CsömörAz egy lakosra jutó Urbanista-posztok számát tekintve Csömör bizonyára előkelő helyet foglal el a magyarországi települések lsitáján. Ezt mindenképpen Szálkás Csiró Gézának köszönheti a nagyközség, hisz ő szokta felhívni a figyelmem különféle helyi ügyekre, mint ahogy most is. Ugyanis, mint a Csömöri Hírek írja, az Állami Autópálya-kezelő Zrt. munkatársai

"az M0-s körgyűrű múlt év ősszel átadott észak-keleti szektorában összesen 58 db, forgalomtechnikai célokat szolgáló térfigyelő kamerát helyeztek el. A kérdés csak az, hogy az illetékesek a lakosságot miért nem tájékoztatták erről önszántukból? Vajon mit figyelnek meg és mire használják az adatokat? Valóban csak forgalomtechnikai célja van ezeknek az eszközöknek? Lehet-e, akarják-e már célra is használni őket? Érdekes körülmény, hogy sem a Csömörön szolgálatot teljesítő gödöllői rendőrségen, sem a helyi önkormányzatnál nem tudtak ezekről a kamerákról."

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: közlekedés m3 m0 autópálya csömör pest megye térfigyelő kamera

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr521210690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1116001 2009.06.26. 20:15:49

Gondolom a vagyontárgyakat, forgalmat, de akár trafi is lehet. Csak nem kötik az orrunkra
Amúgy ha jól látom a fenti híd az a csömöri, ami valamilyen spéci drága anyagból készült.

Balt 2009.06.26. 20:18:33

Trafi nincs az északi szakaszon (még...), de nyilván az ótópálya-mérnökségre van bekötve, forgalomfigyelés céljából. (Az inkriminált esetleg plusz vagyonvédelmi okokból...)

Sákif za morro? 2009.06.26. 20:31:46

Kedves cikkíró! Ki a búbánatos faszt érdekel ez rajtad kívül? Miért fáj az neked hogy ott kamera van? Mégis mire lehetne használni azokat a képeket? Szerintem lődd magad homlokon, mindenkinek jobb lesz.

AZso.hu · http://www.azso.hu 2009.06.26. 20:32:20

Igazad lenne, de nincs.
hvg.hu/cegauto/20090513_traffipax_m0.aspx

Volt korrekt tájékoztatás, csak olvasni kell a sajtót!

Sákif za morro? 2009.06.26. 20:32:27

@Balt: Az M3-M0 találkozásánál van. 29, vagy 79. km talán.

Charlie Brown 2009.06.26. 21:13:10

Ej, igazán fölcsavarozhatnának kettőt-hármat az M7 bevezetőjére is, egyetlen hétfő reggel behoznák az árukat azokból a tahókból akik jobbról leállósávban előzik a kilométeres sort.

Spica · http://lucrezia.blog.hu 2009.06.26. 21:21:11

őőőőőő
ez most komolyan egy poszt???

1) ami nincs bekamerázva, megfigyelve, és kint van a "mezőn", azt bizony lopják (és a rendőrségre hiába kötöd be a kamerát, nincs erejük megfigyelni)
2) egy olyan utat mint az M0, nem árt figyelni, forgalom, torlódás, időjárás, baleset, veszélyhelyzet, lerobbant autó, etc. miatt sem
3) komolyan, szereltesd le akkor az összes térfigyelő kamerát is, ha ennyire félsz. bár nem egészen értem, mitől is.

Preto 2009.06.26. 21:29:39

Számomra döbbenetes, hogy egyesek milyen ostobaságokkal tudnak foglalkozni.
"Lehet-e, akarják-e már célra is használni őket?" Öööö igen, pl. kukoricát termesztenek velük, esetleg a beépített géppisztolyok megsorozzák a gyorhajtókat.


"Érdekes körülmény, hogy sem a Csömörön szolgálatot teljesítő gödöllői rendőrségen, sem a helyi önkormányzatnál nem tudtak ezekről a kamerákról."

Csávókám! felsoroljak még vagy ezer települést, ahol szintén semmit nem tudnak ezekről a kamerákról???

Istenem, nem akarsz valami hasznossal foglalkozni???

Ramírez 2009.06.26. 21:37:19

Én mindennap arra járok és ilyen dolgokat szoktak kiírni az információs táblára, hogy 2km-re kamion a leállósávban. Szerintem jó dolog ez a kamera. (m5, m3 is végig be van kamerázva, annyira nem titok, hogy múltkor valamelyik csatornán láttam erről egy riportfilmet).

MP 2009.06.26. 21:43:34

Nem lenne gond a sok kamera. HA! Ha nem lennének csillagászati bírságok egy egy hibáért. Ha felhívnák a figyelmet a kamerákra, traffipaxokra s nem a büntetés a pénz lenne a cél hanem a visszatartó erő. Amúgy akkor érnek valamit ha értékelhető felvételeket készítenek mert már sokszor volt arra példa hogy felvett valamit de abból semmi sem derült ki.

F_Jikov 2009.06.26. 21:59:06

Alulképzezz posztíronknak üzenjük, hogy a forgalomtechnikai célból telepített kamerák forgalomtechnikai célokat szolgálnak. Ezzel mi is lenne a baj? A kamera az autópályához tartozik, azt figyeli. Nem Csömört, és nem a lakosságot. Gondolom, csak ezen egyszerű oknál fogva nem csöngettek be minden csömörihez, és nem hívták fel egyenlként a lakosok figyelmét a kamerákra. A képen szereplő kamera pedig a Csömörre vezető gyaloghidat figyeli, ez nem tartozik a fenti forgalomtechnikai kamerákhoz. Ezt azért telepítették, mert a méregdrága alumínium gyalog- és biciklis hídnak egy nap alatt lába kélne, ha nem őríznék. Ami meg a csömöri rendőrséget illeti, hát az a nagy helyzet, hogy egyszerűen nem hozzájuk tartozik és nem illetékesek az ügyben. Ezért nem tudnak semmit, és egyébként sem rájuk tartozik. A forgalomtechnikai térfigyelő kamerákat az autópályakezelő üzemelteti. Egyszerűen hihetetlen, hogy milyen faszségokkal tudnak emberek foglalkozni itt a blogokon.

F_Jikov 2009.06.26. 22:00:57

@MP: Pontosan a büntetés a visszatartó erő. Csak kamera és sebességmérés semmi büntetéssel nem visszatartó erő. És még van hova fejlődni a büntetési tételekben, mert továbbra is hemzsegnek az utakon a szabálytalan, fegyelmezetlen és gyorshajtó autósok.

Lastrebel 2009.06.26. 22:16:57

@Charlie Brown: Én is jobbról előzöm a sort, mert megszámlálhatatlan sok faszkalap szédeleg a magyar utakon, akik miatt megadugó keletkezik. Itt is haladhatna gyorsabban a forgalom, ha a vezetők alkalmasak lennének a közlekedésre, én inkább ezeket a seggeket szűrném ki a kamerával, és nem az 50 helyett 70-nel haladókat szívatnám meg óriási bírsággal, vagy például azokat a kamionokat, akik 91-gyel előzik a másikat, amelyik meg 90-nel megy. Hogy szopjon ki az összes, a dugócsinálókkal együtt, ezután is jobbról fogok kerülni és végsebességgel fogok közlekedni az M7-esen. Még akkor is, amikor a sok segg péntek délután megindul a balaton felé.

Lastrebel 2009.06.26. 22:20:11

Mégvalami, érdekes, akkor amikor valakit kirabolnak a pályák mellett, akkor soha nincs értékelhető felvétel. Akkor hogy is van ez kéremszépen??

Lomposfarkas 2009.06.26. 22:24:27

@Lastrebel: sajnos az ilyen önbíráskodó hozzáállás miatt tartunk ott, ahol tartunk...

bande\' · http://kardigan.blog.hu 2009.06.26. 22:28:23

...és eljött újra a reggel. Idősebb Kovács Béla a csömöri önkormányzat megbecsült korelnöke újra izzadságban fürödve ébredt fel. Újra és újra ugyanaz a rémálom: azok a rohadt kamerák figyelnek mindenütt! Hogy gondolták ezek a rohadt autópályások, hogy csak úgy bekamerázzák azt a nyűves utat? A végén még az is rajta van, amikor a sógorral kukoricát..hm...vette kölcsön az út melletti táblából az öreg Daciaval? Vagy esetleg szólhatott volna a szomszédnak, hogy figyeljen amikor a kilincseket szereli le a pihenő WC ajtóiról gyanútlanul -otthonra kellett, meg mer' alumínium- mert ezek a szemetek talán még képesek felírni a rohadt kamera képeiről a Lada rendszámát...Esetleg riasztanák a szemét zsarukat, hogy jól megbírságolják az asszonyt, pedig kevesebb mint fél kilómétert tolatott vissza az elnézett lehajtóig...Méghogy van képük kamerázni...micsoda emberek vannak. Nincs ezeknek jobb dolguk? Na mindegy ma mindenképpen szólni kell a Csömöri Híreknek, hogy írjanak vmi jó kis címlapsztorit a zaklató államról. Mer' nekünk jogaink vannak.
Ezután még a kávé is jobban esett, és fütyörészve indult a testületi ülésre: elvégre ez egy szép nap lesz. A végén még a zindexen is viszonláttya'.

F_Jikov 2009.06.26. 22:29:10

@Lomposfarkas: És tegyük hozzá, hogy jórészt pont az ilyen alakok miatt történik meg az évi ezres nagyságrendű halálos közúti baleset is.

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.06.26. 23:05:11

ez a poszt egeszen egyszeruen meltatlan ehhez a bloghoz, 1 perc guglizassal minden erdemi informacio elerheto lett volna, igy elkerulheto lett volna tobbek kozott az is, hogy leirjam:

akinek baja van a forgalomtechnikai kameraval az egy idiota barom, ez a legtermeszetesebb minden autopalyanal. akinek meg itthon ugy altalaban a kamerakkal van baja, az egy idiota barom emberijog-vedo, inkabb huzzon el kinaba es ott vedje az emberi jogait. en es meg nehany becsuletesen elni probalo pedig orulne, ha a kozossegellenes gyokereket, lehajto es buszsav berleteseket, kozossegi eszkozoket rongalokat hatekonyabban el lehetne kapni, es ezert hajlandoak vagyunk lemondani olyan jogainkrol, hogy egy automata kamera kerdes nelkul levideoz.

bande\' · http://kardigan.blog.hu 2009.06.26. 23:05:30

Ja és még1. Forgalomfigyelő kamerák minden autópályán vannak és a nagyobb pihenők is be vannak kamerázva baleset és/vagy lopás esetére. Az újabbak alkalmasak a sebesség mérésére, de "csak" a dobozos trafi fényképez és bűntet.(elméletileg a matricás kamerák is tudnak sebességet mérni de nincsenek bekapcsolva a rendszerbe). De nem hiszem, hogy bármi köze/előnye/hátránya lenne a székesfehérvári,pázmándi vagy éppen Hatvani önkormányzatnak ahhoz, hogy hány forgalomfigyelő kamera van a mellette elmenő autópályán.

2009.06.26. 23:15:19

... és eljött újra a reggel. Winston végre nyugodtam ébredhetett, álmai azokról a régi világról, amikor még voltak elegen, akiknek fontos volt tudni, mit tehetnek meg velük a kamerák és hivatalok urai, szépen lassan elmúltak. Megintcsak mindent ellepett a homo kadaricus utdója, a homo blogcinikus, a maga kényelmességével: legyen holnapra is kenyér, szólhassak le akárkit, kattinthessak vmi szájtra, figyeljenek meg csak minél többször, attól vagyok biztonségban. És akkor Winston érezte, hogy elönti a szeretet a Nagy MédiaTestvér iránt, hiszen mégiscsak ő ad neki napi napfelkeltét. Az indexen is.

kaboca36 2009.06.26. 23:22:54

A baj az hogy a hogy rengeteg ilyen kamerával találkozhatunk Angliában és az USA-ban. melyek nem csak csak a rendszámot de az arcodat is leszkenneli ezután már csak a verichip jöhet.melyet beültetnek a testetbe és minden lépésedet figyelik.

Ha azt hiszed hülye vagyok akkor nézz utana a youtube-on.


www.infowars.com/the-all-seeing-eye-of-state-surveillance/

és satöbbi...

Káposztakukac 2009.06.26. 23:52:46

a kamerák képei nem a rendőrséghez folynak be, hanem az autópályamérnőkséghez, illetve az állami autópálya kezelőhöz. nem csoda, hogy a csömöri rendőrség nem tud róluk.

S.A. 2009.06.27. 00:24:41

@Charlie Brown: Meg azokat a tahókat akik miatt a dugó van.

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2009.06.27. 00:37:19

Ezek valamit félreértettek. Azért, mert mellettük megy el, még semmi közük sem a kamerákhoz, sem az M0-hoz. Azért falunapot, vagy szüreti felvonulást ne tartsanak az M0-n, mert az már nem az övék.

hufnagel@citromail.hu 2009.06.27. 05:43:00

Vegyé magadnak otthonra webkamerát tükör helyett és akkortól fogva majd abban nézegetheted magad és a személyiségi jogaidat, ha borotválkozol! Hehehe.

tamatomi 2009.06.27. 06:14:17

@Lastrebel: Öregem, Te aztán jókora hülye vagy és ha lehetne bizony kitiltanálak az utakról. TE vagy az ön és közveszéályes agressziv kétlábu akiktől mindenki tartsa távol magát és engedjen el, mert előttem már mehetsz a fának ugyis az lesz a sorsod.

A poszt nem erről indult és nem is értem hogy jutott oda hogy a hülyeségeidet fejtegesd ki.

A posztirot sem értem, mert kurvára s személyiségi jogaival van elfoglalva - üldözési mánia - de hogy feltételezze hogy a saját védelmünkre van telepive az eszébe sem jut.
Az hogy csömöri hidra is ez került , a bodzaszedegető koklereknek köszönhető mert ellopnának mindent.

rotring 2009.06.27. 07:02:09

@1116001: Igen, aluminium, és mint ilyen fokozottan veszélyeztetett.

astor12 2009.06.27. 07:03:26

@tamatomi: Ez így teljes! a többi az csak szóf@sás.

látóideg 2009.06.27. 07:38:00

Elképesztő némelyik hozzászólás! Komolyan mondom, hogy ordító hányingerem lett attól az ostoba, kisemberellenes, baromságból, amit itt némelyik címeres majom leirkált!

1.) A kamerázgatás akkor jó, ha a kisember vagyonát, testi épségét, biztonságát védi. Egyébként pedig egy gyalázatos aljas szarság!
Mind a kétféle céllal kameráznak. Ezért nehéz megitélni, hogy egy-egy kamera, illetve egy-egy tömeges kamerázgatási akció most jó-e nekünk, vagy rossz.

2.) A kamerázás drága mulatság. Amikor az autómat feltörték (a Nagyvárad tér közelében, forgalmas helyen, fényes nappal!!), "természetesen" nem volt kamera. Az egyik rendőr azt mondta (2006-ban) hogy 1,5 milió Ft csak a kamera, ehhez jön a folyamatos figyelés (folyamatos) költsége meg a javítgatás-karbantartás.

3.) Arra bezzeg van pénz, még a válság közepette is, hogy a kismebereket a szarbatipró ordító gazemberek össze-vissza kamerázgassák az amúgyias felesleges korlátozásokkal agyonvágott M0-ást.
Az M0-áson az összes 70-es táblát (a csepeli hidakon) apró darabokra vágva a korlátozást elrendelő nyomoronc disznók valagába kellene felnyomkodni, utána az egész M0-áson engedélyezni kellene a max. 100 km/órát, utána lehetne kamerázni és büntetni, mert 100 fölött tényleg nő a kockázat.

4.) Az "objektív felelősség" kitalálóit fel kellene akasztani, az "objektív felelősség"-hez hasonló törvények meghoztatát az alkotmányban kellene örök időkre megtiltani és aki valaha is javaslatot tesz ilyen aljas büdös mocskos törvények meghozatalára, azt fel kellene akasztani!
Utána lehet kamerázni. Azokat, akik TÉNYLEGES veszélyt jelentenek, ki kell szűrni, ez világos.
A gyorshajtókat OTT, A HELYSZÍNEN állítsa meg a rendőrség! Ez az egyetlen biztos módszer, és NEM az, hogy lesipuskás módon, hátulról lekapnak egy autót, aztán majd azt büntetik meg, akit éppen elérnek! Aljas büdös szennyes agyú állatok.

5.) A KAMERÁZÁSNAK (akár sebességmérés, akár nem) NE AZ LEGYEN A CÉLJA, HOGY A MEGVESZTEGETETT HATÓSÁG MEGRENDEL EGY CSOMÓ KAMERÁT A HAVER CÉGÉTŐL!!!!!!!!!!!!!!!!

alternat 2009.06.27. 08:06:49

@MP: Fel van híva a figyelem!
Ha elolvasod a KRESZ könyvet, egyértelműen kitűnik, hogy mely utakon mennyi a megengedet maximásis sebesség!

cso zsi 2009.06.27. 08:29:53

@alternat: Pedig igaza van, akkor is, ha nem lát az "ideg"-től. :)
Amíg az M0-on azt tapasztalod, hogy mindegy mennyivel mész, a szerb/román/magyar kamionos akkor is letol az útról, mert nincs korlátozó a gépében, amíg állandó a kamionok közt az utoléréses baleset, és az autós csak csutkagázon menekülhet, addig nem lehet másképp megoldani.
Ennek fejében van egy agyontrafizott lejtő, amin még Trabanttal is eléred a 110-et, ha nem állsz a féken. Biztos elkapnak tízmillás luxusautókat is, de vagy a bírság kicsi nekik, vagy sokan vannak, mert mindig van belőlük is, aki nem bír a gázpedállal.
Az M1-M0-M5 vonalon haladó románok-jugók-bolgárok "azt a pár kilométert" ami hazánkon át vezet, három-négy óra alatt le akarják tudni.

látóideg 2009.06.27. 09:02:29

Más: attól, hogy egy kis település önkormányzatának vagy rendőrségének épp egy bizonyos kamera nam a kezelésében van, csak az illetékességi területén,
nos, attól igenis tudhatna róla!!!

Én nem értem, hogy lehet olyan ostoba baromságokat leírni, mint itt némelyik hozzászóló!
Miért van az jól (ezeknek az embereknek) ha egy kameráról senki sem tud? És miért "nincs közük" (közünk) hozzá?
Aki ilyeneket ír le, AZ MENJEN KÍNÁBA, mert otyt jól fogja érezni magát, ahol a hatalom azt csinál az emberrel, amit akar, és annak az embernek pedig semmihez sincs köze...
HA egyáltalán van ilyesmi Kínában, és nem csak a míránk telepedett rongy hatalom terjeszti a kezében levő korlátlan sajtóval...
Az a rongyhatalom, amelynek a pofátlan hazug képviselői ide írogatnak, mintha az az emnberek véleménye lenne!

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2009.06.27. 09:16:27

gyerekek bocs, de egy-két nettó egymást anyázó tartalmazó kommentet töröltem! ha már a posztok szarok, legalább a hozzászólások legyenek kicsit színvonalasabbak : )

DownQ · http://letoltes.freebase.hu 2009.06.27. 09:40:40

Gondolom a forgalmi helyzetet, mint normálisabb helyeken.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.06.27. 09:47:05

Én minden kamerába mosolygok. Így :-)
Ha mondjuk betörni mennék, biztos vennék fel álarcot, hogy megzavarjam a kamera dolgát. Egyébként meg többet!

látóideg 2009.06.27. 09:52:53

@~dá~: kösz a törlést, az a hozzászólás nem vált volna dicséretemre.
Kissé felb...ott ez az ember
Majd megpróbálok értelmesebben fogalmazni.
Sajnos, amikor az ember azt látja, hogy egy nyilvánvalóan nagyon buta és emberellenes hatósági rendelkezés védelmében 100 számra írogatnak be, olyan rendelkezésekről van szó, amiket az ismeretségi körömben miondenki utál...
nos, ilyenkor olyan érzésem volt, mintha ezek megbízásból írogatnának.

látóideg 2009.06.27. 10:01:02

A kamerázással -- ha későbbi azonosíthatóság érdekében csinálják, NEM pusztán forgalomfigyelési céllal -- az az egyik gond, hogy nem abszolút megoldás, mert viszonylag könnyű védekezni ellene.

Én igen ritkán nézek tévét, de volt ezzel kapcsolatban egy jó műsor. Arról (is) volt benne szó, hogy tőlünk nyugatra már "KLÓNOZZÁK az autókat", vagyis másnak a rendszámát teszik rá. Ha a tipus eltérő, akkor még valahogy védhető, de ha valaki -- például -- a fehér opel astrájára ráteszi egy másik fehér astrának a rendszámát (csinál egy hasonlót) és fizetés nélkül végigmegy az autópályán, akkor VÉDHETETLENÜL a másiknak fogják kiszámlázni az INDOKOLATLANUL MAGAS, embertelen büntetést!

A példával azt kívántam érzékeltetni, hogy ha CSAK PUSZTÁN kamera alapján "azonosítanak" valakit, az bárhol, bármikor áldozata lehet a hatósági önkénynek, ártatlanul is.

Aki visoznt felkészült, azt a kamera alapján úgysem lehet azonosítani.

látóideg 2009.06.27. 10:06:24

Vagyis, véleményem szerint a kamerázást NEM a hatósági intézkedés HELYETT, hanem a hatósági beavatkozás időben történő felgyorsítására lenne szabad csak használni!!!
Vagyis, ha a kamera mutat valamit, akkor rohanjon oda két rendőr. ŐK intézkedjenek, ne a kamera alapján akarja valaki UTÓLAG megbüntetni az első útjába kerülő ártatlant.

Továbbá: nagyon szigorú szabályokat kell hozni a becsületes emberek védelmére olyan helyzetekben, amikor a különböző, nagy érdekérvényesítő képességgel rendelkező maffiák korlátlan terjeszkedését szolgálja a kamerázás (ld.: fizetőparkolási és önkormányzatokba beépült maffiák)
Sajnos, ez manapság egyre inkább háttérbe szorul.

Joejszaka 2009.06.27. 11:23:10

Én véletlenül ott dolgozom, úgyhogy tudom mire valóak a kamerák. Nem traffipaxra. Az csak jövőre lesz tudtommal. :-)

Alapvetően biztonsági célokat szolgálnak, hogy a forgalom akadálymentes legyen.

Az M0-áson a forgalmat figyelik. Ha baleset van, ha leesik egy tárgy, akkor a diszpécser észreveszi, és küldi a kollegákat illetve a rendőrséget.

Baleset, megállás, szembeforgalam, átlagsebesség drasztikus megváltozása és hasonlók esetén a rendszer riasztja a forgalmat felügyelőket.

Szóval, nyugi, ez értetek van.

Sákif za morro? 2009.06.27. 22:19:39

@Joejszaka: Jobbról előzőket nem szűr?

Sákif za morro? 2009.06.27. 22:20:26

Lemaradt egy :-)

Azt azért hozzá kell tennem, hogy aki jobbról előz, az bassza teherbe a jó kurva anyját.

hali! 2009.06.28. 09:30:48

Én nem vagyok egy nagy emberjogi harcos, de ez a kamerázás engem kissé zavar. Bár nem tudom, mi a jó megoldás a bűnmegelőzés meg a forgalom figyelésére, bár lenne ötletem.
Az viszont végképp zavar, hogy nem tudok róla, ha kameráznak. Mert ki az Atyaúristen az Autópálya kezelő, hogy ezt korrekt tájékoztatás nélkül megtegye?! Az meg, hogy egy településen keresztülhaladó autóúton a település rendőrsége ne tudjon róla, nonszensz. Meg kissé ellentmondásban van a bűnmegelőzési funkcióval... És a kis gyalogoshídon mi a francot figyelnek az autópályások többmilliós kamerákkal?! A gyorshajtó gyalogosokat? Ha a tolvajokat, akkor meg végképp nem értem, miért nem tud róla a helyi rendőrség? Egyébként megnéztem az Indexen erről egy cikket (index.hu/belfold/budapest/2009/04/09/orzik_az_uj_feluljarot_nehogy_ellopjak/?rnd=105). Na, ez botrányos, hogy építenek egy hidat alumíniumból, biztonsági céggel őriztetik milliókért, aztán meg milliókért figyeltetik kamarákkal az idők végtelenségéig... Lenne ötletem a kormánynak, hol lehetne spórolni.
Sok hozzászólónak a szellemisége tényleg Kínát idézi, de nem tudom, tudják-e ezek az emberek, hogy ennyi anyázás, káromkodás miatt abban az országban már rég börtönben ülnének...:)

Blogger Géza 2009.06.28. 13:18:09

@hali!: Nyilvánvaló, hogy vannak ott kamerák, ez soha nem volt titkos, ahogy pl. a legtöbb boltban, bankban stb is vannak. Erről nem fog mindenki névre szóló levelet küldeni neked, aki nem hülye, az ezt tudja. Egyébként bármikor lekamerázhat valaki, akár egy turista, akár egy gépkocsiba elhelyezett rendőrségi kamera stb. stb.

@muhaha 2009.06.28. 15:39:47

látóideg:
Ahogy látom nagyon fáj hogy már nem száguldozhatsz az autópályán..
"ŐK intézkedjenek, ne a kamera alapján akarja valaki UTÓLAG megbüntetni az első útjába kerülő ártatlant." - áruld már el az objektív felelősség alapján hány ártatlant büntettek meg? Mert szerintem egyet sem... Klónozott autó, muhahaha... Persze, majd azért klónoznak egy kocsit hogy valakit szívassanak (mert különben mi értelme, amikor sokkal egyszerűbben el lehet kerülni a kamerát, pl. szlovák rendszámmal)
A helyzet inkább az hogy korábban az emberek 99%-a kibújt a felelősség alól ("nem vagyok köteles megmondani ki vezette az autót"), ezt szüntette meg az objektív felelősség és a kamera..
Nekem sem tetszik (gyorsan vezetek, néha fizetek:), de nem kezdek sírni, hogy húha, igaz gyorsan mentem, de alkotmány, emberi jogok, stb... be kell tartani a korlátozást, vagy viselni kell a felelősséget (azaz fizetni:) - ez van, de ettől nem kell Strasburgba rohanni

hali! 2009.06.28. 16:01:47

A boltokban és a bankokban elhelyezett és az autópályán lévő kamera között az a különbség (többek között), hogy utóbbi közterület... Egy rendőrségi kamera - leszámítva a sebességmérést, de ott is csak a rendszámot és a típust raktározhatja el - nem vehet fel bármikor, ennek tudtommal szigorú szabályai vannak. Végül pedig: az, hogy Neked egy turista kamerázása meg az állam által felszerelt, mindenkit felvevő kamera ugyanazt jelenti, külön blogot érdemelne...
süti beállítások módosítása