GüllEgy társas házat terveznek a Gül Baba utcába, nagyjából a türbe alá, ami Gabriellának nagyon nem tetszik. Mint írja:

 

Tisztelt Urbanista!Az oldalon nem találtam a Gül Baba utcára vonatkozóan semmit.Szeretném megtudni,hogy ki fogadta el ezt az ottani milliőbe szerintem nem illő épület trvét?Hogy  lehetséges a több mint 100 éves házak nagyjábóli összhangját ilyen durván megbontani ?A türbét se modern stílusban újították fel tehát az egész utca valamint a fölötte levő türbe elüt ettől a kockatervezésű háztól.Mondja már meg valaki ,hogy miért garázdálkodnak kedvenc városomban ami egyre kevésbé tetszik és nem csak nekem.Lehet a stílusokat keverni de nem árt a harmóniát megteremteni és akkor nem érzi idegennek az ember.Imádom a modern építészetet,de nem értem miért a város régi értékeit kell eldózerolni és miért nem lehet a külső kerületeket felhozni a mai színvonalra? Üdvözlettel Gabreilla

 
Lássuk mi van róla a projekt honlapján!
 
 
 
Azt a kérdést, hogy illik, nem illik elhesegethetnénk annyival, hogy felidézzük: Z. Halmágyi Judit tervezte Budapest elmúlt húsz évének egyik (joggal) legjobban utált épületét a Kálvin téren. De ne tegyük!
 
Güll
 
Ezzel a házal ugyanis semmi baj nincs. Önmagában sem rossz és az illeszkedés is teljesen rendben van. Bár nincs norcos kép a helyszínről, az látszik, hogy a környék tele van az elmúlt évtizedekben épült társasházakkal, amelyek nagy ívben tesznek az illeszkedésre.
 
Güll


Ez sem formájában, sem méretében nem lóg ki, de legkevésbé anyagválasztásával nem. A kőlap a legjobb döntés, hiszen a környék tele van kőfalakkal, mivel ott ez a természetes építőanyag.
 
Güll


Persze mindezt a nem túl jó felbontású látványtervekből (sajnos pont az utcai frontról van a legkisebb felbontású kép), meg a pár soros leírásból következtetem. Mindesetre, ha valaki a nem illik mellett érvelne, írja meg, ő mit építene erre a helyre. (Egyébként néhány éve egy zarándokház és török étterem terve is felmerült, igaz, csak egy diplomamunkában.)
 
Güll
 
 
Mi lesz belőle? Semmi.

A GPM-esek készségesek voltak (sőt ők hívtak vissza, mikor elsőre nem értem el az illetékest) és elmondták, hogy bár az engedélyek megvannak, a terv nem valósul meg. Írhatnám, hogy olvasónk megnyugodhat, de a helyzet az, hogy egyáltalán nem biztos, hogy jobb épületet terveznek majd ide, pláne nem jobban illeszkedőt. Ne legyen igazam - kíváncsian várom a folytatást

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest társasház látványterv gül baba utca ii. ker illik e

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr62355786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kuruttya 2010.10.11. 12:36:32

Szerintem szépen illeszkedik a környezetébe, nincs vele semmi baj.

Gallion 2010.10.11. 14:07:13

Itt a nagy büdös semmi áll már hosszú évek óta. Talán ez az az érték amit megkéne örizni itt?

NémethRolandDániel · http://mocskosepiteszet.wordpress.com/ 2010.10.11. 15:08:15

Szerintem jó ötlet, hogy az egy beruházáshoz tartozó épületeket két külön árnyalattal tervezte meg, ezzel is követi a helyi léptéket. Ami fura, az az utcafront letisztultsága, és a kertes oldal szilánkossága közti ellentét. Amúgy ez egy elég visszafogott épület...

Case · http://streetartbp.hu/ 2010.10.11. 16:34:42

A nyitóképen tényleg rohadt rusnya a ház, olyan mint valami bazinagy papírdoboz, az alapján én is kiakadtam volna (még úgy is, hogy ismerem az utcát és tudom, hogy ott minden van, csak egység nincs... pedig ha lenne, ez lehetne a város egyik leghangulatosabb utcácskája), de a további képek alapján meg már teljesen odaillö szerintem is. Már amennyire a sokszor nagyon csalóka tervek alapján meg lehet itélni egyáltalán.

a nagy levin 2010.10.11. 16:39:11

Meg az is jo, hogy 80 millios atlagaron van a 6 keco. Vagy talan eppen emiatt nem valosul meg?

Gőzhenger 2010.10.11. 16:39:43

Elsőre rettenetes ránézni. Másodszorra is.
Harmadszorra aztán rájöttem, hogy attól néz ki betonból készült atomrakéta-bunkernek, hogy a teteje is kő, és a tetőnek nincs túlnyúlása a falsik fölött.
Ha a tető anyaga egy, a környezetben elterjedt cserépszín lenne, szerintem Gabrialla sem akadna fent rajta. Igaz, akkor az építész-kritikusok nem ájulnának el az újszerűség láttán. De élhető, és környezetbe illeszkedő lenne.
Szóval ezeket leszámítva harmadszorra nagyon izgalmas, és ráadásul a kis belső kertek zseniálisan illeszkednek a terepadottságokhoz.

Sicc 2010.10.11. 16:50:56

Ez nem ronda, hanem egészen egyszerűen embertelen. A kutyámat sem engedném még a közelébe sem. Ki engedélyezte ezt? A $$ mindent borít?

bejgli 2010.10.11. 17:08:09

Szerintem pont a teraszokkal van baj. Legalábbis a háromszintes részen. Nagyon nem örülnék, ha az ottani legalsó lenne az enyém. A tető sem tűnik szimpatikusnak, akár az anyag+formát, akár az ablakokat nézem.

Egyébként aligha 80 millió egy lakás. Azt írják, ennyi a beruházási költség. Vagyis a vételár 100 felett kell legyen. Ezért cserébe kapsz 120 nm-t, meg adott esetben egy rosszul szellőző, 1-2 szomszéd által testközelből belátható teraszt.

bejgli 2010.10.11. 17:11:26

Talán ha 2, vagy esetleg 4 lakásos lenne...

kisa 2010.10.11. 17:26:01

Olyan ronda, hogy szinte már szép.
Miért kell 20 centivel magasabbnak lennie, mint a mellette lévő ház? Miért nem lehet cseréptetejű, mint a mellette levő ház?

Globetrotter2014 2010.10.11. 17:30:55

Üdvözlök mindenkit a rózsadombi árak szférájában. Lehet hogy 100 milla nem megfizethető egy saim lakásnál, de a használtak is 30-60 között mozognak. Arról nem is beszélve hogy néha egyutcűnyi eltérés is alapvetően megváltoztathatja az árfekvést. Amellett hogy az övezet nem rossz a körnéyknél azért nem árt némi panoráma ami a képeke alapján nem adott. Azért az a pár újépítésű belbudai lakás ebben az árrégióban többet kínált szerintem...

akimellon 2010.10.11. 17:44:29

honvédelemre alapozva sajátitsa ki az állam a telket!!!!!
aztán, közbeszerzés nélkül építsenek egy olyan csodát, mint a nemzeti!

hillman. 2010.10.11. 17:57:55

Gül baba türbéje szent hely és zarándoklatok célpontja a hívő muszlimoknak.Nem a terroristáknak.
Ennyi erővel az esztergomi bazilika elé is lehetne plázát csinálni, vagy Csiksomlyóra kaszinóvárost a kegyhely köré(tízemeletes félköralapú szállodát), majd mehetünk a parkolóba búcsútjárni.
Ezek után senki ne csodálkozzon ,ha a külföldi magyar kegyhelyeket lezúzzák.Ha rodostói emlékházból romkocsma lesz;ha aradon lakópark épül az emlékhelyre.
Ha mi leszarjuk más népek kulturális örökségét, akkor miért várjuk el másoktól, hogy tiszteljék a mieinket(pl:Erdély,Kárpátalja,Szlovákia,Szerbia,Don kanyar).
Szídunk más népeket habzó szájjal, oszt kiderül , hogy nincs tükrünk.

Waldorf Rolandó 2010.10.11. 18:01:41

Sokan vannak, akik azt csinálják, amire mások születtek. Pl. ez a nő.

Charlie Brown 2010.10.11. 18:14:10

Azért néz ki így ez a terv, mert a mai építészek ennyire képesek. Szép, stílusos, régi környezetbe is illő házat kevés kivételtől eltekintve nem tudnak és/vagy nem mernek tervezni, marad a "letisztult" és "minimalista" hívószavak alatt eladott antiépítészet, aminek fő irányelvei az "az a szép ami nem szép" és az "az illik oda ami a legkevésbé illik oda" jelmondatok.

mizie 2010.10.11. 18:16:08

@hillman.: ne haragudj de nagyon hülye vagy. Az utca teljesen be van építve, itt nem egy új telekről van szó. A Gül Baba türbéje pont jó példája a tiszteletnek, hiszen fel van újítva és szépen rendben van tartva.

A házzal alapvetően nincs baj, nem túl fantáziadús de a postolónak teljesen igaza van, lehetne ezerszer rosszabb is.

Molenbruck Binko 2010.10.11. 18:28:31

Hát igaza van a levélírónak. Ez az építmény valóban nem illik oda, de ezen nincs mit csodálkozni, mert mostanában megszaporodni látszanak bénábbnál bénább kinézetű, a meglévő épített környezetbe még véletlenül sem passzoló házak, középületek. A helyzet nagyjából az, hogy mostanság minden önmegvalósító építészeti elképzelést meg lehet magyarázni, és aki nem ért vele egyet, az természetesen okostojás hülye laikus, aki jobban teszi, ha befogja a száját. Szomorú, hogy Bp. lassan úgy fog kinézni, mint egy agyonfoltozott csiricsáré gatya. Egyébként pedig köszönet Gabriellának, hogy egyáltalán szóba merte a problémát hozni, így legalább kapott némi nyilvánosságot a dolog. Különben ezt a lokálpatrióta hozzáállás ajánlanám mindenkinek.

Molenbruck Binko 2010.10.11. 18:44:01

Ja, és még valami, az adatlapon a tervező nevénél Z. Halmágyi Judit szerepel. Csak halkan jegyzem meg, hogy ő tervezte a sokak által csodált Kálvin téri "üvegpalotát" is...

szerjóska 2010.10.11. 18:53:55

nem rossz egyáltalán, kicsit olyan mint azok a badacsonyi, új építésű pincék.
kár, hogy nem épül meg.
a lyuktelkek beépítése meg nem kegyelet- vagy kultúrasértés. sőt, nem is olyan a foltozástól Budapest, mint egy csiricsáré gatya. az maximum az elbaszott buzeráns színektől lesz, amivel a századelő házait lekenik.

jelszó: a város nem múzeum, és nem is restaurálandó műalkotás - mivel a város bár ténylegesen műalkotásnak tekinthető, azonban más ilyen jellegű fogalmakkal ellentétben, a város nincsen kész. soha (kivételt jelenthetnek az emberiség azon, várossá formálódó alkotásai, melyek egyedülállóságuk révén óriási, szabad téri múzeummá válnak - ellenben városként meg szűnnek létezni).

szerjóska 2010.10.11. 18:55:27

jelenthetnének és megszűnnek, szószorri

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.10.11. 19:54:02

Phöjj,de ronda!
Agyon kéne lőni a rühes kutyát,aki ilyet tervez.

soproni1 2010.10.11. 19:56:02

A Budai Polgár nem szereti a nyugatról jött fertőt.
A Bimbó út védett városképészetileg ( amúgy 70-es, 80-as évekbeli pusztulat) .

halu 2010.10.11. 20:04:40

de ismerős a telek. Erre egyszer én is elkövettem egy házat. Mondjuk az diploma feladat volt. Biztos sokaknak ez sem jön be, de azért megmutatom:
archivum.epiteszforum.hu/holmi_detailed.php?mhmid=3201
Nagyon klassz a környék. Az utca elején az a magas ház Tomay Tamás munkája. Mondjuk ott még a Török utcai magassághoz kellett igazodnia. Van az utcában egy Balázs Mihály ház is. Nekem tetszik. Egyébként meg különböző korok stílusa képviselteti magát, és
sokszor nem valami magas színvonalon.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.10.11. 20:13:14

Ahhoz képest, amilyen épületek még ott vannak, valóban nem rossz. Az ellenérzést ennek ellenére értem.

hillman. 2010.10.11. 20:14:38

@mizie: Pont azzal van a bajom , hogy minden be van építve körülötte.Ezért hoztam szar példákat.Hangulatos parkot sok paddal és nagy fákkal kéne oda.Akinek van arra pénze , hogy ott lakjon annak lenne arra is hogy bárhol.Ahelyett , hogy örülne a város , hogy eggyel kevesebb ott a ház és nem adni újakra engedélyt.

Van egy Árpád kilátónk.Gyerekkoromban sokat kirándultunk oda. Ma gazdagék 2. emeletét látni a kilátóból.A Rózsadomb tetelyén is volt valami kilátószerüség; meg is van, csak már nem sokat látsz.

A Csiksomlyói kápolnát is megöriznénk,vigyáznánk rá, csak lakotelepet húzunk köré.

halu 2010.10.11. 20:40:46

Közben ahogy részletesen elolvastam, láttam, hogy a cikkben is linkelve van. Bocs...

dzsilla · http://budapestkirakat.blog.hu 2010.10.11. 20:56:26

@Case: az is lehet koncepció, hogy nincs koncepció, azaz minden épület másmilyen, még ha nem is tudatos. attól még lehet hangulatos. ismerek olyat, akinek ez a kedvenc utcája budapesten. :)

Case · http://streetartbp.hu/ 2010.10.11. 21:07:49

@dzsilla: nekem is az egyik kedvenc így is, node bőven lenne mit javitani még. Rég jártam arra, 2-3 éve utoljára, de akkor még bőven volt ott pár épület ami inkább hasonlított valami toldozott-foltozott balatoni szocreál hétvégiházra, mint bármi másra. :D

dzsilla · http://budapestkirakat.blog.hu 2010.10.11. 21:14:38

@Case: na akkor már ketten vagytok :)
én meg elgondolkodtam, hogy melyik a kedvenc utcám és rájöttem, hogy nem tudom :)

gotz 2010.10.11. 21:26:39

A Gül baba utcának pont az adja a hangulatát, hogy olyan mintha az ember visszamenne az időben, amikor belép oda. Ezt a varázst rombolna le egy hasonló terv.

nyünyüge 2010.10.11. 21:36:34

Hát pedig nekem is tetszenek ezek a "kockatervezésű?" házak!

A fent említett Tornay féle beépítést a Török utcai torkolattól nem messze meg tényleg érdemes megnézni!

@Charlie Brown: "Szép, stílusos, régi környezetbe illő" - ezek meglehetősen szubjektív fogalmak. Ráadásul igen érdekes fordulatokat hozna egy-egy utcasarkon vagy ha a foghíj két oldalán különböző stílusú ház van jelenleg. Melyikhez kellene igazodni? Amelyik "szebb" vagy öregebb? Vagy igazi eklektikus szemlélettel mindkettőhöz?

közlekedő edény 2010.10.11. 22:17:54

Kettős véleményem van. A ház tetszik, de nem oda ahova tervezték.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.10.11. 22:39:40

A ház nem tetszik, de oda jó lenne.

bejgli 2010.10.11. 22:49:45

Szerintem lapostetővel, eggyel kevesebb szinttel, 2-4 lakással, másféle kertrendezéssel egész jó lenne.

Paulybird 2010.10.11. 22:58:38

@halu:

höhö, haggyadazt.

ezeknek mindegy milyen aránytalan, csiricsáré tré fos kispolgári gagyi szart építenek,
mer' amíg magastetős cserépfedeles, meg van ilyen eklektikus párkány a szigorúan vakolt homlokzatba, meg kő a lábazat, addig bármi mehet, mer' ettől már illeszkedik.

fuszujka 2010.10.11. 23:08:43

@közlekedő edény: A hozzászólásod úgy eltalálta a lényeget, hogy elég lenne ezt az egyet megtartani.:)

HgGina 2010.10.11. 23:13:03

Ha azt nevezzük letisztultnak, ha valaminek nincs stílusa, akkor ez letisztult.
Egyébként pedig embertelenül rusnya darab.
Remálem, ugyanaz lesz a sorsa, mint az Alagót melletti aranyfognak vagy a Szépművészetinél eredetileg tervezett betonkockának. Vagyis, az ízlés minimális szintjével rendelkezők ellenállásán elvérzik a stílus- és hangulatgyilkos "modern" építészek erőlködése.

HgGina 2010.10.11. 23:15:34

Olyan az érzésem erre nézve, mint egy illegális szemétlerakóra. Attól nem lesz jobb, ha az egy kupacba hordott összevisszaságot még tetézzük is valami magasztos dumát előadva.

HgGina 2010.10.11. 23:20:28

@Molenbruck Binko: az is tönkrevágta a környezetet. Le kéne cserélni a tervező fejét is valami letisztult üveg- vagy betonkockára.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2010.10.11. 23:21:37

"Ezzel a házal ugyanis semmi baj nincs. Önmagában sem rossz és az illeszkedés is teljesen rendben van. Bár nincs norcos kép a helyszínről, az látszik, hogy a környék tele van az elmúlt évtizedekben épült társasházakkal, amelyek nagy ívben tesznek az illeszkedésre."

Ha egy darab szar van az ablakod alatt, az még nem ok arra, hogy még egyet szarjak oda.

Paulybird 2010.10.11. 23:27:01

mondjuk a konkrét ház tényleg elég ergya.

De nem az fő a baja, hogy ne illeszkedne, vagy mittomén, simán zavaros rajta egy csomó minden, meg amúgy nem egy túl eredeti és friss valami...
Mondjuk ez a Z Halmágyi emlékeim szerint sosem vót valami jegyzett arc, ha jól emlékszem hírnevét inkább politikai és egyéb közszerepléseinek köszönheti...

Paulybird 2010.10.11. 23:30:39

@HgGina:

ja, gondolom arra gondolsz, hogy nem tud tőle érvényesülni az a szép korona szálló/vagy mercure hotel, vagy mia faszom.
az nyilván egy rendes ház, mert nyereg a teteje, van rajta disz', meg még egy olyan cuki kis hídja is van az utca fölött...

kodó tamás 2010.10.11. 23:32:30

felháborító. nevetséges.

Intizar 2010.10.12. 00:21:18

Az miért érv, hogy a környék tele van modern házakkal? Hiszen épp azért olyan kedves a Gül Baba utca sokaknak. Pontosan azért, mert kilóg ebből a "rendből".

Kis ember 2010.10.12. 00:22:39

Ó, azok a p*csányi teraszok! Milyen élmény lesz ott grillezni, a szomszéd orra alá nyomatni a petróleummal meggyújtott benzinkúton vásárolt faszén szagát.

Frankón SZOT-üdülő romantika.

És van pofája odarajzolni még egy napernyőt is.

Höhöhö

Intizar 2010.10.12. 00:22:42

Ez a ház már így is monstrumnak látszik, sehogy nincs beillesztve a kis barokk vagy jóistentudja milyen házikók közé, az emeletes tetejével talán otthon lehetne Nürnbergben, de nem nálunk.

ILLED 2010.10.12. 00:29:44

Hasonló a helyzet a Budapest belvárosában az V. kerületi Vitkovics Mihály utcában, ahol a csodás utcasort megbontják egy undorító beton hotellel.

A két kedvenc utcám Budapesten a Gül baba és a Vitkovics Mihály utca (volt). :(

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.10.12. 06:40:24

ez ilyen starwars ház, ilyenekbe laktak az alderaanon a Leia szüleinek az alattvalói, amíg fő nem a robbantották őket a büdös picsába a birodalmijak

kodó tamás 2010.10.12. 07:32:23

ez már rég nem divat.
egyébként mi a lófasznak kell "divatos" házat próbálkozni?

és ha jön a tavaszi kollekció? kidobhassuk?

ilyen gyengeelméjű hol kap diplomát? ezt taníccsák?

kodó tamás 2010.10.12. 07:33:25

ja és az szdsz hívő tervezőnek: game over. továrisi konyec.

adjatok teret mikovecnek, meg zobokónak. faházat!

light22 2010.10.12. 08:38:32

és a tetőről a víz végigfolyik a falon?

na__most__akkor 2010.10.12. 08:39:58

Egyik rondább, mint a másik.

Más:
- magyarok ékezetekkel írnak
- magyarok szóközt használnak írásjelek után
- magyarok nagybetűvel kezdik a mondatot

Az élet szép, tenéked magyarázzam?

kodó tamás 2010.10.12. 08:40:24

ZHJ-nek örömet okozni? ez a célja az épületnek? mert akkor ez szellemi önkielégítés...
bűncselekmény más pénzével szórakozni!

halaloszto 2010.10.12. 08:46:25

"miért garázdálkodnak kedvenc városomban ami egyre kevésbé tetszik és nem csak nekem"

Hat azert, mert ez nem egy muzeum, hanem egy varos.

Amugy a terven levo haz ugy nez ki ahogy, nekem meg kicsit tetszik is. Viszont hogyafenebe lehet tarsashazat epiteni ilyen helyekre??? Lesz benne vagy 4-6 lakas. Aki ilyen helyen kifizet egy lakast, annak nem egy autoja van. Hol fog az a 8-10 auto parkolni? Mi lesz ott reggel, amikor minden anyu indul a gyerkoccel iskolaba? Mi lesz ha valaki partit rendez, es jon 5-6 auto vendegsegbe?

Az olyan beepiteseket, amik a kis kornyezetben jelentosen megnovelik a nepsuruseget, nagyon ovatosan kellene kezelni.

vajk

pösti 2010.10.12. 15:37:01

"Szegény" ZHJ mindig belecsap a lecsóba!Valahogy úgy potyogtatja a terveit mintha nem itt élne, vagy nem ismerné az épületei környezetét.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.10.16. 22:19:44

tervezőt börtönbe! engedélyezőt börtönbe.

ZéGé 2010.10.19. 02:59:37

@Gőzhenger valóban a tömb miatt érzem én is a nagy tömeget és a kicsi kertek roppant giccsesen hatnak szerintem Gabriella

ZéGé 2010.10.19. 03:15:28

@Álmos: szerintem pedig nem jártál a helyszínen és azért ez a véleményed.Ugyanis az utca szűk ehhez a tervezésű tömbszerű épülethez.A házak az utcában keskenyek,kicsinyek legalábbis a többsége.A telek fekvése valójában nagyon jó mert az utca mindkét végéről látható,bal oldalán felfelé visz egy lépcső ami felett egy kilátó van és a türbe maga szépen rendbehozva.Folytatódik egy sétánnyal és többszintes rózsakerttel.Én biztos,hogy ezt a jelleget erősítettem volna.Amúgy szégyen,hogy így hagytak elpusztulni egy ilyen helyet ui itt régen egy cukrászda volt egy kis hátsó romantikus kerttel,a szemben lévő ház is erre a sorsra jutott pedig valaha az is hangulatos volt.Van olyan udvar ahol eredeti udvari márványkádak vannak az egyik lakóval való beszélgetés folyamán derült ki.Az pedig a lakók szégyene,hogy az utcát felveri a gaz hiszen nem olyan hosszú,hogy ne lehetne rendben tartani.Üdv Gabriella

ZéGé 2010.10.19. 03:24:13

@Case: Na ez az a csalóka tervek jól fogalmaztál,mert a méretarányok nem stimmelnek,és ha jártál ott te is láttad az ott lévő házak méreteit és a terven szereplőét.A stílusok valóban keverednek de azzal eggyütt idegen egy ennyire kockaépület aminek semmi tagolódása nincs az utcafront felé és így még nagyobbnak hat..pár méterre ott a túloldali ház(rom) amit biztos szintén átépítenek.Valójában én pont emiatt éreztem nem ide valónak.

ZéGé 2010.10.19. 03:54:43

@halaloszto: Persze a város nem egy múzeum,de sokan ezt az ódon hangulatot szeretik.Nem lenne szerencsés ha csak könyvekben és makettként látnánk viszont pl a belvárost...merthogy most erre tendálunk.Szeretem a modern építészetet és amikor látsz egy erről szóló sorozatot ahol olyan kvalitású épületeket látsz,hogy a szád tátva marad...nos akkor felmerül a kérdés bennem ezeknek az építészeknek miért nincs elég fantáziája és tudása.

ZéGé 2010.10.19. 03:55:47

@halaloszto: Persze a város nem egy múzeum,de sokan ezt az ódon hangulatot szeretik.Nem lenne szerencsés ha csak könyvekben és makettként látnánk viszont pl a belvárost...merthogy most erre tendálunk.Szeretem a modern építészetet és amikor látsz egy erről szóló sorozatot ahol olyan kvalitású épületeket látsz,hogy a szád tátva marad...nos akkor felmerül a kérdés bennem ezeknek az építészeknek miért nincs elég fantáziája és tudása.

ZéGé 2010.10.25. 21:59:03

@halu: megtudnád írni a helyrajzi számokat ,mert a levéltárban csak így tudok utánanézni,hogy eredetileg milyenek voltak a homlokzatok?
süti beállítások módosítása