Bálint barátom - aki már eddig is jó pár remek tippel látta az Urbanistát - a múlt héten az ARC kiállításra sétált ki, ahol jól felhúzta magát az 56-osok terének és mindenek előtt a Műcsarnok környezetének állapotán. Megkértem pár sorban írja már le, mi bántja - megtette: 

 

Barátnőmmel sétáltunk egy órát a Városligetben, megnéztük az ARC-ot, és kétszer megtenni a Regnum Marianum emlékkereszt - Műcsarnok utat már elég volt ahhoz, hogy felnyomja az agyam. 
 
Városliget és az autóparkoló között egy csomó emlékmű áll, amelyek elvileg fontosak lennének, de jelenleg úgy néz ki az egész, mintha egy külvárosi autópiac mellett a szotyisbódék helyett állnának. Fél óra séta, és egyértelmű, hogy az autóknak el kellene innen tűnniük. Valószínűleg egyébként  itt lehetne a legköltséghatékonyabban mélygarázst építeni, hiszen nincs semmi a felszínen.
 
A Regnum Marianum emlékműről nemrég olvastam, talán az Urbanistán. Az egész úgy néz ki, mint valami hetvenes évekből ittmaradt tüntetési díszlet, jóllehet ideológiailag a korszakkal igencsak szemben áll. Nem hinném, hogy egy működő templom ebben a közegben olyan jó ötlet lenne, de egy méltó emlékmű azért elférne.
 
56-os emlékmű. A fikázóknak üzenem, hogy vegyék a fáradtságot, és nézzék meg közelről, hogy vannak kidolgozva az oszlopok felületei, hogy megy át rozsdásból fémesbe, egyáltalán, milyen rozsda az a rozsda. Szerintem igényes alkotás, és eltekintve az ék 56 fokos szögének számomra kissé izzadtságszagú szimbolikájától (mert ugye 360-ból 56, és mit szimbolizál az a 360?), csak karban kéne tartani a környezetét, kijavítani az összetört talajszinti reflektorokat.
 
Apropó karbantartás. A Városliget szélén irdatlan sok a szemét, és nem hiszem, hogy ma reggeltől délután háromig gyűlt fel ez a mennyiség.
Azután jön a monumentális homokóra, az Időkerék. Nos, azon a helyen, ahol van, egyáltalán nem érvényesül a monumentalitása. Oda van toszva, oszt' kész. 60 tonna, csillió forint, de így szerintem nem sokat ér.
 
Végül, megközelítem a Műcsarnokot. Hátulról, ugye. Az amerikai turista valahogy úgy fogalmazná meg az érzést, hogy  "That's a real pain in the ass!". Néhol az épület mellett haladva, néhol az autók között nagy nehezen kijutok a Hősök terére (ahol éppen egy teljesen értelmetlen módon kihúzott kordon volt a bombariadó miatt). Itt találkozom barátnőmmel.
 
Séta után neki el kellett rohannia, én meg gondoltam, beülök a Műcsarnok kávézójába, a teraszra, az oszlopok közé. Gondolkodtam, hogy pultos vagy pincéres hely, és arra jutottam, talán az utóbbi lesz. Leültem. Vártam. Leült a szomszéd asztalhoz két turista. Ők is vártak. A szomszéd asztalnál valaki papírpohárból kortyolgatta a kávéját. A nagy várakozás közben szemügyre vettem a pultot. Kólahűtő, jégkrémes reklámkarton, szendvicsek, de azt az igazi, nagy kávégépet sehol sem láttam. Az egész olyan szedett-vedett látványt nyújtott. Végül elment a kedvem a kávézástól, és otthagytam a helyet.
 
Eszembe jutott Bécs, ahol egy hónapja barangoltam pár napot. És nem értem. Nem értem, hogy Budapest egyik legszebb adottságú kávézója működhetne ezen a teraszon, buszokkal hordják oda a potenciális vendégeket, és gyakorlatilag, ne szépítsük, egy resti üzemel helyette.
 
Vannak helyek, melyek önmagukban egy sűrítményét adják, milyen a nyakunkon rohadó "régi Magyarország". Az 56-osok terének környéke ezek szomorú listáját gyarapítja.
 
Üdv:
Bálint
Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest múzeum kávézó műcsarnok vendéglátóhely városliget hősök tere xiv. ker 56-osok tere

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr682272364

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Neurotikus lakásnemvevők enciklopédiája: A paranoid nemvevő 2010.09.06. 09:07:42

A paranoid nyilvánvalóan a sötét oldalon áll. Gennyes és kész! És igen, van legalább egy bibircsók az állán, szőrszál-szökőkúttal a közepén.A kőkorszaki paranoid szívesebben meózza a lakást telefonon, a virtuális nem az ő homokozója. Vérbeli digitális ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anti Anyag (törölt) 2010.09.06. 08:50:32

A keréknél csak az volt a lényeg, hogy valaki kaszálhasson. Neki jó lett volna az is, ha elkészülte után a tóba guríthatják, de megkapja utána a havi egy milla karbantartási díjat.

Az MSZP-SZDSZ közgyűlés egyenesen baromságnak tarthatta az időkereket, de hát ha Gábor annyira nyomja.

A Városliget amúgy pontosan tükrözi Demszkyék lelkivilágát. Ebben benne van az is, hogy a létrehozott érték felszínes gagyi és az is, hogy az értéket nem védem meg.

pioker1933 2010.09.06. 09:02:00

Mit vársz? A magyarok túl ostobák és pökhendiek ahhoz, hogy normális vendéglátó helyet üzemeltessenek. Közben pedig elhiszik, hogy a magyar vendéglátás világhírű. Világhírűen szar. Keszthelyen is ez van a Festetics kastélyban. Azt hittem lefordulok a székről a kastély kávézójában. Maga a kávézó pincéres, és a gyönyörű kastélykertben van a terasz, de ennyi. Azonban az itallap vágta ki nálam a biztosítékot, amikor láttam, hogy édességek címszó alatt ezek voltak:
- Snickers
- Mars
- Twix
- Bounty
- Orbit

Természetesen süteményeket sehol sincsenek.

Ennyi erővel akár egy igényesebb benzinkúton is kávézhattam volna.

Anti Anyag (törölt) 2010.09.06. 09:13:43

@pioker1933: Nem a magyarok pökhendiek, hanem nagy a korrupció és a haverok kapják meg ezeket a helyeket. Itt aztán húzzák is le a turistákat.

Turistamentes helyeken a legjobb kajákat eszed.
Nézd meg a Balatont. Amíg protekció kellett a helyhez, milyen turistacsapdák voltak. Mára meg még a strandokon is nagyon jókat és olcsón lehet kajálni.

gregaba 2010.09.06. 09:14:49

A poszt jó és jogos; az Andrássyn és a Liszt téren szó szerint egymásra nőnek a jó kávézók; az egyiket jó üzleti érzékkel simán át kéne költöztetni a Műcsarnokba, milliókat kaszálna a Hősök teri buszos turisták után.

Bozdurgán 2010.09.06. 09:17:04

Szörnyű délutánod lehetett:) szar a kávézó, szemetes a városliget széle, ráadásul autók mernek parkolni amikor te arra jársz.Béna emlékműek egymás hátán:)
Még jó, hogy nem mentetek el Nagycirkusz monumentalista egyensportcsarnokáig, akkor lehet hogy el is pityeredtél volna.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2010.09.06. 09:45:27

Nagyjából mindennel egyet értek amit írsz, a Felvonulási tér (56-osok tere) az tényleg maga a borzalom, ilyennek Ferihegy mellett kellene lennie, nem a belvárosban, de mindegy is... A lényeg, hogy azért pár képet rakhattál volna fel, jobb lehetett volna a poszt.

Friedmann Juci 2010.09.06. 09:50:54

@Bozdurgán: gondolom te szemetelted össze, azért mosolyogsz ilyen bőszen cicuka....

Gyárfás 2010.09.06. 09:58:34

Amúgy, az 56os emlékmű az ország szényene.Max annyiban lehet értékelni, hogy jól képviseli azt a pökhendiséget, és tehetségtelenséget, és az emberek véleményének semmibe vételét ami miatt kitört maga a forraalom.
Végül is a google mapson lehet nézegetni a vaskefét, de abból a szemszögből is csak a berlini holocaust emlékmű újragondolása lesz, mindenféle belemagyarázással.

Az autóknak meg valahol meg kell állnia, mivel a parking kftáltal eígért álom P+R-ek építéséről nincs hír, mint ahogy arról sincs, hogy a beígértek értelmében a Parking Kft honlapján követni lehetne azt a pénzt amit befizettünk.
Fogadd el, hogy rajtad kívül még élnek emberek a városban, és a te szükségelteiden kívül másoknak más szükségleteik vannak.Pl. hogy szeretnének megállni valahol, hogy utána tömegközlekedjenek.

maestro1 2010.09.06. 10:00:08

Amilyen szép a Műcsarnok épülete, olyan lerobbant a környéke, az egész ligettel együtt.
OFF: ha már kávézó - mit szóltok, csodák-csodája, tegnap megnyitott a Hadik Kávéház a Bartókon!

Bozdurgán 2010.09.06. 10:04:47

@Friedmann Juci:

Nem, csak gyűlölöm, ha valaki rinyál, és Béccsel példálózik.
És az egész műcsarnokból, csak a szemetet látja meg.
Jópár főváros van európában akinek a főpolgármestere leszopna egy lovat egy műcsarnok szintű épületért.

Amúgy napi 2x járnak végig a közterületesek szemetetszedni, és mégis sikerül teleszemetelni a környéket a nyugati túristáknak és az arra kószáló magyar aljanépnek KÖZÖSEN.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2010.09.06. 10:12:55

Most őszintén, muszáj mindent telefosni ezekkel a koffeinkocsmákkal? Nincs ótvarabb dolog, mint amikor egy szép látvány ülve élvezetéhez rákényszerítenek arra, hogy baromi drágán fogyassz - ráadásul nem olyan dolgokat, amelyeket a vendég vagy valamely családtagja ne tudna elkészíteni (vagy megvenni a boltban tized áron) - illetve a sok hülye napernyőtől nem lehet egy normális fotót készíteni.

Ha valakinek ez kell, valóban menjen a Liszt Ferenc térre, a Ráday utcába - még ha ott is idegesítő tud lenni a rengeteg kiülős terasz - de mégis azon fenti embertárs véleményét osztom, aki örül a Hadik megnyitásának. Ezek a helyek ne árukapcsolásként működjenek, hanem önálló jogon!

amfiteatrum 2010.09.06. 10:18:25

Bozdurgán 2010.09.06. 10:04:47
Hát igen mint tudjuk Demszky tényleg nagy lóbarát... Csak ő elrontott mindent ami a keze ügyébe került.

Bozdurgán 2010.09.06. 10:24:15

@amfiteatrum:

Nem akarom védeni,mindenki Gabiját, de a városliget zuglói fennhatóság, nem fővárosi:)

Wywern · http://www.narancsoskacsa.blog.hu 2010.09.06. 10:40:03

Tudom, hogy nem feltétlenül tartozik a tárgyhoz, meg kicsit demagóg is, de ha megkérdeznének benneteket minden emlékmű megépítése előtt, amire a pénzeteket költik, ugye egy sem készülne el?
Nem azért, nekem bazira tetszene ha Budapest egy nagy golfpályává változna, mert ugye így a Hősök tere is csak egy nagy füves grund - esetleg egy parkoló - lenne.
Az meg külön kedvencem, hogy ízlésről vitatkoznak emberek :)
Az 56-os emlékmű anyagából mondjuk én síneket öntetnék, hogy gyorsabban készüljön a négyes metró, de ha egyszer ez az a fura ország, ahol minden lakos szülei forradalmárok voltak akkoriban... Akkor legyen már létjogosultséga, és hagyjuk már, hogy szép-e, vagy nem. Tetszik-e, vagy nem... Ez ollene egy kultúrált néphez.
Bocs az offért... A szeméthalom a város egyik legszebb közparkjában valóban vérlázító.

Wywern · http://www.narancsoskacsa.blog.hu 2010.09.06. 10:44:57

Ha már liget, és turisták: Mit szóltok a ligeti tó partján hókedlin ücsörgő, a mélytengeri sporthorgászok technikai felszerelését meghaladó cuccokkal pecázó norvégokhoz?

pakesz (törölt) 2010.09.06. 10:45:56

@maestro1: az se fog tecceni a magyarnak mert miert is teccen?

vittore 2010.09.06. 10:46:54

@no-night: Ez igen elgondolkodtató nézőpont, elolvasom még egyszer, és asszem' addigra egyet is értek veled!
Másrészt ha a post írója sétált volna a ligetben egy kicsit, láthatta volna, hogy az általa bejárt rész csak bemelegítés ahhoz az ótvarhoz képest ami beljebb van. Biztos nem én vagyok az első, de egyszerű emberként szeretném feltenni a kérdést: miért van ez így?

MagyarZizzi (törölt) 2010.09.06. 11:03:42

Már megint a Városliget, mindig a Városliget. Annyiszor háborodik fel az ember, ahányszor arra visz az útja, és a helyzet egyre csak rosszabb. Akinek van valami jóötlete, jelöltesse magát polgármesternek, mert ez így nem mehet tovább!

white zimbabwean 2010.09.06. 11:05:12

Szerintén kellene foglalkozni a Magyar Nemzeti Galéria Dunára néző főbejárata melleti árkádban lévő rendkívül ocsmány viaszosvásznas, művirgágos "vengéglátó helyről" is. Ki engedi meg ezeket a förtelmeket?

Borcsika 2010.09.06. 11:08:19

Sajnos az egész Városliget gáz, úgy, ahogy van. Induljunk el a műcsarnoktól, mert a régi felvonulási tér az számomra az értelmetlen betonplacc, és az nekem valahogy semiért sem lesz 56-osok tere. Műjég: az épület lepusztult, jégpálya meg évek őta nincs. Vajdahunyadvár: Múzeum, impozáns épület, slussz. Park kutyagumival, járdán bicikliző emberekkel. PECSA: meg se lett volna szabad épiteni. Közlekedési múzeum, nem roosz, de kicsi. Szecska, újitgatják, de nekem még mindig lepukkantnak tűnik. Vidámpark, hagyjuk. Állatkert alakul, de a kinai turista, de még az amerikai sem azért jön ide, hogy 2 vizilovat, meg 2 elefántot vegyen szemügyre, a magyarok meg már lassan nem tudják kifizetni a belépőt. Gundel étterem, no comment, és szintésn ebbe a kategóriába tartozik a tó állatkert felőli része, ami egy hányinger a fostos, kutyszaros vizével. Ja, kimaradt a nagycirkusz, valszeg azért, mert soha nem érdekelt, de mindig elámultam, milyen ocsmány épület.
Igazából el kellene dönteni, hogy vurslit akarunk csinálni a városligetből, vagy egy KULTÚRÁLIS közparkot. Mert ez most egy nagy egyveleg.
Mi elég gyakran járunk ki a gyerkőccel, és annyira utálom már, hogy nem tudunk 20 métert sétálni anélkül, hogy valaki ránk ne csöngetne a bringájával, és folyamatosan kutyaszart kell pucolnom.
A közterületesek próbálnak rendet tartani, de sajnos az emberek a kukákkal haragban vannak, és igénytelenek a környezetükre.
Pedig lehetne jó is...

GiliczeB · http://www.balintgilicze.com 2010.09.06. 11:12:41

@Bozdurgán: Én írtam a postot, úgyhogy engedd meg, hogy válaszoljak: Igen, a Műcsarnok gyönyörű épület. És éppen az fáj, hogy egy kis odafigyeléssel (ha pillanatnyilag lemondunk a parkoló felrobbantásáról és a kráter parkosításáról) sokkal emberközelibbé lehetne tenni a környéket. Azért példálózok Béccsel, mert ott megvan ez az odafigyelés.
@Gyárfás: Az 56-os emlékműről nem akarok vitatkozni, szerintem szépen kidolgozott mű, ennyi. Értem én, hogy meg kell valahol állni, nem vitatom, én is autózom a városban. De azért azt ismerjük már el, hogy a legkarakteresebb terünk és az egyik legnagyobb parkunk mellett ez a felszíni autólerakat elég gázul néz ki.
@no-night: Koffeinkocsma, ez jó! :) Amúgy igazad van, lehet ez is egy elv, hogy ne legyen ilyen helyen kávézó. Erről lehetne vitatkozni. De ha már van, az ne ILYEN legyen. Szerintem ebben egyetérthetünk.

Borcsika 2010.09.06. 11:13:13

ja, és az kimaradt, hogy gyakorlatilag a fonnyadt perecen (amit 3 napja köpnek a legyek), a mérgedrága vizen, meg a szagra szalmonellát okozó pecsenyésen kivül a tő vendéglő van, ahol a poshadt viz szagát szagolva ehetünk vagyonért, vagy a Gundel, de oda megtöbb okből sem, de hogy egyet emlitsek, csőszdázós-homokozós játszóterezés után tutti kinéznének onnan bennünket.
Ja! És nincs, vagy nagyon kevés a vizvételi lehetőség, értsd kézmosásra.
Sztem ez fonotsabb lenne, mint az, hogy milyen a Műcsarnok büféje.

Béccsel lehet hasonlitgatni, de nem érdemes. Lehet, hogy a belvárosban minden sarkon van egy impozáns kávézó, de a Práter kicsit olyan ott, mint itthon a Lizsé

gorillka 2010.09.06. 11:33:48

@Borcsika: azért ott van a Bagolyvár is... :-)
Engem is sokként ér, amikor gyönyörű környezetben gödöllői kastély, Városliget utasellátó szintű büfével találkozom.
És nem arról van szó, hogy vágyom a méregdrága kávéra (a szottyadt perec is méregdrága), vagy sznob lennék, de ilyen századfordulós környezetben jól esne egy századfordulós hangulatot idéző kávéházban vagy cukrászdában szusszanni.
Volt a rendszerváltozás idején az Astoriánál egy olasz vagy bécsi cuki, na, valami olyasmire gondolok.
A földalatti parkolóház meg jó ötlet, mert talán több autó férne el és a környezet is szebb lenne.
Külföldi példát direkt nem hozok... :P

start4 2010.09.06. 11:34:07

@pioker1933: Ugyanitt (tehát a Festetics-kastély kertjében) a napernyőkön a követekező felirat díszeleg: Gösser. :(

thebigben 2010.09.06. 11:54:18

Szemben a Szépművészeti kávézója teljesen rendben van! Leszámítva, hogy akkor zár, amikor a múzeum (ami viszont gáz...)

Hozzá Szóló 2010.09.06. 12:10:40

@no-night:

A Városliget tava/jégpályája fölött átívelő hídnál kisebbségiek árulták jégkrémeiket és üdítőiket. Megnéztem az árakat... aztán fölmentem a Műcsarnokhoz megnézni, ott mennyi lehet. Olcsóbb volt kb 150Ft-al minden :D
Pedig oda be lehet ülni.
Ha az lenne, amit a posztíró szeretne (szép hely, igényes kávézolási lehetőség, 5millás presszógép meg szőkepina +60%borravalóért), akkor tuti, hogy nem ennyibe kerülne ott a móka

WOWBAGGER 2010.09.06. 12:13:24

Kb 5 évvel ezelőtt a Janó nevű ismerősöm bérelte pár hónapig az objektumot, de nem érte meg,mert a bérbeadónak irreális "dolgai" voltak....gondolom ez máig nem változott.

xboxer 2010.09.06. 12:24:49

Az egész Városliget olyan mint az ország: jó adottságok mellett a szemünk előtt rohad szét.
A Vidámpark: elavult, drága, tele csodálkozó turistákkal (mi ez a szar?) meg egyszeri vidéki kirándulókkkal.
Szecskó fürdő: lepattant, nagyon drága,bunkó alkalmazottak, tele nyugdíjassal, buzikkal (no offence!)meg turistákkal.
Állatkert: kicsi, drága, de még ez a legjobb az egész Ligetben.
Állatkert előtti bódék: tele kínai gagyi áruval, tökmagot/szotyolát köpködő személyzettel, akik önkényesen lefoglalják maguknak a parkolóhelyeket.
Parkolóhelyek: próbálj meg hétvégén leparkolni a környéken! Nem fog menni.
Tó: koszos, gondozatlan, tóparta kitelepülő proli és roma családok piknikeznek/horgásznak.
Padok: ami még nincs szétverve azon csövesek sütkéreznek.
Kutyások: mindenhová odaszaratják a rohadt kutyáikat.
Populáció: csövesek, unatkozó destruktív kiscsávók, andalgó tinik, néhány sportoló, nyugdíjasok, kutyások, szipusok,hernyósok, romák, néhány kismama babakocsival.
Ami kéne: parkőrök, bicikliutak, kocogóutak, rendezett sportpályák, közvilágítás, wc-k, parkolóhelyek, normális vendéglátósok, rendszeres karbantartás.
Epilógus: amit a Millenárison/Kopaszi gáton meg lehetett csinálni a Ligetben soha nem fog valóra válni.Sajnos.

start4 2010.09.06. 12:35:26

@Hozzá Szóló: Már miért lenne KÖTELEZŐ, hogy qrva drágán adja (tudom, hogy ezt tenné, de miért könyörgöm)?

A kevesebb több a legtöbb esetben.
Ha 200 Ft egy kávé, tuti hogy tízszer annyi ember menne oda, mint ha 600 Ft.

Ezt kéne már beleverni a sok lehúzós kávézós/éttermes fejébe! 600-ért egyszer lehúzhat, de a visszatérő vendég megfizethetetlen!

Ez pontosan olyan, mint augusztus 20-án a korzóra kitelepülő "minden 500 Ft béték", ami hasonlóságot mutat a mellettük lévő csak angol+német nyelvű étlapos minden 5000 Ft éttermekkel.

Ja bocs, 4900 mer' marketingben meg mi vagyunk a császárok.

GiliczeB · http://www.balintgilicze.com 2010.09.06. 12:44:17

@Hozzá Szóló: Én szívesen megfizetném a kávé árában a hangulatot. Ez benne van, és ezzel semmi gond nincs. A gond akkor van, amikor éttermi áron kapok közértpulti minőséget és restihangulatot.

xboxer 2010.09.06. 12:45:39

@start4: kiemelt helyen drága a kávé, ez mindenhol így van és ha minőségi akkor senki nem fog emiatt pampogni. (Velencében a Szt Márk téren 6 éve 4-5 eu-ért ittam kávét.)Másrészről az ilyen helyeken alapból el kéne fogadni usd-t és eu-t, nem pedig lehúzós módon váltani. Mondjuk a többnyelven kommunikáló személyzet sem lenne hátrány.

Ree-Tard 2010.09.06. 14:11:58

"a nyakunkon rohadó "régi Magyarország""

Huu mennyire igaz.. Végre egy jó kifejezés arra ami miatt még mindíg ott tartunk ahol.. és nem ott ahol már rég lehetnénk.

Remélem a következő generációra úgy ahogy tisztulni fog..

Parking Kft 2010.09.06. 15:26:45

@Gyárfás: A Parking Kft. korábban arra tett ígéretet, hogy Európai Uniós támogatásból P+R parkolókat létesít. Ez megtörtént, 2 hónappal ezelőtt átadtuk a közel 400 millió forintos uniós támogatással épült közel 600 férőhelyet. Amire Ön még gondolhat, az a Közlekedésfejlesztési és parkolási keret (www.pkfk.hu), amely sajnos egyelőre még nem indult be, lévén a kerületek ne fizetnek be rá semmit. A főváros parkolási bevételei várhatóan jövőre már ide folynak be, s akkor azonnal értesülhet arról, mire fordítják a pénzt. Jelzem, ez szorosan összefügg azzal, hogy a Parking Kft. jövőre kezdi el a közterületi parkolás üzemeltetést. Részletesebben erről a honlapunkon (www.parking.hu) olvashat.

Olgicsq 2010.09.06. 16:51:36

a korcsolyapálya felújításáról tudtok valamit? Befejezik idén télre?

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2010.09.06. 17:09:37

@Olgicsq: " Az eredetileg 2009 végére átadni tervezett felújítás így már a módosított, 2011. februári határidőre sem igen készülhet el." jegkorong.blog.hu/2010/07/20/csarnokok

ehpkb5 2010.09.06. 17:43:03

a városliget állapota olyan, amilyen, de azért kajáldát lehet találni, ha akar az ember:

- anonymous
- széchenyi kertvendéglő
- pántlika
- kertem

pösti 2010.09.06. 22:10:23

Hajdanán a budapesti Városliget lett a világ(!) első nyilvános parkja... MŰKÖDÖTT(reménytelen a kísérlet,hogy a multifunkcionalitásáról csak közelítő képet is fessek ezért csak annyit,hogy aki ott volt, annak JÓ volt).Tehetnénk(kik is?) egy tétova lépést afelé,hogy ez újra így legyen.Első konstruktív javaslatom, hogy legyen egy(!) "GAZDÁJA".Jelenleg a tulajdoni lapja és a NEM transzparens bérleti/üzemeltetői szerződések szerint műemléki védelem alatt,a főváros (ill annak önjáró cégei) és a zuglói önkormi ill. állami intézmények és néhány szerencsés "maszek" próbál hozzá tenni(ez a kevesebb) és persze hasznot húzni belőle.Az tény, hogy ez így nem az igazi...
süti beállítások módosítása