ahol magánszemély még véletlenül se hirdessen (feketelistás oldal), az az ingatlanbazar.com

Az ingatlanbazar.hu oldal miatt jött létre, a 2-nek semmi köze sincs egymáshoz, az előző címen már nagyon sok magánhirdetőt vágtak meg súlyos akár több tízezer forinttal is, állandó téma interneten és az újságokban.
Egy igazi tolvaj banda!

Hja és sok ingatlanos oldalon egyszerűen nem engednek feltölteni 3-5 képnél többet, ez igaz sok ingyenes és fizetős oldalon is, és nem engednek 2000 karakternél többet írni, illetve nagyon kevés adatot lehet megadni amire akár keresni is lehet.

Messze vagyunk még a nyugattól, nagyon messze, de azért már látni a fokozatos fejlődést.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2010.11.03. 21:04:56

en most vettem lakast, ingatlanbazar.hu-n es ingatlan.com-n kerestem csak

sajnos a lakasok tobbsege mar nem volt aktiv hirdetes, amik meg aktivak voltak, az egy lakas 5x felteve - 5 irodatol, mas kepekkel

igy kb 25 ugynokot hivtam fel feleslegesen, akik egyeb lakasokat is ram akartak tukmalni megtekintesre. ezzel nincs is baj, maximum kitorlom a mailt, de ha en azt mondom hogy felujjitandot keresek 8M-ig, akkor ne kuldjetek 9millios lakasokat, mert a 8 az nem 9 :)

amit vegul kineztem: 8.1-rol indulo lakast 7.1-ert. 48nm2, Csillaghegyen, 1+fel szoba, erkellyel. 1milliobol megall a rendberakasa. csak az a franya vagyonszerzesi illetek ne lenne (rohadt szemetek)

orulok :)

Kassian 2010.11.03. 21:35:58

Az ingtaln.com a legnagyobb??? Az mezei felhasználók nem ezt használják. Egyrészt gyenge a menü rendszere, kaotikus szar, másrészt elsősorban ingatlanosoknak készül.
A pénért mért fotófeltöltés pedig egyszerűen röhej...

Amúgy meg a hirdetési oldalakból pont az a jó, ha sok van. Az eladó minél több helyre tölthet fel, a vásárló pedig több helyen nézelődhet. A kis oldalak azért stagnálnak vagy haldoklanak, mert nincs pénzük vagy nem költenek REKLÁMOZÁSRA. Pofon egyszerű marketing.

BGBGBG 2010.11.03. 21:36:17

Én próbálkozom magam is és ingatlanosokkal is. Próbálok úgy feladni hirdetést, hogy kicsit más legyen, mint a többieké, talán így többen érdeklődnek.

tarnok.blog.hu/

ingatlan.com/4732167

Egyébként szerintem az ingatlan.com elég jó, csak kicsit lassú.

Cook kapitány 2010.11.03. 21:42:38

@régészbúvár: A vidékről feljövők valóban egyszerre több lakást akarnak megnézni, de ott is működhet a saját hirdetés, a feleségem lakását pont így adtuk el, ingatlanos nélkül. :-)

Az utcáról betérő ügyfelekre számítottam én is amikor a Duna House-szal szerződtem, de nem jöttek, cserébe drágábban kellett hirdetnem, hogy pénzben ugyanott legyek.

@peca1000: Lakásnál sem kell felcsöngetni az összes lakót. :-)

Én egyébként a legnagyobb gondnak paradox módon azt látom, hogy nem kizárólagos szerződéssel működnek az ingatlanosok. Mi a helyzet most: egy ingatlanos köt 10 szerződést, abból mondjuk egyet elad és ebből kell finanszíroznia a másik 9 hirdetését is. Ha kizárólagos szerződések lennének, akkor nem kellene pofátlanul magas 5% fölött jutalékot kérni és 1-2%-ot talán még én is fizetnék, hogy ne nekem kelljen a hirdetéssel pöcsölni.
A másik probléma, hogy az ingatlanos minél gyorsabban vagyis minél alacsonyabb áron akarja eladni a lakást, ami csak igen ritkán esik egybe a vevő érdekével. Erre valamilyen sávos, sikerdíj jellegű jutalékrendszert kellene kidolgozni, hogy megérje nekik drágán eladni.
A harmadik probléma a kókler ingatlanosok, erre legjobb illusztráció bármelyik, találomra kiválasztott ingatlanhirdetés. :-) Na jó, az itteni ingatlanos-saláta. :-)

Stiel 2010.11.03. 22:00:59

@a katona fehérben: és @Cook kapitány: jól leírták. Sávos jutalékrendszert egyébként némelyik kisebb iroda vállal, egy rokonom ilyen konstrukcióban adta el a lakását nemrég. Más kérdés, hogy ettől még a közvetítő ugyanúgy a .com-ra töltötte fel a hirdetést, de legalább az árról alkuban tényleg az eladó érdekeit képviselte.

@Jerky_Master: valóban úgy lenne jó, de az ingatlanos 'szakemberek' többsége is gányol. Szerintem is rossz ez így, de sajnos ez van.

@Kassian: nem értek egyet. Én nem több helyen akarok nézelődni, hanem minél nagyobb kínálatot akarok látni minél kevesebb munkával. Ezt egy portál tudja a legjobban nyújtani. A piac adott, a részvevők közös érdeke, hogy minél olcsóbban meg tudják találni egymást. Szerintem ahogy én nem, úgy sokan mások sem akarják kismillió oldal marketingköltségét megfizetni, ha nem muszáj.

Szóval szerintem elég egy portál - feltéve, hogy az jó. Ez lehet éppen a .com is; az én javítási javaslatom az, hogy lehessen a lakás állapotára is többszörös keresést csinálni (azaz pl. újszerű vagy felújított vagy jó lakásokra keresni egyszerre).

Hurri Kán 2010.11.03. 22:09:11

@gergo: érdemes írni az APEH-nak egy sírós levelet hogy mennyire nehezen tudnád az illetéket kifizetni és könnyítést kérsz. Lehet hogy megadják... Egyik ismerősöm írt, hogy nem lehetne hogy ne fizessen illetéket? Megjött a válasz: de, lehet! Elengedték neki!

donkanyar · http://www.falanszter.blog.hu 2010.11.03. 22:18:37

Szerintem jó az ingatlan.net. Szabadszavas a keresője, google térképppel operál, lehet sms-sel is fizetni stb.

oszi1113 2010.11.03. 23:11:52

napokban néztem körbe pár ingatlanos honlapon, és hát az ingatlan.com volt az, amin érdemben tudtam keresni, szűkíthettem a keresést, a kritériumokat. ami kicsit idegesítő, hogy a feltöltött képek nem állandó méretű ablakban jelentek meg, hanem mindég a kép méretéhez igazodtak, emiatt nem egyszer bezártam véletlenül az ablakot, mert a képre kattintottam a léptető gomb helyett.
szerintem a legfontosabb, hogy aki keres, az a lehető legjobban le tudja szűkíteni a keresését, minél inkább azokat az eredményeket kapja, ami megfelel annak, amit ő elképzelt. Amit rühelltem, az az ingatlanosok fantáziadús kis szövegei. Belefáradtam, mire valamilyen hasznos infót kihámoztam a novellákból.
A tervrajzokon szoktam még hátast dobni, mert itt aztán találkozni lehet a végletekkel! A profi, mérnöki tervrajztól egészen a macskakaparásig mindennel találkozik az ember!
Nekem az egységesség hiányzik sokszor! Nem egy-két képet, és adatlapot néz meg az ember, hanem sokszor több százat is! Ha a leírások nem egységesek, akkor egy idő után belegabalyodik az ember akaratlanul is!
Ami még idegesít, ha hazudnak a hirdetők! Ha van kép, akkor az ember egyből levágja, hogy hol, mit fog kapni. Nem impulzusvásárlók vesznek ingatlant, nem érdemes hazudni, úgy is mindenki sokáig mérlegel! Csak magunkat járatjuk le vele! Inkább legyünk őszinték, írjuk le, hogy nem top lakást akarunk értékesíteni, akinek 8 millió a keret, az annyiért fog venni lakást, rendszerint mindenki tisztában van azzal, hogy az adott pénzből mit tud kihozni

@IngatlanSzekszárd: költsél a honlapra, mert nem kicsit kaotikus! A nyitó oldal túl színes, túl sok a szöveg, a szivárvány majd összes színében. Tagold rendezd a mondandódat menüpontok alá! A hirdetéseket meg jobban behatárolhatóvá tedd, ne nevezd el tolnai tanyák, és egyéb fantázia nevekre! a kevesebb néha több. Jól lehessen keresni, jól legyen tagolva, a képek egymás alatt legyenek, ugyanolyan méretben a felsorolásoknál.

dashausingatlan · http://www.dashaus.hu 2010.11.03. 23:17:35

Szerintem van élet és kell is tenni érte, mert ha nem, később talán már nem lesz. Én pl. jó pár ingatlant adtam el már úgy, hogy azt mondta a vevő, hogy nagyon tetszett neki az ingatlan videó, amit látott a videós oldalamon
www.ingatlantv.tv
Szépen és folyamatosan emelkedik az oldal látogatottsága is, na persze a nagyobb látogatottság majd akkor következik be, ha országossá terebélyesedik az oldal.
Sipos András
www.dashaus.hu

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2010.11.04. 08:12:10

@gyvy: koszi az otletet, hasonlo nekem is eszembejutott :) (es amugy tenyleg, egyedul koltozom, osszes penzem el fog menni a lakasra, hitelt meg nem akarok felvenni. pont ezert esne rosszul 250e forint "kidobott" penz)

Kentetsu 2010.11.04. 08:56:57

@Kassian: A comnak sem volt pénze reklámra..évekkel ezelőtt én is véletlenül futottam bele, amikor lakást adtam el.
Ami pedig a sokszor megjelentetett hirdetést illeti....hááát, nem tudom. Engem speciel halálra idegesít, amikor ugyanazzal a hirdetéssel találkoztam újra és újra...bármelyik oldalt nézed, ugyanaz a hirdetés van mindenhol.Talán az alberlet.hu a kivétel, mert a kiadó ingatlanokban ők elég jók. Szóval én személy szerint szívesen venném, ha csak egy portál lenne, de az minden igényt kielégítene...

Hurri Kán 2010.11.04. 09:15:36

@gergo: tényleg érdemes megpróbálni, kb. 300 ft-ot kockáztatsz, az ajánlott levél árát és legfeljebb sikerül ;)

Nzoltan 2010.11.04. 09:59:18

Én hírdetek magánszemélyként is és ingatlanoson keresztül is. Azt nem értettem soha, hogy egy alaprajzot miért kell elbaltázva újrarajzolni, az ingatlanosoknak, mikor elküldtem nekik a méretezett(!!!) eredeti műszaki rajzot?

delle 2010.11.04. 11:49:54

Én az ingatlan.com-on keresztül találtam házat, jó sok keresgélés után. Nézegettem más lapokon is, de itt a legnagyobb a választék és viszonylag könnyű a keresési kritériumokat belőni. Ami nagyon zavart, h egy csomó hamis hirdetés van fent, akad pár iroda, aki azzal játszik, h az ház nem is azon a részen, rosszabb esetben nem is abban a kerületben van, ahol hirdetik, más esetben ikerházat kinálnak családi házként, v nem is akkora, mint amekkorának irják. Ha az ember jelzi az ingatlan.com.-nak a dolgot, akkor kap egy udvarias mail-t, h szóltak az ingatlanügynöknek, aki 2 hét mulva talán leveszi, majd újra visszarakja. Nem értem, h miért nem tudják 1-2 ilyen eset után letiltani az ingatlanost a lapról. A kuncsaftoknak egy csomó plusz telefonköltséget okoznak ezzel, mivel jó esetben a 2. beszélgetésnél, v a helyszinen derülnek ki a turpisságok.

kisgyerekkk · http://www.eladokiadoingatlan.hu 2010.11.04. 14:06:02

A hozzászólásokból úgy gondolom, hogy alternatíva lehet sokaknak ez az oldal is, bár még csak 4 hónapja üzemel:

www.eladokiadoingatlan.hu/

- magánszemélyek és irodák kínálata különválasztható
- a hirdetés feladóján túl lehet szűrni a tulajdonosra is (cég, önkormányzati, tulajdonostól stb)
- lehet jelölni térképen
- lehet szűrni állapotra (felújított, felújítandó stb)
- rengeteg kategória van, nem szokványosak is pl: erdő, gyümölcsös, földház, rönkház stb.
- a hirdetésekhez hozzá lehet szólni, így hasznos infók maradhatnak meg a hirdetés szövegén túl is
- lehet jelölni energiatanusítványt, különböző energiatakarékos megoldásokat, ezek kereshetőek is
- a hirdetéek keresőoptimalizálhatóak
- magánszemélyeknek egy hirdetés ingyen van
- irodáknak előre feltölthető kreditrendszer, regisztrációnál ajándék 25 kredit, minden a kreditekből kerül levonásra, a 25 kredit kb 6 hirdetésre elég, egyenként 12 fotóval 90 napra
- újra feladás opció egy kattintással

stb..stb... napról napra fejlődik az oldal, próbáljátok ki!

Cook kapitány 2010.11.04. 17:17:02

@kisgyerekkk: Tényleg jó feature-ök vannak ott, már csak a hirdetések hiányoznak. Pl. Bp-en 100 m2 fölötti ingatlanból összesen 7 hirdetés van fent. Innentől sajnos nem nagyon rúg labdába.

Ez az oldal gyönyürűen mutatja, hogy hiába xar az ingatlan.com, ha az összes hirdetés ott van, akkor mindenki azt fogja használni.

Ügyes programozók esetleg a com adatbázisára építve csinálhatnának egy oldalt, ahol pl. a weboldalról indított keresés a com-on keresne, de a találatokat ezen az oldalon jelenítené meg és a userek egyéb infókat tudnának fűzni a hirdetésekhez, pl. kommentek, pontos hely, ugyanaz a lakás többszöri hirdetésének összevonása, stb. Kérdés, hogy ehhez mit szólna a com. :-)

kisgyerekkk · http://www.eladokiadoingatlan.hu 2010.11.04. 17:30:26

@Cook kapitány: Már láttam adwords hirdetéseket, szerintem csak idő kérdése a fellendülés :) A maga 4 hónapjával ez még nagyon fiatal kezdeményezés szerintem. Nehezíti a dolgot, hogy meglátásom szerint az emberek hihetetlenül közömbösek, ha már egy sokszor feldolgozott téma kerül eléjük új köntösben, az emberek nem szeretnek olvasni, így viszont fel sem fedezik a különbségeket... vagy ott vannak a lehúzós hirdetési oldalak, az ilyenek után meg még nehezebb elnyerni az emberek bizalmát, főleg ha egyszer már hoppon is maradtak.

hezitálós 2010.11.05. 09:53:36

@Cook kapitány: Te mit szólsz, amikor találsz magadon egy kullancsot? Szerintem nem kérdés.

Cook kapitány 2010.11.05. 11:53:21

@hezitálós: Lehetne üzletszerűen is csinálni, konkrétan a weboldal fizetne a com-nak az adatbázis használatért.

dashausingatlan · http://www.dashaus.hu 2010.11.06. 02:48:29

Kedves Hozzászólók!

Megosztom veletek egy érdekes tapasztalatomat azzal kapcsolatban, hogy hol érdemes hirdetni a comon kívül.
Ha hiszitek, ha nem itt..
A weboldalaim analitikáját követve a

www.ingatlantv.tv

oldalamra, nyugodtan kijelenthetem, hogy bődületes mennyiségű átkattintás volt innét.

www.dashaus.hu

oldalamra ennek az átkattintás számnak már csak a 10-de.

Érdekes...

Sipos András
Das Haus Ingatlanközvetítő

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2010.11.06. 08:10:19

@dashausingatlan: remélem a potenciális hirdetők is olvassák a kommentedet :) amúgy az oka az, hogy az ingatlantv a posztban is szerepelt, a másik oldalad pedig csak a kommentben

budailakas · http://budailakas.try.hu 2010.11.09. 18:17:53

Hihetetlen micsoda cenzúra van az ingatlan.comon... az egyik cikkükhez szóltam hozzá teljesen kulturáltan tényekkel alátámasztva és egész egyszerűen törölték a hozzászólásom minden e-mail, válasz moderáció nélkül... ???? Ez valami hihetetlen. Egyáltalán szabad ilyet? Úgy értem törölheti egy weboldal egy véleményt ha arra publikus felületet biztosít?

nál 2010.11.09. 18:23:44

@budailakas:
"Egyáltalán szabad ilyet? Úgy értem törölheti egy weboldal egy véleményt ha arra publikus felületet biztosít?"

LOL

Miért is ne?

budailakas · http://budailakas.try.hu 2010.11.09. 18:35:29

hogy hogy miért ne? Azért mert erre felületet biztosított. Én ezért simán megbünttném. Mondjuk edigitalnal is szoktam ilyeneket látni de ott legalább kiirnak valamit, de szerintem ez nem korrket. Nem azt mondom hogy ne legyen moderálás, de mondjuk moderálják ha tényleg olyan de azért mert egy cikknek a valóságtartalma vetekszik a nullával, félrevezetik az olvasót és valaki ír egy élő példát egy csúnya szó, a szerzőre vagy a cikkre utaló jelző nélkül, azt nem hiszem hogy illene kimoderálni csak mert rámutatna a cikkben lévő téves állításokra..... nekem erről eszembe jut valami amibe nem szeretnék itt bele menni... Én az ilyet ugyan úgy büntetném ahogy a nyomtatott sajtóban vagy a médiában... mondjuk főműsor időben tiltanám a domaint, vagy büntetésre kötelezném vagy ilyesmi...

budailakas · http://budailakas.try.hu 2010.11.09. 18:39:14

vagy akkor ne biztosítson felületet a hozzászólásoknak. Igen is lenne szükség az ingatlan.comon kívül másra valami normálisra és lenne élet azon túl is. Kiváncsi leszek mennyire lesz hosszú életű ha igy csinálja, mondjuk ha ez régen is így volt akkor már az önmagában érdekes hogy nem csak hogy fent maradt de még fejlődik is és képesek ennyit fizetni eladók hogy fent legyen a hirdetésük az oldalon.... szerintem egy kreativ programozó egy jó marketinges, 2 jó újságíró egy építész egy kertész meg egy jogász 3hónap alatt a kukába tudná söpörni azt az oldalt.

dashausingatlan · http://www.dashaus.hu 2010.11.14. 14:20:20

Nem tudom miért törölhették, de egyébként weboldal optimalizálással foglalkozó szakemberek szokták mondani, hogy tartalmat nem igazán érdemes törölni, mivel a tartalom a király. Az is lehet, hogy új koncepció lett, mert megújult az oldal..
Sipos András
Das Haus Ingatlanközvetítő
www.dashaus.hu

büntető 2010.12.28. 22:06:34

Elolvastam minden véleményt. Nagy része kötődik a témához, de a sokat nem is értem hogy került ide...

Figyeljetek ide!
Hívjatok fel minden oldalt ahol hirdetni szeretnétek, vagy írjatok nekik! Mindent ami eszetekbe jut kérdezzetek meg.

Tegyünk tisztába pár dolgot:
1: Számomra elsőre elérhető egyedül az ingatlan.com volt, mindegyik másik egyszerűen halál...
2: Induló "iroda" lévén több helyen kopogtattam. Egyes helyeken többször, mert nem voltam biztos a hitelességükben. Be is jött. Toplak, bazár, stb. ahány megkeresés annyi féle ajánlat. Egyszer nem kaptam ugyanazt. A komnál mindenkinek ugyanaz a díj, így tudod hogy hol vagy, érzed hogy azért egyenlően kezelnek, vagy akarnak kezelni.
3: Látogatottsági adatok? Gyerekek! Medián! Mindent elárul... Nemtom' emlékeztek-e, de pl. az egyik közösségi oldal konkrétan az egyik ingatlanos oldalra vitt ha kiléptél... megnézném mennyire releváns látogató egy ingatlanos oldalon napi 15 ezer tini...
4: Nemtom' ismeritek-e azt a szót hogy: user experience... (ha nem akkor úgyis mindegy :D) Egyik oldalon sem erős ez, kivéve talán a komot. Ha olyan könnyű lenne ilyen oldalt csinálni, akkor miért akarták nagy médiavállalatok megvenni az oldalt!? Valahol itt olvastam erről nemrég egy cikkben.
5: Miért jó az, hogy valaki sok helyen hirdet? Jó ez költségben bárkinek is? Persze, egy ingyenes oldalra fel is kell tenni mindent, mert plusz esély, de az csak annyi lehet mint halottnak a csók.
Ha ésszel hirdetsz az országod leglátogatottabb oldalán, akkor tuti elkel a kecód!!! És még kevesebbet is költöttél.
Ti, akik ezer helyen hirdettek toltok ki magatokkal, mert eltartjátok a többi fizetős oldalt!!!!!!!...azokat, akik még eredményt sem szolgáltatnak.... Én úgy döntöttem egy éve, hogy csak a komon hirdetek. Azóta már extrákat is vettem. Bejött...
6: Mielőtt kikiáltanátok ingatlan.com nyalónak, azért el kell mondjam, hogy több javaslatot tettem a fejlesztésekre és egyéb dolgokkal kapcsolatban is szereztem negatív tapasztalatokat náluk. Nem sok valósult meg a javaslataimból eddig, ami negatív. Negatív, hogy mostanában sokat fejlesztenek és emiatt gyakran zűrzavaros az egész nekünk mint hirdetőknek, de végsősoron az az érdek, hogy a vevő eljusson a hirdetéseinkhez.
Most ez a legújabb oldaluk nem is túl tetszetős nekem, de majd meglátjuk.
8: Ingyenes oldalnak nincs jövője, mert valamiből fejleszteni kell. Hobbi oldal sosem lesz jó, pusztán oxigénnel pedig senki nem élt még tízéveket.... értitek!

Nah, melóra fel!

ingatlant.com · http://ingatlant.com 2011.01.22. 21:05:53

Sziasztok!

Érdeklődve figyeltem a cikket, és a hozzászólásokat is, én azért megpróbálkozok egy oldal indításával, igaz nem kerül semmibe, szerver amúgy is megy, motor megvolt, domain sem került sokba, igaz nincs millióim(se százezreim) hirdetésekre, sem SEO gurukra, így hát marad a szájhagyomány, meg aki rátalál, azt szívesen látjuk. Nekünk mindegy, hogy magánszemély, vagy iroda, itt ingyen hirdethet bárki, sőt, ingyenes kuponkóddal, a magánfelhasználók pont ugyanúgy előre tudják helyezni a hirdetéseiket, mint az irodák. Szóval próbálkozunk, ha valakinek tetszik, vagy szeretne segíteni, szívesen vesszük. Persze az építő kritika is nagyon jól jön.
ha valakit érdekel:

ingatlant.com

nál 2011.01.23. 21:44:28

@ingatlant.com:

Szerintem az első probléma a domainnel van.
Az elütésfaktor igen kicsi, szóval véletlenül nem nagyon fognak beesni emberek, viszont leírva az ember könnyen az ingatlan.com-ra asszociál, és attól tartok, emlékezetből visszaidézve már inkább a "t" nélküli változat fog felderengeni.
Ha már mindenképp "ingatlant"-nak kell lennie a névnek, én nem com-os végződést regisztráltam volna.

ingatlant.com · http://ingatlant.com 2011.01.23. 22:09:34

@nál:

A domain név választásnál két szempont volt amit figyeltünk, az ingatlant szó sok helyen előfordul, nem elütés miatt választottuk, akkor mást kellett volna, de sok szóösszetételben az ingatlant szó szerepel, ingatlant keresek, ingatlant vennék, stb.. Persze, domain nevet bármikor lehet váltani, vagy egyszerre több néven is futhat.. A név, amúgy sem sokat számít, de ebben benne van az ingatlan szó is, ha esetleg egyszer majd elér valahová az oldal... Én inkább a tartalmi dolgokra öszpontosítottam, és még nagyon fiatal az oldal, ha találok ütős nevet, esetleg olyat ami eladó, természetesen megszerzem az oldalnak.

nál 2011.01.23. 22:16:13

@ingatlant.com:

Értem. Sok sikert az oldalhoz!

cowa · http://xn--apr-ina.info 2012.07.20. 16:11:16

Én nemrég találtam erre az oldalra, az ingatlant.com változott át erre az oldalra:

<p><a href="http://eladokiado.net/2-haz/ingatlan-eladó/listings.html">eladó ház</a>,<a href="http://eladokiado.net/1-lakas/ingatlan-kiadó/listings.html">
kiadó lakás</a></p>

ihc 2012.09.11. 07:48:48

Sziasztok, tényleg sok egyforma és elavult design van. Mondjuk ezt érdemes megnézni, bár van egy-két hiányosság, de egész pofás: www.eliteday.com

Félszázalék.com 2012.10.19. 10:30:58

Sziasztok!

Szeretném figyelmetekbe ajánlani a mi oldalunkat is!
Az utóbbi időben az ingatlanpiac jelentős átalakuláson ment keresztül! A tulajdonosok egyre kevésbé szeretnének 4-6%+ Áfa jutalékot ( ami a legtöbb esetben milliós tétel ) kifizetni egy olyan szolgáltatásért, amit úgy gondolnak, hogy ők maguk is képesek elvégezni! Ám ez jelentős idő és költség ráfordítást igényel és az ingatlanközvetítés nem véletlenül egy külön szakma!

Cégünk professzionális megoldásokat kínál az ingatlanértékesítésben, mindössze 0,5%-ért, így a tulajdonos kényelmesen hátradőlhet!

Amennyiben a tulajdonosok nem tudnak vagy nem akarnak ingatlanközvetítői szolgáltatást igénybe venni, csupán 0,5%-ért megsokszorozhatják ingatlanuk eladásának esélyeit, mivel átvállaljuk az ingatlan folyamatos hirdetését professzionális szinten.

További információ: www.felszazalek.com vagy a facebook oldalunkon!

Ingatlanhirdetés Kft. · http://ingatlanhirdetés.hu 2013.02.12. 23:43:38

Én is közzéteszem itt az Ingatlanhirdetés Kft. ingatlanportálját:

http://www.ingatlanhirdetés.hu

Ingyenes ingatlanhirdetés feladására van lehetőség.

Demeter Csaba 2014.01.21. 14:13:14

@OkoskaTo:rp: A nemkellingatlanos.hu - oldalon pontosan lehet látni az ingatlanok helyét, a környéket StreeView -val lehet bejárni ..

Agymanó 2015.07.14. 13:50:52

Ez pedig - bár nem ingatlanos oldalon található - elég egyedi: zongezmenyek.blogspot.hu/2014/10/kulipintyo-uj-gazdar-var.html
süti beállítások módosítása