orgovány- Az épület jellegétől elütő sátortetővel akarják bővíteni a magyar téglaépítészet kiemelkedő alkotásának számító Orgoványi Művelődési Házat, melynek tervezője - Jurcsik Károly - a közelmúltban hunyt el.

- A TriGranit Európa legnagyobb bevásárló- és szórakoztató központját építi Szlovákiában, budapesti vendégekre is számítva. A Metropolis többfunkciójú fejlesztés, amelynek beépített területe meghaladja a 1,13 millió négyzetmétert. A kereskedelmi központ funkció mellett, szabadidőközpont és élményfürdő, golfpályák, szállodák, kaszinók, kulturális- és konferencia-központ kap majd helyet a komplexumban.

- Előzetes letartóztatásba került egy 69 éves ügyvéd és egy 26 éves hitelközvetítő, miután kiderült, hogy hamis adásvételi szerződéssel próbáltak egy nő nevére íratni egy XII. kerületi, nagy értékű beépítetlen ingatlant.

- A BKV dunai tömegközlekedésben is gondolkodik: a menetrendszerű vízi járat a Megyeri híd és a Boráros tér között végezne személyszállítást.

- Ma 75 éves a pasaréti ferences templom.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr421449034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2009.10.14. 11:39:40

"- A BKV dunai tömegközlekedésben is gondolkodik: a menetrendszerű vízi járat a Megyei híd és a Boráros tér között végezne személyszállítást."

Megyeri az a híd, Megyeri :)

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2009.10.14. 11:44:01

@Ibigoo: na az ilyen elütéseket szeretem - de persze azért kösz, h szóltál :)
süti beállítások módosítása