Sziasztok!

Formatervező hallgatók vagyunk a MOME-ról és egy olyan tárgyat szeretnénk tervezni ami élvezhetőbbé, használhatóbbá teszi a köztereket, esetleg ráveszi az embereket, hogy több időt töltsenek kint. Ahhoz, hogy a valós igényeknek megfelelő tárgyat hozzunk létre, minél több ember véléményére lenne szükségünk. Ezért kérjük a segítségeteket, ha van rá lehetőség légyszíves rakjátok ki a blogra.

https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dEtFay1HNkZCRHFaaXJaN2dBU3cwX0E6MQ

Köszönjük! Göb Ági, Töős Dani, Siptár Ábel, Morvay Máté

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: mome formatervezés utcabútor

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr212352774

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Diploma szolidaritás 2010.10.07. 12:27:37

Sziasztok! Formatervező hallgatók vagyunk a MOME-ról és egy olyan tárgyat szeretnénk tervezni ami élvezhetőbbé, használhatóbbá teszi a köztereket, esetleg ráveszi az embereket, hogy több időt töltsenek kint. Ahhoz, hogy a valós igényeknek megfelelő tár...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.10.07. 13:24:27

Hajrá srácok! :) Csak annyi észrevételem lenne, hogy a Dunapart mint minősítendő közterület elég nehezen megfogható. Beletartozhat a Dunakorzó és a a főgyűjtő csatorna nyílása melletti lépcső is.

SÜN 2010.10.07. 14:23:13

csöves-daráló?

Felhősaláta (törölt) 2010.10.07. 15:08:24

Kedves Mome Művészek a PAD szó még mond vmit nektek, legyen mondjuk emberi alakú a lába :)vagy a funtáziátokra bízva bárhogy, és máris design. Mert abból hiány van mindenhol és az emberek ha kint vannak leülnének, csevegni, nem kell egyből vmi világmegváltó dologra gondolni.

Esetleg ha EU támogatást kaptok a Jetson család féle üveggömbök amit el tudok képzelni piros fehér zöld színben kizárólag OVI engedéllyel :)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.10.07. 16:33:07

Abba kéne ezt hagyni. Mármint az eszement baromságok utcára cibálását. Művészeti egyetem hallgatóiként szégyen, hogy nem tudtok elképzelni parkot, közteret rendezett formában, csak úgy, hogy valami deszkából, pléhből, akármiből tákolt, tarka-barka szarságot "álmodtok" a közepére. Totál lejárt az ideje ennek a pszeudo-kreatív, önképzőköri, önmegvalósító kulturális környezetszennyezésnek.

Valós igény a következőkre lenne: pad, asztal, virágágyás, sövény, fű, fa.

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.10.07. 22:27:38

Mit vétett nektek ez a négy hallgató, hogy a nyakukba öntitek a mások bűneit?

szpal 2010.10.08. 18:29:03

@gloire: én is ezt írtam a teszt minden rovatába.
De el tudom képzelni, h. pad, asztal, virágágyás, és visznek bele némi művészetet is.
Pl. a Milennáris-park modern, de szerethető mégis.

sanche_ 2010.10.09. 01:22:37

@szpal: Azért az már határeset - de tényleg nincs nagy gond vele. De akkormár a Kopaszi-gát nálam az első, ami a Margit-sziget és a Millenáris közt van filozófiailag, de a Margithoz közelebb.

Ezeket leszámítva a mai park így kezdődik: Végy tizennyolc tonna díszburkolatot... :-/

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2010.10.10. 21:20:26

@Felhősaláta: @gloire: Bocs, de nem értem a reakciótokat, és egy ici-picit fel is háborított.... ha a ti hangnemetekben fejezem ki magam: mégis mit tudtok ti a közterek tervezéséről!? Most komolyan! Így neki esni szegény hallgatóknak, hogy fogalmatok sincs az előzményekről, illetve a valóságról!
1 - Mi van, ha ezt a feladatot a tanáruk adta, ők pedig jól akarják megoldani?
2 - Mi van, ha van köztük olyan, aki tanulja azt is, hogy kell köztereket, parkokat tervezni, szóval kicsit több köze van hozzá mint nektek? mégis meg szeretné kérdezni a használókat is, mik az igényeik, stb -ez szerintem pozitív, és nem neki esni kéne, inkább örülni, hogy van olyan tervező, aki még fogékony erre...
3 - Tény: a közterek tervezői szerte a nagy világban próbálnak olyan köztéri bútorokat, illetve alkotásokat belecsempészni a terveikbe, amik valamilyen részről a térplasztikához is hozzá járulnak, design-osak, adnak valami többletet avagy egyediséget a térnek/parknak/kertnek, és akár még használati funkcióval is bírnak... tudtatok erről?

balazst 2010.10.11. 21:58:16

A kérdőív le van tiltva. Ennyire megsértődtetek a kritikákon???
süti beállítások módosítása