A tegnapi atomerőműves hirdetéshez jó pár hozzászólás született, köztük nem is egy hasonló átverős tapasztalatokról. Lássuk sorra a legdurvábbakat. Bemelegítésnek egy "gyár", aztán két kertes sztori: amikor egy lakáshoz próbálták eladni ugyanazt a kertet, na meg amikor a kedves olvasó felfedezte, hogy egy soha nem látott ház mellé árulják az udvarát.

Tehetetlen Dodó: Hasonlóan jártunk 12 évvel ezelőtt Rákospalotán. Az Anyácska utcában hirdettek egy házat, az eladó a telefonban elmondta, hogy nyugodt kis utca, kevés forgalommal, mert a fele zsákutca (ez így is volt), a telek végében pedig a Szilas-patak fut. Ez is így volt. Egyetlen dolgot felejtett elközölni az illető: hogy a patak túlsó partján egy marha nagy gyár van, vagy 10 méterre a kert végétől van a kerítése. (Nem akkora, mint egy atomerőmű, de azért rendes, marha nagy létesítmény (ma is megvan, nemrég jártam arra).
Nem tudom, mire bazíroznak az ilyen emberek, azt hiszik tán, hogy a vevőnek ez nem tűnik fel?

 

Donor: Én is kinéztem egy tök jó házat, nagy telekkel, szép kerttel, alaprajzzal...aztán nézem hogy egy héttel ezelőtt egy másik házhoz pontosan ugyan azt a kertet fotózták ugyan akkora telekkel, de az alaprajz egészen más.

Kiderült hogy családi házra felhúzott még egy szintet, és a két lakást egy kerttel árulja, csak ez valahogy nem derült ki a hirdetésekből, hogy a telek és a ház nem kizárolagos.

Azzal védekezett hogy megvehetem mindkettőt...na persze, csak úgy dupla annyiba lenne mint egy rendes ház ugyan ilyen paraméterekkel csak rendes leosztással.

 

elemes2: ja, velünk meg az esett meg, hogy a pósta melletti ingatlanos kirakatában egyszercsak meglátom a kertem fényképét, hogy eladó. tudnék róla, ha így lenne, megnézem jobban, a helyrajzi szám nem egyezik, az utca sem, meg a telefon sem, de azért bemegyek, megkérdezem.

ja igen, a fotós kolléga nem találta meg a hirdető által megadott címet, de lefotózott egy hasonló fekvésű és méretű kertet.

hát bakker.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés ingatlanos

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr541423387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Punxsutawney Mormota 2009.10.02. 23:12:46

Miért csodálkoztok? Tizenkét évvel ezelőtt bölcs barátom azt mondta, hogy Magyarországon, akinek nincs jobb dolga, az elmegy ingatlanosnak.

Akkor azt mondtam, hogy relax, még tíz év és tisztul a helyzet. Hát nem tisztult.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2009.10.03. 00:04:54

Mi is most áruljuk a társasházi lakásunkat. Az ingatlanos totál más képeket rakott be a hirdetésbe, más adatokkal.
Mikor szóltunk neki, még fel volt háborodva...

Flashy7 2009.10.03. 10:02:09

sose értem az ilyen fake hirdetéseket, egy lakást/házat nem úgy vesz az ember hogy "áh, nem olyan, de ha már itt vagyok"...
persze, figyelemfelkeltő ha szebbnek mutatják be, de csak azt érik el, hogy mivel "szép" a hirdetés, nagyon sok ember fogja megnézni fölöslegesen, aztán sok ember jön rá, hogy nem ilyen kell nekik.

zahor103 2009.10.03. 10:06:16

második emeleti garzonlakás utcára néző nagymamával eladó.

zahor103 2009.10.03. 10:10:42

Budai hegyekben, panorámás, csendes környezetben, zöld övezetben saját építésű (engedély nincs) hajlékom elcserélem egy karton sörre.

HulyeReklamok 2009.10.03. 12:22:11

A kedvencem, amikor az üres telek árulásakor ott van egy nagy ház képe, hogy "akár ilyen ház is építhető rá ..." :)

Mr_inc · http://www.autostat.hu/component/content/article/140-alfa-brera 2009.10.03. 16:51:50

hát ez nagyon erős... lefotózott egy másik hasonló kertet. pff... és oda volt írva legalább, hogy a "a kép csak illusztráció"? :)

eszterencs 2010.01.04. 13:24:18

a környékünkön másfél éve hirdetnek egy kivülről ronda, ám belülről kellemes lakást. ismerem a lakást, szerintem csak azért nem lehet eladni, mert kivülről tényleg nagyon kopott a társasház. anno rosszul vakolták be...
És mit csinál az ügyes ingatlanos? lefényképezte a mi házunkat... ami kivülről is szép, igaz, eladó lakás egy darab sincs benne. Ámde a fotó alapján elkezdtek hozzánk becsöngetni, hogy érdekelné őket az az olcsó lakás... hülye ingatlanos, aki ilyesféle átveréssel próbálkozik.

indapasssucks 2010.01.04. 17:07:06

azt hiszem, ha ez így működik, és nem ma találták fel ezt a módszert, akkor ez így is marad, amig jobbat nem találnak ki.
Valahogy az emberek úgy gondolják, hogy okés, ez nem is az a ház, mint a hírdetésben, de ha már így átbaszott az ingatlanos, megnézem, mit ajánl még, hisz most, hogy megtréfált, biztos őszinte és jószándékú lesz velem ezek után.

Stiel 2010.02.13. 04:49:06

Kép mint illusztráció egy esetben lehet érdekes: ha azt akarja a hirdető, hogy ne essen ki a 'csak képes hirdetés' rostán, de valamilyen okból nincs képe az ingatlanról. Ilyenkor mehet a semmitmondó illusztráció (amihez dukál odaírni is, hogy az). Persze ez is ügyeskedés a maga módján...
süti beállítások módosítása