Petőfi híd budai hídfő

Két egyetemi campust, két gyanús ügyekbe keveredett szórakozóhelyet és egy villamosmegállót köt össze az az aluljáró, amelyről András írt levelet az Urbanistának. A szétgrafitizett falakat egy hónapja ugyanis horpadt, foltos, randa bádoglemezek váltották fel:

Kedves Urbanista!

Nemreg talaltam ra a blogodra, es ugy gondolom ez a problema temaba vag...

Egyetemista leven mindennap jarok a Petofi hid budai hidfoje melletti gyonyoru aluljaroban. Atlagos grafitis pesti betonaluljaro, jo ronda... de kb egy honapja felujitottak!

Nem hittem volna, de sikerult rosszabbra csinalni mint volt... Nem tudom honnan szedtek ezeket a lemezeket, de nem eleg, h szinte mindegyik gorbe, meg cellux es papirmaradvanyok is vannak rajta, amire nemes egyszeruseggel rafestettek! Raadasul valami undorito szurke festekkel 'mazoltak' le. Nem tudom melyik szemetteleprol hoztak ezeket a burkololemezeket, de nekem felfoghatatlan, hogy lehet egy kozterulet felujitasakor ennyire igenytelen munkat vegezni. Komolyan mondom, a graffitikkel szebb volt!

Csatoltam kepeket is.

Csak igy tovabb a bloggal :)

Minden jót,

Petőfi híd budai hídfő3
Petőfi híd budai hídfő2

 

Titokban reménykedem, hogy ez olyan mint az a béna vicc, amikor a minőségellenőr belekóstol a kondérba az iskolakonyhán, hogy "maguk ezt a mosogatólevet nevezik levesnek" - "nem mi ezt a mosogatólevet mosogatólének nevezzük". Szóval, hogy ez nem felújítás csak valami izé. Aki tudja a tutit, írja meg!

Frissítés: Nos mint a kommentekből kiderült valóban nem most rakták ide ezeket a bádoglapokat, csak eddig felismerhetetlenek voltak a firkáktól. Így viszont látszik, hogy is néznek ki valójában. tehát nem felújítás volt ez csak amolyan tisztasági festés...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: utca bme aluljáró petőfi híd xi. ker lágymányos irinyi józsef utca

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr951599033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EvilHedgehog 2009.12.15. 08:15:27

Jelentem, hogy a lemezek ugyanazok, annyi történt hogy szürkére lefestették őket (így tüntetve el a grafitit) és így most látszik, hogy melyiket rugdosták szét Molnár Gyula spanjainak a vendégei!

A szürkére festés folyamata engem jobban felbasz...munkanapon, délután, óriási forgalom, és nitrohigítós festékkel kenték az aluljárót. Mindenkinek járt az ingyen szipu instant fejfájással.

Egyébként azóta már megint szét van firkálva az aluljáró.

flegman · http://usazzunk.blog.hu/ 2009.12.15. 09:07:50

T. levélíró, a lemezek le lettek festve, ugyan azok, amik amúgy is ott voltak, amelyek attól horpadtak, hogy a szórakozni vágyó ifjúság szórakozásból megrugdossa azokat.
Egyébéként én nov 30-án, hétfőn jártam arra először a festés után, de csütörtökön már volt új fújás.

Lopótök 2009.12.15. 09:12:02

Biztos belekerült vagy 60-70 millióba.

MacGyver · http://www.zivatar.hu 2009.12.15. 09:17:41

Sajnos azóta már újra be van festve.
Pedig vagy három napig küzdöttek ezzel a szürkére festéssel.

Mr_Orange · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/355-bmw 2009.12.15. 09:23:28

nembaj... nemsokára ezek is tele lesznek graffitizve és akkor mindenki boldog lesz

CDRW 2009.12.15. 09:33:56

Azért a kivitelezés módja megér 1-2 szót:

először befújták az egész aluljárót valami higitós lötyivel, miközben az emberek jöttek- mentek. Aztán elkezdték az egészet gőzborotvával lekaparni miközben ... az emberek jöttek-mentek.
A csövesek persze élvezték, ott álltak végig ebben a higitós cuccban.
Aztán elkezték lefesteni az egészet, pl a korlátot ami a villamoshoz megy, szép szürkére, de semmivel sem volt megjeleölve, hogy hééé paraszt ne dőlj neki, ne fogdd meg.

Megint ész nélkül sikerült csinálni a dolgokat. Ja persze 24 órát se volt "tiszta" a hely, gondolom a tutira várható graffitisek ellen néhány őr néhány napra már nem lehetett bérelni.

parkinzone 2009.12.15. 09:34:13

Naaa. ez nagyon ízléses... :D

graymonkey 2009.12.15. 09:35:02

Volt már, hogy lefestették őket, emlékszem amikor még arra jártam minden nap. De semmi gond, pár hét és megint össze fogják graffitizni, legutóbb is ez volt, és ahogy MaxGyver-t olvasom megint ez lesz.

Háta Más · http://www.artcharacter.hu 2009.12.15. 09:54:40

Életemben először érzem úgy, hogy talán helye volna a graffitinek a falon.

Peter Blau 2009.12.15. 09:57:50

Jó ez! Laktanya feeling! A látvány is és a kivitelezés módja is! Maguk nem járták meg a Honvédséget annak idején? :-)

hatja 2009.12.15. 10:01:56

úgy hallottam az Ifotech kft visszajár ezekre a helyekre regisztrálni az új graffitiket.

fgm 2009.12.15. 10:02:53

Budapest több aluljárója is most kapott tisztasági festést, többek ez, meg a Római fürdői aluljáró. A kivitelezés tényleg meglepő volt, hogy napközbenre tették, de gondolom vagy éjszakára nem kaptak engedélyt, vagy szoros határidővel kellett sok helyet megcsinálniuk, aztán gondolták így is jó lesz. (nem) Viszont azon nyafizni, hogy ez így ronda, akkor már a graffiti, elég eltévedt álláspont. Valamikor budapest aluljáróit óriási fotók díszítették. Van ahol még megvannak a keretek (pl Jászay tér) de teljesen esélytelen bárhova valami szépet tervezni, ha a valóság az hogy az egy napja legőzborotvázott terméskő falra is (ami azért önmagában szép) azonnal rávezetik az okosat a szorgos gyerekek.

Case · http://streetartbp.hu/ 2009.12.15. 10:02:54

@Mr_Orange: most komolyan, ezeken tényleg még az is csak segítene. :D

Case · http://streetartbp.hu/ 2009.12.15. 10:04:21

@Mr_Orange: Most komolyan, ezeken még az is csak segítene. :D

Samott 2009.12.15. 10:05:11

Egyedul a szurke szin a gaz, nehany eve ugyanigy kitakaritottak, csak akkor sotetkekre festettek, ugy meg jol is nezett ki. Aztan jottek a grafitis kocsogok es lelaktak. Ki kellene kalapalni a lemezeket es megint sotetkere lefesteni. Es ujrafesteni, ha megint elkezdik osszemocskolni. Egyebkent ugy nez ki most figyelnek ra, mert a felujitas utan elkezdtek megint osszefirkalni es teleplakatolni, de hala a jomunkasembereknek rendszeresen eltunik az onjelolt muveszek es marketingesek munkaja.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.12.15. 10:05:43

Azért engem megdöbbentett a levél beküldőjének vaksága...

Szerintem a firkák ocsmányabbak voltak. A tiszta feülület miatt picit világosabb lett az auljáró a festés után, mert jobban verze vissza fényt.

A kivitelezés tényleg szarul volt megcsinálva. Véletlenül pont arra jártam akkor.

Case · http://streetartbp.hu/ 2009.12.15. 10:06:20

bocs, de az elsö poszt több frissítés után sem jelent meg.. de, hogy legyen ennek is értelme. egyébként a legjobb megoldás lehet tényleg az lett volna, hogy felkérnek profi graffitiseket, hogy fessék ki az aluljárót normálisan. mert ez így egy katasztrófa.

ArtWolf · http://artwolf.blog.hu 2009.12.15. 10:16:33

Most nem ezért, vagy azért, de egy ilyen ocsmány, szürke felületre miért ne lehetne graffitizni? (nem a tag-ekre gondolok) Szerintem az ilyen helyeken nyugodtan lehetne engedélyezni...

Alex3000 2009.12.15. 10:21:05

Tipikus: drágán szart. Ebből is látszik, hogy kilopják a pénzt. A 2-es metró felújítása is röhejes, olyan silány minőségből van, hogy már most esik szét, a tájékoztató táblák kifakultak. A rongálok ellen pedig kamerákat kellett volna már rég felszerelni az aluljárókba. De hát Demzsky és barátai nem járnak arra, szóval szarnak rá és ránk magasról.

budapestjovoje.freeblog.hu (törölt) · http://budapestjovoje.freeblog.hu/ 2009.12.15. 10:24:35

Ja, kábé így fog kinézni a 2-es metró is 10-20 év múlva. Az is kábé ilyen lemezekkel lett igényesen felújítva. Külön fájdalom, hogy sokszor nemes kőburkolatokat bírtak szar lemezekre cserélni. És a fehér festék ezt nem sokáig fogja feledtetni. Remélem, hogy a 3-as metró már nem ilyen színvonalon lesz felújítva. Különös tekintettel az északi állomások művészeti alkotásaira.

Metál -e a bimetál? 2009.12.15. 10:29:03

@ArtWolf: ó persze, következő lépésként meg engedjük, hogy a drogosok az óvoda mellett lőjék be magukat? kiderült, a liberalizmus nem működik...

tlvajferi 2009.12.15. 10:30:28

A sok önző grafitisnek, akik az egész várost összemocskolják. le kellene vágni a kezét. Ott, helyben, tettenéréskor. Kidobott pénz bíróságra menni velük. Az anyukájuk szobafalát festegessék...

!_Tommy_! (törölt) 2009.12.15. 10:37:36

@tlvajferi: ...és persze lenyalatni velük a falról a "művüket"

citrix 2009.12.15. 10:57:13

Ha a fővárosban egy közterületet rendbehoznak nem kis pénzekért,azt napokon belül jóarcú gyerekek leamortizálják.Addig nem nyugszanak,ameddig az utolsó négyzetcenti nics lefújva,az üvegek,plexik összetörve,minden sallang letörve és elgörbítve.Akkor jó,elégedettek.Na ez az aluljáró pont így jó,festhetik,rugdoshatják,téphetik izomból:nagy kárt nem tehetnek benne.Kedves fővárosiak,kineveltetek egy generációt akinek egyetlen célja a rombolás és az anarchia.Tessék szembenézni az eredménnyel.

"Can't Stop The Signal..." 2009.12.15. 11:15:15

Egerben van egy aluljáró a vár fölött. Na oda hívtak direkt emberkéket, hogy fessék össze. Pár hónapig jó is volt, vidám lett, de mások úgy gondolták nem jó így ők ráfújtak. Van helye a graffitinek, ha jól megcsinálják. Azzal persze nem értek egyet, ha valami új és szép felületet firkálnak össze. A sok morcos haragosnak meg csak annyi, a graffiti nem közpénzből készül és ha lennének olyan felületek melyekre évente vmilyen rendezvény keretein belül versenyeket hirdetnének....és nem is kell hogy a város rendezze. Gondolom lennének nonprofit szervezetek akik ilyen rendezvényeket csinálnának. A felületkezelésnek meg mindegy hogy egyenszürke vagy esetleg vidámszínes.....lényeg, lefestették...

_UnderCover_ 2009.12.15. 11:28:09

Hahaha, egy újabb értelmetlen vita a graffitiről :D

rpeter 2009.12.15. 11:36:14

Megjegyzem, hogy ami graffitit felfújtak egy héttel később a szokásos mosáskor vízzel lecsapatták, mert a spec festéken nem tapad meg.

xiau.ling 2009.12.15. 11:39:14

@ArtWolf:
mindenhol csak tag-ek vannak. én még nem láttam köztéren graffitit.

autosave 2009.12.15. 11:51:58

kókányolás. na az mindenkinek megy mesterfokon!

conny (törölt) 2009.12.15. 11:54:46

szerintem lehetne professzionális graffitit pályáztatni ilyen helyekre. a legszebb tervet felfújhatná a nyertes. persze ettől még ezt is tönkretehetik a nyomik, de ki tudja..

conny (törölt) 2009.12.15. 12:07:43

legszívesebben ilyeneket látnék a városban

www.copytaste.com/n588ahg

persze ez már más műfaj, de..
egy ilyet szerintem még a legelvetemültebb graffitisek sem rondítanának össze, de biztos naiv vagyok :)

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.12.15. 12:09:03

Azonnali kézlevágással büntetném a grafittit. Nyomja össze otthon az anyjának a bejárati ajtaját!

sevcsik 2009.12.15. 12:19:22

akkor ezek szerint en emlekszem rosszul, ha a lemezek korabban is ott voltak... de ettol fuggetlenul rendkivul igenytelen dolog valamit ugy lefesteni, hogy meg az odaragasztott plakatokat sem szedik le normalisan. szvsz ennek nem volt semmi ertelme, de valamire kolteni kell a penzt.

(leveliro)

vauvauvau 2009.12.15. 12:36:06

140 millióért csinálták meg, mert a Ferit 20 millió kenőpénzt adott a városházának.

Ccenter 2009.12.15. 12:43:26

Szép lett bravó, talán annyira igénytelen mint beírni levelet egy blogra ékezetek nélkül. VEDD a FÁRADSÁGOT és hsználj égezetet egyetemista!!!!! :??

Ja, aki meg igényes aluljárókat akar, fogjon pár flakont azt hajrá.
Majd megszokja a pesti paraszt a dekort...., ha meg nem hát takarítson!

2009.12.15. 12:46:15

Cseppet sem kell aggódni, már graffitizik őket újra.

Case · http://streetartbp.hu/ 2009.12.15. 12:53:14

@Kanazawa: jah, valami ilyesmi kellene. és volt már pár ilyen kezdeményezés: nemrég az iskolai tüzfal, amit a 1000% csoport csinált, vagy ott vannak a metro4 épitkezés palánkjai pár megállóban.

ArtWolf · http://artwolf.blog.hu 2009.12.15. 13:07:07

@Metál -e a bimetál?: istenem, de egy barom vagy... hol volt itt szó drogokról? én csak arról beszélek, hogy a baromi nagy, szürke, ocsmány felületeket miért ne lehetne színes graffitivel lefújni? Ja, hogy a szürke a divat... Állj be a sorba, nézd a győzikét, és ne legyél kreatív... nem áll jól neked!@Kanazawa: az tetszik nagyon! egyébként érdekes módon ott nincsenek is graffitik mindenfelé, szinte csak ott, ahol lehet (persze van pár gyökér, aki tag-el mindenhová, de nem jellemző)
@xiau.ling: csukott szemmel jársz?

Homeoffice 2009.12.15. 13:08:55

Hmm...
jöhet a felháborodás.. de ha csúcsszuper falakat hoztak volna létre, akkor is tönkreteszik "Drágalátos fiaink és lányaink"
Szóval ez pontosan így jó.
Nekünk magyaroknak tuti.. sajnos...

Void Bunkoid 2009.12.15. 13:09:29

@tlvajferi: "A sok önző grafitisnek, akik az egész várost összemocskolják. le kellene vágni a kezét"

Salgótarjánban már szorgos önkéntesek elkezdték :P

labi 2009.12.15. 13:11:29

Ó istenem, milyen egyetemre jársz te, hogy egy festést nem tudsz megkülönböztetni egy burkolatcserétől? Miközben minden nap arra jársz... :)

Zorita 2009.12.15. 13:14:37

@xiau.ling: hát ja, nagyjából. én azért aggódom a Dózsa György úti metróállomás "freskójáért"

ez meg, hogy a celluxmaradványokra ráfestenek?? nagyon szép :D

Sátán meg a Jocó 2009.12.15. 13:19:12

...és megint elkezdtek ráfirkálni?

Akkor, emberek, ne sírjatok. A plebs azt kapja, amit megérdemel.

Nemeskő burkolat - ezeknek?

Kac-kac.

Fetrengjen csak a saját mocskában ez az igénytelen proli népség, ha ez kell nekik.

sevcsik 2009.12.15. 13:31:43

@labi: hat en ugy emlekszem, h elotte nem voltak ott ezek a lemezek, de nem nagyon szoktam nezegetni az aluljarokat, ugyhogy lehet h tevedek, es csak nem tuntek fel a graffitik alatt :) de igy most nagyon feltuno

lavór 2009.12.15. 13:35:49

Még ez is sok a budapestieknek. Saját környezetüket rombolják, így jártak. Lehet nézni, amit jól nevelt embertársaik műveltek. :)A közöny eredménye. Lehet morgolódni, anyázni, hogy ronda, de minek?

Laslow · http://laslow.hu/ 2009.12.15. 13:51:37

Lassan egy éve minden nap járok abban az aluljáróban, de a lemezek régebben nekem sem tűntek fel. Amikor viszont "felújították", rögtön megcsapott a "de ronda!" érzés, és azóta is megvan: ez a legundorítóbb aluljáró a városban, amit csak ismerek.
Szóval rosszabb lett mint volt.

(A graffitisek kezének letörését támogatom!)

tlvajferi 2009.12.15. 14:01:08

@Void Bunkoid:
elnézést, csak szimbolikusan...de lenyalhatnák amit odagarfitiznek :-)

Sajna a salgótrjáni gyilkos is ugyanolyan ártatlan lesz mint a pécsi a benfenntes szüleivel, kap majd 3 hó gyógykezelést és engedélyeznek nekik atombombatartást. Van az amcsiknak eladó...

Donor 2009.12.15. 14:01:43

@tlvajferi: Nem kell az önző kis hülye gyerekekkel, akiket nem neveltek meg a szüleik, ilyen brutál módon bánni. Még csak pénzbüntetést sem szabnék ki rájuk. Simán közmunka keretein belül kötelezném a graffitik takarítására, természetesen 30* akkora felületet takaríttatnák le mint amit összefirkált.
Egyrészt megtanulná más munkáját becsülni, másrészt amit kínkeservesen letakarított már harmadszor, azt nem fogja összefirkálni negyedszerre.

Olyan csili-vili lenne a város hogy öröm nézni.

Donor 2009.12.15. 14:03:23

@citrix: ezt kikérem magamnak,
1. Nem én neveltem őket.
2. Nem én szavaztam erre a dilettáns városvezetésre.

tlvajferi 2009.12.15. 14:04:34

@!_Tommy_!:
elnézést, a "való világ" sajnálatos eseményei miatt, tényleg jobb lenyalatni

esetleg megkérni az anyukájukat, hogy jól fenekelje el őket
:-)

Donor 2009.12.15. 14:05:41

@Kanazawa: Ezzel nincs is baj, de ahogy az Egri példa is mutatja, ez nem szünteti meg a grafitit.
Meg főleg nem is a grafiti a ronda, ha jól megcsinálják, hanem ezek a taggelő majmok akik annak örűnek hogy le tudják írni a nevüket.

Donor 2009.12.15. 14:08:34

@xiau.ling: Kőbánya-Kispesti metró belső oldalán a beton kerítésen régebben voltak jópofa és egész igényes rajzok, de tényleg csak a taggelés megy mindenhol ami gusztustalan és még annyi értelme sincs mint amikor a kutya körbehugyozza a területét.

algi 2009.12.15. 14:11:49

Ha összefirkáljuk, nem is érdemlünk jobbat.

hungarisztan 2009.12.15. 14:13:02

Jó, hogy mennek ezek a hozzászólások, hogy a Budapestiek ezt érdemlik. Átgondolt.
Ha meg Piripócson tűnik fel egy lelkes taggelő, akkor a piripócsiak is ezt érdemlik, egytől egyig. Csak gratulálni tudok.

Én mondjuk személy szerint levágtam már 1-2 taknyot a buszról, aki épp műalkotást készült létrehozni a bazi vastag alkoholos filccel, de akkor mi van? Megvárja a következő buszt, és odarakja a szarát.
Azt mondják, úgy megy náluk, hogy minél több helyre rakják oda a taget, annál kúlabb csávók. Ezzel jelölik meg a területüket, úgymond. Ez azért jó, mert még csak nem is nekem kell leállatoznom őket, hiszen ők maguk büszkék rá, hogy nem sikerült meghaladniuk ezt az evolúciós szintet. Tulajdonképpen még hálásak is lehetünk, hogy nem a vizeletükkel jelölnek. (Bár nem akarok tanácsokat adni...)

Amúgy a Szerémi út Lágymányosi hídra felhajtójánál is van egy aluljáró, amit pár hete festettek ki. Csak pár napot kellett várni a derék művész urakra.
Cserébe valaki nyilván jól jár a megrendelt festéssel ill. az esetleges rendszeres gőzborotválással (már ha lesz ilyen).
A közpénzt ragyogóan át lehet játszani magánzsebekbe ily módon, cserébe mindig lesz pár antiszociális barom, akinek megéri odapiszkítani.
Amúgy azon gondolkodtam, hogy ha én lennék az önkormival szerződésben álló aluljárótisztító/-festő cég, tutira alkalmaznék néhány tages srácot. Szerintem eszközköltségből kijön, cserébe életem végéig lenne megélhetésem.

ArtWolf · http://artwolf.blog.hu 2009.12.15. 14:38:04

Emberek! Ne keverjük már a graffitit a tag-gel!!! Csak, hogy tisztán lássatok:
Tag: m.blog.hu/tr/tranzit/image/2008_02_04%20het/Blog_NG2_tag1_sxc_hu.jpg
Graffiti: www.gallien.org/serendipity/uploads/graffiti1.jpg
Előbbi valóban faszság, az utóbbi viszont jól néz ki (persze nem a Nemzeti Színház oldalán pl), és aki szerint jobb az üres szürke fal, az lakjon ilyen lakásban, dolgozzon ilyen irodában: www.designcommunity.com/forums/gallery2/d/24969-1/office.jpg (esetleg még a sötétítőt is el lehet húzni, túl szép a kilátás és túl világos van, nem ég elég neon)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.15. 14:42:54

@ArtWolf: Színes, falakat elcsúfító mázolmányoknál valóban jobb a szürke fal. De nem bántásból írom, ez a véleményem.

Goo 2009.12.15. 14:42:59

Naponta arra járok, és mikor először láttam ezt az újítást, nem tudtam, melyik a rosszabb. A szúrós higítószag, ami három nappal később is ellepte az aluljárót vagy ez a monoton szürke szín, ami igazán üdítő színfoltot jelent az amúgy is mediterrán tarkaságú városunk életében.

Ződgyík 2009.12.15. 15:26:33

De legalább az anyagköltség alacsony maradt...

smartdrive 2009.12.15. 15:36:03

tkp. kinyírtátok a bejegyzést

Sisko86 2009.12.15. 16:03:13

@ArtWolf: pont a tagelők és a graffitizők miatt nem lehet szépre megcsinálni egy aluljárót, nem lehet képeket kirakni. ha ezt nem látod be, akkor sajnállak, támogasd továbbra is lelkesen a rongálást.
ez van, ilyen szarral kellett lekenni, mert erről legalább lemosható utána a ráfújt okádék. persze ebben a városban soha nem lesz értelmes közterület felügyelet, ne is álmodozzunk.

sanya64 2009.12.15. 16:05:36

most mi bajotok van?... )

gyönyörű, ahogy a neonlámpák fénye visszacsillog a lemezekről, egy álombéli káprázat az egész, mint egy elvarázsolt kastély, naa... ))

Rocko- 2009.12.15. 16:12:13

ez undorító? tessék csak átmenni a túloldalraa, a boráros téri aluljáróhoz. a csöves húgy szag keveredik a frissensült ételek illatával.

Goo 2009.12.15. 16:22:00

@Rocko-: De az Pest, ez meg mégiscsak Buda, közelebb a Nyugathoz... :)

nyg 2009.12.15. 16:30:11

A szétgrafitizett falak szebbek voltak, mint a most felszerelt horpadt bádoglemezek"

Azért ne túlozzunk! Szebbek? Maradjunk annyiban, így is úgy is rémisztően ronda. Undormány volt és lett.

Metál -e a bimetál? 2009.12.15. 16:47:15

@ArtWolf: nem hinném hogy megengedtem hogy tegezz. és nem tag-ezz... hahaha. lúzer szdsz-es konzumidióta...

Kalamona 2009.12.15. 17:03:39

Bár csak az Árpád-hídi és a Kacsóh-felülalattjárói lenne ilyen kultúráltan girbe-gurba! Azokban a fedőlapok nem, hogy össze vannak fújva, de össze is vannak törve.
Sokan leírták előttem, hogy jobbat nem kell csinálni, mert pár óra alatt tönkre teszik.
Nem igazán hiszem, hogy naponta jár arra a szerző, ha azt sem vette észre, hogy "csak" le lett festve...
Ajánlanám a Kedves beírónak, hogy hallgatói társaival őrködjenek és fotozzák/jelentsék fel a vandálokat, vagy fogjanak a kezükbe ecsetet és naponta takarítsák le a falakat.
Ki is egyengethetik a lemezeket, aztán meg buliból jövet-menet, ne rongáljanak és még ezerannyi okot tudnék ideírni, amivel szebbé tehetnék egyetemük környékét.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2009.12.15. 17:19:16

@Metál -e a bimetál?: ne haragudj, hogy lerombolom a világképed de a graffitisek közt nagyon sok a jobboldali, sőt Jobbik szavazó. és nagyon sokan közülük ott voltak az első sorokban 2006-ban, meg dobálták a melegeket augusztusban. ennyit arról a tévképedről, hogy tarisznyás bölcsészek szdsz kitűzővel meg füves cigivel firkálják a várost.

hidd el nekem, hogy akik a nagy kárt okozzák, nem 16 éves gyerekek akiket a fülüknél fogva lerángatsz a buszról. ezért is ekkora a közöny Magyarországon, mindenki csak a monitor előtt ülve meri verbálisan megcsonkolni a másikat.

Ez vagyok 2009.12.15. 17:40:12

@tlvajferi: Csatlakozom a véleményedhez. Nem is értem, hogy Hong-Kongban, Szingapúrban és még sok-sok helyen a világban miért nincsenek graffitik. Ott el lehet érni, hogy ne legyen???

Puncskocka 2009.12.15. 18:13:21

:( nagyon csúnya, így is, úgy is.... sajnos nekem is minden nap néznem kell...

ArtWolf · http://artwolf.blog.hu 2009.12.15. 18:19:10

@Sisko86: Talán ha szép lenne, nem firkálná össze senki...
@Metál -e a bimetál?: látom megfogtad a dolog lényegét... én lennék lúzer szdsz-es konzumidióta? Ezt hadd ne kommenteljem... Majd egyszer élőben is mondd a szemembe!

Sátán meg a Jocó 2009.12.15. 21:03:31

@mybudapest: jó erős a plafonod :) forrásod is van? :)

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2009.12.15. 22:57:54

@Sátán meg a Jocó: persze, a KSH... felőlem azt hiszel amit akarsz :)

georg 48 2009.12.16. 10:24:57

Na és! Ezt érdemeljük!!!
Mindenhol ilyen fosadékokat kéne csinálni. Ezt össze lehet firkálni, tönkre lehet tenni.
Most képzeljétek el, ha csinálnak több milliárdért carrarai márvány burkolatot, aranyozott betükkel és két nap mulva a firkaművészek hazabasszák. Ez jó nekünk, ez kell a Magyarnak.
Szerintem még a csupasz téglafalak is elmennek!

Sátán meg a Jocó 2009.12.16. 11:06:35

@mybudapest: jaaa, tehát csak puffogtatás :) értem :)

DeadBodiesEverywhere 2009.12.17. 10:22:19

Legyen graffiti, csináljanak nekik "ilyen" kijelölt helyeket, de az igényesebb csapatok csináljanak csak, és ne ezekkel a szar tagelésekkel legyen tele. Azzal van inkább gáz.

No-ban van több helyen ilyen kijelölt rész, pl a villamos melletti védőfalon.

Bár vicces hogyha végigmész a körúton a 4/6-os villamossal és jól figyelsz hogy milyen helykre másztak fel egy jó firkálásért. Pl a Rákóczi téren a kis virágos/újságos tetején, a Boráros körül a nagy házak tetőhomlokzatán, stb

Samott 2009.12.17. 15:16:09

Csunya a szurke, de tenyleg mukodik... tegnap reggel meg volt egy csunya firka az egyik szurke lapon ma reggelre eltunt... gondolom egyszeruen lemoshato roluk, nem hiszem hogy ujrafestettek volna egy ejszaka alatt. :)

type 2010.05.03. 08:05:19

imádom ezt a minimalista stílust! meseszép!
süti beállítások módosítása