- A Köztársaság téren épülő metrómegállóban, a 25 méteres mélységében jelenleg üresen tátongó indusztriális tér tökéletes helyszínül szolgál az Art Station graffiti/street art jam lebonyolításához. A szerkezetkész megálló 1000 nm-es szürke falfelületére több mint 20 hazai és egy francia festőművész különböző ábrákat, betűket, karaktereket fest majd fel, betöltve a teljes, jelenleg szabadon álló felületet. További részletek itt.

- Figyelmembe ajánlották az Állatidomár blogot, amit nyugodtan hívhatnánk inkább önkormányzat-idomárnak, mert állami dolog egyelőre pont nincs benne. Az egész kicsit olyan hivatalhomár-féle, de a sztori nem zárul le a panasszal, hanem nyomon követik a fejleményeket. Eddig kiosztottak egy-egy ötöst a XI. és a XVI. önkormányzatnak jófejségért, a fővárositól és a XIV.-től viszont egyelőre hiába várnak visszajelzést. Akit érdekel, itt kukkantson bele, még akármi lehet belőle.

- Nyolc filmstúdió épül Rákospalotán. Az első várhatóan tavasszal készülhet el, 16 milliárd forintos beruházással. Az amerikai fejlesztés keretében a filmstúdiók és az ahhoz kapcsolódó kiszolgáló létesítmények a városrész M3-as autópályához közel, mintegy 170 ezer négyzetméteres belterületi részen épülnek. [vg via resource]

- Hiába nyomulnak nálunk a svédekBudapest lemaradt a régióban: "Budapesten 17,5 százalékot zuhanva, 55,7 százalékra esett a szállodák telítettsége 2009 nyarán 2008-hoz képest. A szállodafejlesztések következtében ebben az évben 320 szobával növekedett a kapacitás - derül ki a CB Richard Ellis (CBRE) legfrissebb, kelet-közép-európai szállodapiacról szóló elemzéséből." - írja a Napi Gazdaság.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr951406832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása