photo 3Nyaralgatás miatt csak öt napos késéssel kaptam meg John levelét és fotóit. Ha azóta változott volna a helyzet és szalmakalapos, tengerészcsíkos pólós, vígan daloló legények evezői hasítják a tó vizét, akkor mindent visszaszívtam!

Hello!

Ezeket a képeket tegnap este készítettem a Városligeti "tónál". Nem tudom, mi lehet ez, de ha valaki román nyomortepnek nézné, akkor se lepődnék meg?

Esetleg tud valaki erről bővebbet? Ha gondolod, rakd ki a blogra,
elég horrorisztikus, nem épp turistacsalogató...


 John

photo 2

Nos mint azt az Index is megírta, azért nincs víz a tóban és azért kénytelenek jól fizető vállalkozásokat futtatni a tó medrében immáron negyedik éve, mert szerelik a csöveket, újítják fel a jégpályát. Ja, hogy ez egy 2007-es cikk volt? Hoppá bocsánat. Itt egy frissebb, e szerint szeptemberben kezdik a munkákat és 13 hónapon át dolgoznak majd rajta. Ha jól számolom ez azt jelenti, hogy 2011-ben már lehet rajta csónakázni is!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest korcsolya park városliget xiv. ker városligeti-tó

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr321229166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2009.07.06. 09:52:08

Idei friss /.../ hír, idén kezdik el a műjégpálya felújítását...
Ezt minden évben eljátszák!
Gyermekkoromban, nyáron tó volt, csónakázhattam is szüleimmel! Télen jégpálya.
Rendezett volt. Az ahogy idén is kinéz, szavakban sem tudom önteni. Lenne egy szép parkunk, tavunk a város belsejében, és ennyire lepusztult!!!! De a túristák azok jöjjenek...így csak elborzadnak!És a magyar családok is!!!!

Parkőr (törölt) 2009.07.06. 10:16:33

A következő választásra lesz víz benne nyugi...:)
1,5 év birjuk ki:) aztán ha megválasztottunk bárkit majd megint leengedik a vizet, és szedik a pénzt:)
Pedig megkora attrakció, a város közepén gyönyörű épületek között csónakázni, minden külföldi rémálma,ha tudna biztos nem mesélné el otthon, hogy milyen volt körbecsónakázni a vajdahunyad várat...

Monkey_Business · http://gmintgeza.blog.hu/ 2009.07.06. 10:24:28

Jún 28-án bezárt a Terasz! Szerintem annak a maradékait pakolják még össze.

OkoskaTo:rp 2009.07.06. 10:31:50

Vajon miből van nagyobb bevétel: Dzsuvát okozó tömegrendezvényekből, vagy néhány evickélő turistából?

bodonmaria 2009.07.06. 10:37:01

Azért az is érdekes, ami a másik oldalon folyik!
A tó, amiben elvileg tilos fürdeni, egyesek (kiskorú hátrányos helyzetűek) ott ugrálnak nekifutásból bele a tóba. Szinte meztelenül.
Pont szombaton láttam. Ott állnak a másik oldalon a rendőrök, ezek meg fürdőznek.
És hol van a híd? Avval mi lett? Miért nem építik vissza??

Parkőr (törölt) 2009.07.06. 10:40:03

@OkoskaTo:rp:

A kérdés, hogy miből van közvetlen azonnali bevétel.
Ha a szép arcunkat mutatjuk, hosszútávon lehet, hogy az evickélő túriták többet hoznak.

bodonmaria 2009.07.06. 10:42:56

@OkoskaTo:rp: A tömegrendezvényre sokat kell költeni. Mármint a reklámra.
És gondolom én, az ilyen "elit" rendezvényekre egy egyszerű család nem hivatalos.
De őszintén, én szívesen elmennék csónakázni a gyermekemmel. Ahogyan engem is elvitt anno a nagypapám.

Hamster · http://hamster.blog.hu/ 2009.07.06. 10:46:39

De jó, hogy nem csak engem idegesít ez. Mert csinálják a műjég csöveit, na peeeerszeee. Gyerekkorom óta ötévente totál kicserélik, azért kell most is koncerteket meg ilyesmit rendezni a betonon, mert anélkül nem lehet csöveket cserélni :-/

netsrot6 2009.07.06. 10:46:51

@ildsisy: Kellett nekünk a nagy büdös "Demokrácia"? a....kizsákmányoló, harácsoló kapitalizmus?...NEM!
Jó volt anno a nyári csónakázó tó és a téli Jégpálya. Valaki már megint meg akar gazdagodni, hogy rohadna meg!

T...... 2009.07.06. 10:51:56

A Műjégen zárás körül az a pletyka járta, hogy idén ősszel ki sem fog nyitni a jég, mert AKKORA nagy felújításba kezdenek, csőcserék, turisztikai központ, épület felújítása. (Kezdhetnék a mosdónál, tragikus állapotban volt!)
De így már nem is nyithatnák meg, akkora a veszteség rajta, tavaly is rövidített szezon volt.
Mondjuk a fejenként(!) 100 Ft-os, valaha ingyenes ruhatárból nem várhattak húde bevételeket! :S
Ehhez képest júliusban hozzá sem kezdtek? Így lehet, hogy évekig zárva tartják a helyet?
Korizni akarunk!

Mon3 2009.07.06. 11:23:39

Én még emlékszem, amikor a tóban védett tarajosgőték úszkáltak. Aztán jött Demszky elvtárs és az első évben hazavágta az egész állományt a párzási időszakban a tóban rendezett "streetball"-baromsággal. Utána még feltöltötték a tavat, de minek. Hogy azóta nincs gőte? Ja, bocs...

orv 2009.07.06. 11:24:39

...és nekem ég a pofám itt Ráckevén amiatt ,ami ott van úgy ,hogy van 3000m2 kertünk ,ahol se szemét,se rom,de még gaz se nagyon...
Hasonló dolgokat láttam '92-ben Athénben -nem is megyek oda többé ,csak ,ha már körbeértem és újra sorra kerül.A pénzt is máshová viszem-természetesen

primeriusz 2009.07.06. 11:27:59

Tudtommal az eddigi "felújítások" során csak rátették az új csőkígyót a régire. Emiatt ma, ha felengednék vízzel, vagy el árasztaná az épület alsó szintjeit, vagy leérne a ladikok alja! Néhány éve még csónazkátunk ott, de az evező akkor is többször betont fogott!
Amíg pedig több pénzt hoz így, mint kultúráltan, csónakázótóként, addig így marad. Ha valaki máshogy gondolja, esetleg tenni is tud valamit, azt felterjesztem Don Quihote díjra...

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.07.06. 11:42:05

@Mon3: japersze... demszkáj papa személlesen ment gőtét irtani, mi? Na mennyetek má' a picsába ezzel a rengeteg demagóg fassággal! Sok baromságot csinált a főpolgármester "úr", de azért ilyeneket a nyakába varrni... ehhez igazán kretén jobbantnak kell lenni.

Éhesló 2009.07.06. 11:49:18

Demszkijgrád.
Még 1,5 évig.
Külső (MDF - Fidesz) támogatással.

Éhesló 2009.07.06. 11:51:56

Demszkijgrád.
Még 1,5 évig.
Szocikkal karöltve, de ha megszorul, akkor
MDF és Fidesz támogatással.
Mocsok és pusztulás, szemérmetlen lopással.

Éhesló 2009.07.06. 11:53:26

Elnézést a duplázásért..:(

Mon3 2009.07.06. 12:58:58

@bécsi pszicho: Mi van agymosottkám? Nem tetszik az igazság? Ja persze, nem érted az összefüggéseket. Bocs, nem éri meg, úgyse fogod fel.

kamasuka 2009.07.06. 13:00:10

Köszönjétek meg Katona Kálmánnak!

Stupidella 2009.07.06. 13:00:59

Tényleg gáz... Nagyon gáz.

kamasuka 2009.07.06. 13:01:38

@Mon3:
Gondolom, kellett a pálya a főciánista mártíriusznak, hisz nagy kosaras.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.07.06. 13:10:59

@Mon3:
Én még emlékszem, hogy a rendszerváltás előtt csak ebben a tóban életek Zöldnyakú savsárkányok is, valamint telente a nárasban a Yeti is megjelent, de azok a rohadt politikusok kinyírták az összeset.....

És van pofád agymosottnak nevezni valakit?
Te hivatkozol összefüggésekre? Elmebeteg!

kaboca36 2009.07.06. 13:14:38

@Parkőr: nem kellene megvárni, mert nem lesz miböl helyre rakni az országot

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.07.06. 14:06:47

@Éhesló:
Te tényleg azt hiszed, hogy itt még lesznek választások?
Ugyanúgy megnyeri a választást, az emberek meg csak nézik egymást, hogy érdekes, én sem erre szavaztam, én sem, én sem. Aztán majd jön a könnygáz... Hacsak nem lesz kikiáltva a rendkívüli állapot náciveszély miatt, és véglegesítve a kormány meg a vezetés.

Zsoo 2009.07.06. 14:11:53

Előhang Szent István ünnepére
Csurka István
Magasra emelt Árpád-sávos zászlók erdejében akarjuk megtartani hagyományos nagygyűlésünket Szent István ünnepén a Hősök terén. Ünnepelünk és tiltakozunk. Tiltakozunk, mert tiltakoznunk kell, összefogást kérünk, mert össze kell fognunk, mert nagyon nagy a veszély, ami a magyarságra leselkedik.
Magyarországon ma a totális diktatúra sajátos formája áll fenn. Ez uralja a pénzvilágot és a médiumok túlnyomó részét. Képes arra is - ezért totális -, hogy olyan álellenzéket, olyan szélsőjobboldalinak kinevezett érdekvédelminek és magyarnak látszó gárdákat, pártokat hozzon létre, amelyek képesek megtéveszteni a közönséget. A rendszer totális diktatúra, mert ketté tudja szakítani a nemzetet, tetszés szerinti időhúzással majdnem mindenkit teljes kilátástalanságba és cselekvőképtelenségbe tud taszítani, miközben embereivel forradalminak látszó csetepatékat rendeztet.

A totális rendszer bírósága hosszas huzavona után időzítve a felháborítóan időhúzó MSZP kongresszusra betiltatta független bíróságával – kész röhej: Draskovics alatt független bíróság - a Magyar Gárdát, és annak vezetőivel megrendeztette a betiltás ellen tiltakozó békés tüntetést, amit a rendőrség brutálisan szétvert és kétszáz résztvevőt előállított. Embereket, gárdistákat arcba gázsprayztek, megbilincseltek. A gaztetteket a televíziók bemutatták. A felháborodás az országban szinte egyöntetű. És most azt követelik a józan, mértéktartó életet élő keresztény polgároktól, és elsősorban a minden közbenső választáson fölényesen győztes Fidesztől, hogy határolódjanak el. Ez ördögi, ez bolsevista, ez talmudi.
Mi itt, a MIÉP-ben, ezeken a hasábokon és számtalan gyűlésen elmondtuk, megírtuk, bizonyítottuk, hogy kiféle, miféle Morvai Krisztina vagy Vona Gábor, kiféle, miféle, zsidó vagy nem zsidó, milyen ösztönzésre vagy parancsra, milyen terv szerint teszi azt, amit tesz, de most nem ez a kérdés. Most az a kérdés, hogy mit akar a központi bolsevista zsidó hatalom. Megosztottságot akar és zűrzavart.
Lássa mindenki a képletet és a szándékot. A Bajnai-kormány hátterében Gyurcsány áll, a vád alatt álló, de ki nem vont Szilvásy, a Laborc-féle, Moszkvában képzett titkosszolgálat, és a Baló György-féle tévé. A hazugság gépezete. Létrehozzák a régi Jobbikból az új, általuk pénzelt, nekik muzsikáló, hatalmas hírveréssel felfújt, menetelő szélsőjobbot, rájátszanak a cigánybűnözéstől szenvedő, védtelen falusi lakosság kiszolgáltatottságára, szétterítik a cigánykérdést, és úgy tesznek, mintha annak a megoldása egyedül a Jobbik módszerével, a meneteléssel volna lehetséges. Aztán most az első nagy, mesterséges választási siker után betiltják, és a betiltás utáni tiltakozást brutálisan szétverik. A Jobbik vezetői a szemünk láttára növekednek a megtévesztett ember szemében hősökké, de az áldozat a régi: a magyar jövő. Most válik a magyarság végképp fejbeütötté és indítékhiányossá. Veszélyben a 2010-es választás és annak kimenetele. Azért húzzák az időt, hogy addig is felforgassanak és kétségbeesésbe taszítsanak. Azt akarják, hogy a magyarság végképp megalázottá és fejbeütötté váljék.
Mert aki akkor tiltakozik a Jobbik ellen, a Magyar Gárda ellen, amikor annak tagjait bilincsbe verik, s amikor egyébként tombol az erőszak, amikor a nép nyomorog, amikor 25 százalékos áfa sújtja a vásárlót, amikor megint 300 a benzin, és a sokaságra a Nyomor Ősze vár, az elveszett ember, az a saját sírját megásó politikai erő.
Nekünk a Jobbik vezetőiről, eredetükről, légüres koponyájukról a véleményünk jottányit sem változott, de amikor bolsevista parancsra ütik-verik ezt az üres koponyát, akkor csak a bolsevizmustól a bolsevista, gazember, zsidó érdeket szolgáló kormánytól tudunk elhatárolódni.
Szervezett, megtévesztő az egész, mindenestül. A bolsevizmusnak zűrzavar kell, sötét bizonytalanság a fejekben. Mindenképpen meg akarja akadályozni a kibontakozást, a Fidesz választási győzelmét, a MIÉP feltámadását, és mindenekelőtt a magyar keresztény összefogást. Az elhatárolódás követelése ezt célozza. Alázza meg, döntse meg erkölcsileg magát a Fidesz, hogy elhatárolódik megbilincselt emberektől, és más civil és magyar szervezetek is hajoljanak kétrét, görnyedjenek össze a bukott rendszer főelvtársainak és elvtárs asszonyainak követelésétől, rohanjanak ki a Duna-partra, és sírva csókolgassák a borzalmas vasbakancsokat, hogy nekik Suchmann-féle demokrácia kell. Erre megy ki a játék!
És erre kell nekik az idő. Az MSZP szombati időhúzó kongresszusa mindent elnapolt novemberig. Addig még, remélik ők, sok-sok magyarveréssel, sok-sok elhatárolódásra kényszerítéssel, zavarteremtéssel amennyire tudják, lefaragják a Fidesz előnyét, földbe döngölik a MIÉP-et, és előidéznek az országban egy annyira elkeseredett állapotot, amelyben már senki nem hisz semmiben, nem bízik semmiben.
Céljuk a reményvesztett ember. Céljuk a megbénult magyar akarat. Céljuk Magyarország teljes kisajátítása és megszállása.
Magyarok, figyelmezzetek a magyar igazságra!
2009. július 6., reggel hat óra.

Csurka István

Zsoo 2009.07.06. 14:13:11

@newtehen: Látsz valamit, csak nem Magyar Fórumot olvasol?

Kentetsu 2009.07.06. 14:16:58

Valami kirakodóvásár és terasz volt ott,ha jól tudom.
Ami meg a felújítást illeti,minél tovább tart,annál több pénz csoroghat át a magánzsebekbe .....

Zsoo 2009.07.06. 14:34:26

@newtehen: Akkor gondolom átlátod, mit akarnak a "jobbikkal"!?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.07.06. 14:38:04

@Zsoo: Átlátom persze. Zseniális színjáték tényleg. Megkapod a választás illúzióját.
De ez csak nagyjából ilyen Bruce Willis féle fej vagy gyomor?

Szelid sunmalac 2009.07.06. 14:44:17

Na tessek. Nem mindegy milyen partpolitikus csinalta vagy melyik uzletember? A jobbikos nem ugyanazt latja ott, mint a szadeszos?

Zsoo 2009.07.06. 14:47:27

Az egész zseniális!
Az emberek azt hiszik, hogy egy nemzeti, radikális párt, közben zsidó érdekeltség!
Gyakorlatilag olyan mint az szdsz volt a rendszerváltáskor, vagy mint torgyán doktor..
Ha a Fidesz nem győz legalább 2/3-al akkor nem lesz esélyünk sem magyar érdek mentén működő rendszert létrehozni, ami nélkül végünk! Persze ott a média, a titkosszolgálatok..

Burgermeister 2009.07.06. 14:48:51

@Izmir: Na ez az....szégyen ami ott van. Bűz, szemét, mocsok, illegális árusok, hajléktalanok, rohadó tó...mindez egy kiemelt turista látványosság mellett. Ha lehet kerülöm azt a környéket. Hozzáteszem, a hősök tere kb. ilyen lesz 6-8 év mulva ha igy folytatódik az amortizáció.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.07.06. 14:50:06

@Zsoo: Mondjuk a Fidesz és a magyar érdek is elég érdekes egy mondatban.
Nem ők szavazták meg most az adóemelést?

Zsoo 2009.07.06. 14:51:55

Elég nagy átverés, hogy az emberekkel elhitették, hogy egyik sem különb, mindegyik csak lop, csal, hazudik!
Ez nem igaz, egyetlen esélyünk most a fidesz,
csak legyen bátorságuk átlépni a rubikont!
Nem, nem és nem, csak a magyar érdek számítson, ne a nemzetközi zsidóságé, vagy bármely más idegen nemzeté!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.07.06. 14:54:33

@Zsoo: Akkor hogy szavazódott meg? Az országgyűlés jóváhagyása kellett hozzá...

Zsoo 2009.07.06. 14:57:18

A II. átverés

Amikor bejelentették, már mindenki tudott mindent – 14-4-3-1 –, csak a magyar nép nem tudja még ma sem, hogy megint átverték. Pontosabban készülnek az újabb átverésre, amely vagy előre hozva, vagy a maga idejében történik meg. Több, szélesebb körű figyelmeztetést erre nézve nem tudok leadni, mert nem engednek hozzá, de aki tud olvasni, itt olvashatja és továbbadhatja. Győztünk, mint ahogy 1990 tavaszán is győzni készültünk, de elveszthetünk megint mindent, mert megint átvernek bennünket.
Magyarok! Vegyétek tudomásul, megint Kun Bélák jönnek, szoknyában, nadrágban, bő gatyában, lajbiban. Látszólag a cigányok ellen, de valójában ellenünk, a nemzeti kibontakozás ellen.
Ébresztő!

Csurka István

Zsoo 2009.07.06. 14:59:07

@newtehen: Azt hittem felvilágosultabb vagy!
Ez is feles törvény, elég a szoclib többség hozzá..

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.07.06. 15:05:31

@Zsoo: Szavazás adatai
Szavazási mód Listás
"Igen"-ek száma 347
"Nem"-ek száma 18
Tartózkodások 0
Összes szavazat 365
Elfogadás Elfogadott
Megjegyzés
Szavazásra bocsátott indítványok
Iromány Biz.aj. Pont Cím Benyújtók Szavazás oka Képviselő
9817/87 93/59 A közteherviselés rendszerének átalakítását célzó törvénymódosításokról Tatai-Tóth András (MSZP) határozathozatal módosítókról
9817/91 93/59 A közteherviselés rendszerének átalakítását célzó törvénymódosításokról Tatai-Tóth András (MSZP), Dr. Szabó Zoltán (MSZP), Botka Lajosné (MSZP), Földesi Zoltán (MSZP), Deák Istvánné (MSZP), Katanics Sándor (MSZP), Kormos Dénes (MSZP), Dr. Magda Sándor (MSZP), Mohácsi József (MSZP), Rónavölgyi Endréné (MSZP), Sós Tamás (MSZP), Szabó Gyula (MSZP), Tóth Tiborné dr. (MSZP), Bókay Endre (MSZP), Halmai Gáborné (MSZP), Dr. Kolber István (MSZP), Rózsa Endre (MSZP) határozathozatal módosítókról

Zsoo 2009.07.06. 15:13:30

@newtehen: Ez csak módosító indítvány!

Zsoo 2009.07.06. 15:14:25

Utolsó ülésnap: adótörvényekről és a vagyonadóról szavaznak
Hétfőn szavaz a parlament a jövő évi adótörvényekről és a vagyonadóról. A vagyonadó elfogadása kérdéses, ugyanis a budapesti liberálisok nyílt levélben kérték Kóka János frakcióvezetőt, hogy a mai zárószavazáson a képviselők ne támogassák a kormány törvénytervezetét.
Utoljára frissítve: 2009. június 29., 08:45 nyomtat küld
A Bajnai Gordonnak tett ígéretük ellenére a szocialisták között is van ellenálló: két képviselő már korábban jelezte, hogy nemmel szavaz. A vagyonadó bevezetését a Fidesz továbbra is elutasítja.

Vagyis kérdéses, hogy igent mondanak-e a vagyonadóra és a jövő évi adótörvényekre a liberálisok a hétfői zárószavazáson. A törvényjavaslatba ugyanis nem került bele az SZDSZ által szorgalmazott módosítás, amely a cégek ingatlanjait is megadóztatta volna. A szabad demokraták országos tanácsa vasárnap döntött volna arról, hogy a parlamenti frakció nemet mondjon a Bajnai-kormány vagyonadótervére, Kóka hívei azonban bojkottálták az ülést, így a párt budapesti választmányának tagjai, hoppon maradtak.

"Mi nagyon határozottan képviseltük azt az álláspontot, hogy ez nem szolgálja a válságkezelést" - mondta Ikvai-Szabó Imre SZDSZ-es főpolgármester-helyettes.

Renitensek a szocialistáknál is akadnak. Szanyi Tibor és Laboda Gábor is közölte a frakcióvezetéssel: nem támogatják a vagyonadóról szóló törvényt. A hatalmi harcoktól hangos párt baloldali szárnyához tartozó Szanyi Tibor igazságtalannak tartja az új adó bevezetését, Laboda pedig azt kifogásolja, hogy az ingatlanadó alapjául szolgáló forgalmi értéket településenként határozzák meg a törvényben, így szerinte a gazdagabbak biztosan találnak kibúvót a jogszabály alól. A pártban mégsem tartanak attól, hogy a törvény megbukik a hétfői zárószavazáson.

"Az elmúlt napokban is lehetett hallani, hogy mely politikai alakulatok támogatják, melyek ellenzik az adótörvényeket. Ezen belül még személyekről is hallottunk, hogy megnyilvánultak ebben a kérdésben. Én úgy látom, hogy összességében meg lesz a parlamenti többség mindkét adótörvény elfogadásához" - közölte Kékesi Tibor MSZP-s országgyűlési képviselő.

"Az az ingatlanadó-koncepció, ami a parlament előtt van, és ami egyébként önmagában is a káosz jeleit hordozza azáltal, hogy nem is lehet pontosan tudni, hogy mi a tartalma, az szakmailag vállalhatatlan, politikailag értelmetlen" - nyilatkozta Cser-Palkovics András.

Az adótörvényeket a Fidesz sem támogatja. A párt helyettes szóvivője azt mondta: a vagyonadó nemcsak a családoknak rossz, akik gyakran hitellel terhelt, és adózott jövedelemből vásárolt vagy épített házuk után fizetnek, de a gazdaságnak is, mert tovább súlyosbítja az építőipar válságát.

"Felszólítjuk a szocialistákat, hogy erre az értelmetlen szavazásra hétfőn ne kerüljön sor. Azért ne kerüljön sor, mert bármit is vezetnek be ingatlanadó címszó alatt, azt a Fidesz, ahogy arra lehetőséget, és felhatalmazást kap az emberektől, azt el fogja törölni, akkor pedig mi értelme is van erről szavazni" - szögezte le Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.

A többi között a személyi jövedelemadóról, a társasági adó átalakításáról, valamint a cafeteria-juttatások megadóztatásáról szóló adótörvények elfogadásához egyszerű többség, azaz 193 igen szavazat szükséges. Ha a tartósan beteg Horn Gyula, és a renitens szocialisták kivételével a szocialista frakció 186 voksot hoz, a sikerhez elég, ha 7-en melléjük állnak a 19 fős liberális frakcióból, vagy az MDF soraiból.

(MTI)

ergerberger 2009.07.06. 15:18:16

A büdös tolvaj kurva anyját a kankósfaszú városvezetésnek, hogy ez is milyen fosul néz ki!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.07.06. 15:19:28

@Zsoo: Ezt mondták. Majd jó 40 fideszes képviselő nem ment be szavazni aznap. Név szerint kikereshető a parlament.hu -ról kik. Ha ők benennk, akkor nem megy át a törvény, mert jó sok MSZP és SZDSZes ELLENE szavazott. Szintén név szerint, hogy kik.

Zsoo 2009.07.06. 15:27:14

Mindent meg tudnak szavazni!
Olyan nincs, hogy valaki közülük nem szavazza meg, ez mese!

Zsoo 2009.07.06. 15:36:19

@newtehen: Elfogadták az adótörvényeket
Az országgyűlés elfogadta a közteherviselés rendszerének átalakítását célzó törvényjavaslatok módosításáról szóló törvényjavaslatot, azaz az adótörvényt. A képviselők 211 igen, 152 nem és 1 tartózkodással szavazták meg a törvényt.

jún. 29. 16:43Elfogadták a vagyonadót
Az országgyűlés elfogadta a vagyonadót. A törvényt 195 igen, 165 nem és 1 tartózkodással támogatták.


Fotó: Kothencz Attila
jún. 29. 16:49Fodor se szavazta meg a vagyonadót
A vagyonadót két MSZP-s politikus (Laboda Gábor, Mécs Imre) mellett az SZDSZ-es Béki Gabriella, Bőhm András, Fodor Gábor, Gulyás József, Kovács Kálmán, Molnár Lajos, Velkey Gábor nem szavazta meg. Két másik szabad demokrata, Horn Gábor és Gusztos Péter pedig nem szavazott a vagyonadóról.

jún. 29. 16:50Elfogadták a pénzforgalmi szolgáltatásról szóló törvényt is
Az országgyűlés 209 igen szavazattal elfogadta a pénforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvényt is. Ezt megelőzően szinte egyhangúlag támogatták az adózás rendjéről szóló törvényhez benyújtott módosító javaslatokat is, melyeket a kormány is támogatott. A Fidesz padsoraiból taps fogadta, amikor a pénzügyi államtitkár bejelentette a kormányzat támogatását.

jún. 29. 16:51Elfogadták a hitelintézeti törvény módosítását is
Ismét jól működött a kormánytöbbség, 209 szavazattal elfogadták a hitelintézeti törvényt módosító indítványt is.

Zsoo 2009.07.06. 15:49:18

@newtehen: Látom a matek nem az erősséged!
Még sem vagy olyan tájékozott!
Mondhatni foglamad semmiről..
Olvass Magyar Fórumot!

janikahhh (törölt) 2009.07.06. 16:07:35

Felújítás, pénzkeresés, mindegy hogy hívjuk. viszont az, hogy így néz ki, na az gáz. Lehet rendezvényeklet tartani, hadd hozz a pénzt, viszont utána takarítani is kellene. Főleg a város ilyen turisták által elég sűrűn látogatott részén. Csak hát a mocskot eltakarítani senki sem szereti, pedig tuti benne van a szerződéükben. Rosszabb viszont, hogy senki sem b@ssza tarkón a vállakozókat, hogy "tessékszépeletakarítani,vagykülönben szerződésbontás." Szép álmok...

Ursus Arctos 2009.07.06. 16:31:55

A TERASZT BONTOTTÁK :) ennyi. Egy jó pár napos program ez.

gyedmatroz 2009.07.06. 16:58:37

Kicsit messzire szaladtunk. A Teraszt bontották, ahogy előttem is írták, egy napig volt ilyen, most már semmi nincs. Ez most kb. olyan, mintha kimennénk a Szigetre fesztivál után, hogy mennyire lelakott meg mocskos. Azt is rendbehozzák, ezt is.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.07.06. 17:28:10

Mr 10% ismét megmutatta, hogy miért is ő a főpolgármester vagy 20 éve!

Szuper!
Kurva jó!
Még sok ilyet kérünk!

Gratulálunk Gábor! Elkúrtad! Nem kicsit! Nagyon!

Jegkoko 2009.07.06. 17:54:40

Egyébbként a túlsó vége a vajdahunyad várnál vizes, vagyis ott mindig is volt viz tavasztól késő őszig és lehetett még pár éve csónakázni rajta.Amugy meg ezt a műjégpályát már gyerek korom óta minden évbe igy hagyják nyáron is a felújjításokra hivatkozva

Zsoo 2009.07.06. 18:47:40

@Jegkoko: Akkor elég fiatalka lehetsz..

Gondolom elfogyott a pénz az atombiztos bunker építésére..
De nem baj, ez a feladatuk Rózsadomb Géniuszáéknak, minél jobban tönkretenni az országot, minél jobban fejbeverni az embereket, hogy azok birkaszintre kerüljenek, utána már bármit meg lehet tenni ebben az országban! Zsidó honfoglalást!

flegman · http://usazzunk.blog.hu/ 2009.07.07. 13:49:03

"újjítják"

eeeehh..... nnnaaaa!
süti beállítások módosítása