Ha így megy tovább, Budapest-klip sorozatunkon belül kénytelen leszek indítani egy Énekesnők budapesti pályaudvarokon című alsorozatot is. Mindenesetre a zsinórban posztolt három klip közül egyértelműen ez a legzseniálisabb, és nem azért mert ez a magyar. A siker egyértelműen Szörényi Szabolcsnak köszönhető, aki háza pinceszintjét egy óriási Nyugati Pályaudvar-terepasztallal rendezte be és egyszer úgy nyilatkozott, hogy bármit csinál az életben (pl. stúdióban van), akkor úgy érzi, hogy épp a terepasztal-építés helyett fecsérli az idejét. Baromi jól néz ki, nézzétek meg! (Amúgy kiváncsi lennék mit szólt annak idején a Kormányzati Negyed építéséhez. Nekiállt bemodellezni azt is?) [tipp: öntelt radírpók]

* A teljes cím Ibigo nyomán: Péterfy Bori a Nyugati pályaudvaron. Meg a Vasúttörténeti parkban. Meg a Keletiben...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest klip makett nyugati pályaudvar vi. ker belső-terézváros

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr531280943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.08.01. 11:18:04

Mondom én, lassan átmegy ez a blog zenecsatornába....

BDzsH · http://varoskepp.blog.hu 2009.08.01. 11:21:12

Még ha a "leányzó" muzsikáját nem is állom, ez a klip baromi jól meg lett csinálva!

Ez volt már a sorozatban?

videa.hu/videok/zene/groove-coverage-moonlight-shad-klip-video-zene-NOfH9UZ9W7zidMLV

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2009.08.01. 11:33:46

@BDzsH: kösz, igen, még a német euro-dance blokkban :)

dr.pepper 2009.08.01. 11:55:14

hu, nem akarok ünneprontó lenni, a klip tényleg baromi jól néz ki, de ez nem a Szörényi Szabolcs terepasztala, csak simán egy effekt, amit "tilt shift"-nek hívnak, és egy ehhez való spec lencsével fotózzák, így olyan hatást kelt, mintha valami fantasztikusan részletes makett lenne pixillálva.
en.wikipedia.org/wiki/Tilt-shift_miniature_faking ha megnézitek az elejét, egyértelmű

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2009.08.01. 11:59:34

@dr.pepper: Neked is igazad van, de nekem is : )

"A szám szövegéhez közvetlenül nem kapcsolódó vonatos sztorit Gács technikai okokból találta ki: mint elmondta nekünk, a kiindulópontja az volt, hogy egy ún. tilt/shift optikával szeretett volna forgatni. Ezt a speciális optikát elsősorban épületfotózáshoz használják az épület dőlésszögének kiegyenlítésére, de ha mást fotóznak, illetve filmeznek vele, összevissza tesz életlenséget a képre, amelytől a valóság olyan hatást kelt a képen, mintha makett volna. És ha már makett, akkor legyen vonat, hiszen egy terepasztalon és egy igazi pályaudvaron készült felvételeket kombinálva el lehet játszadozni a valóság és a makett összemosásával.

Az ötlet megvalósításában Szörényi Szabolcs segített, aki kölcsönadta az alkotóknak a Nyugati pályaudvart ábrázoló makettjét, amit a filmesek a Nyugatiban készült valós felvételekkel kombináltak a klipben."

www.origo.hu/filmklub/20090720-a-peterfy-bori-love-band-teged-nem-cimu-szamanak.html

Sol 2009.08.01. 12:24:08

csak a csaj nem kéne bele, szörnyű

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2009.08.01. 14:54:35

Hogy utálom ezt a számot, mr2-n is ez megy állandóan...ki sztárolja a lányt?!
A cím a következőképp helyesebb lenne: Péterfy Bori a Nyugati pályaudvaron. Meg a Vasúttörténeti parkban. Meg a Keletiben...elnézve a filmecskét elenyésző hányada készült a Westbahnhofon.

Bocsi, előtört belőlem a geek vasútbarát ;)

K2 2009.08.02. 00:37:02

pintér béla tervezte kerekedelmi kamara épülete a kossuth téren. egybeépítve a metró feljáróval . már jó harminc éve a MTESZ székház. megállt benne az idő. klasszikus!!!
www.youtube.com/watch?v=yu99_ulxyFI
the chemical brothers: the boxer

van még néhány látszóbeton ikon a város többi részéről. szóval nem csak eifel-iroda és a nyugati, vagy Rochlitz Gyula és a keleti, vagy a többi turista csalogató

katácska! · https://www.facebook.com/kata365 2009.08.02. 16:47:09

@Ibigoo:

akkor még nem láttad Péterfyt színdarabban... pocsék és ha két évig járna beszédtechnika tanárhoz akkor sem hiszem, hogy javulna

a zenéit viszont nagyon szeretem, ez a klip is csúcs :)
süti beállítások módosítása