Ma reggel linkeltem Napi Gazdaság cikkét a New York-i műdugóról (amit egyébként számos más lap is megírt). Ehhez kommentelt egy érdekeset Cook kapitány:

"Autómentes lett a Times Square"

Nem lett az. Annyi történt, hogy a Broadwayt lezárták ott, de a 7th Avenue-n (ami szintén keresztülmegy a Times Square-en) továbbra is lehet autóval közlekedni. Az egésznek a célja nem az autók kitiltása, hanem pont az autós közlekedés gyorsítása volt. A 7th Ave-n ezentúl 66%-al hosszabb ideig lesz zöld az autós lámpa. Ugyanez történik a 6th Avenue kereszteződésénél, a Herald Square-en is.

forrás: http://nyc.gov/html/dot/html/about/broadway.shtml

(zárójelben: vicces, amikor a műdugópártiak erre a hírre hivatkoznak, hiszen ezzel ott pont csökkentik a dugót. :-) )

"Osztogatnak-fosztogatnak?" Aki épp arra jár, írja már meg mi a helyzet!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: new york közlekedés usa kommentek dugó gépkocsi

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr81146369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cook kapitány 2009.05.27. 14:07:33

Meg még egy:
http://www.earthcam.com/usa/newyork/timessquare/

Láthatóan megy a forgalom a 7th Avenue-n, a Broadway ezen része lezárva.

aefyma 2009.05.27. 14:50:48

Na ne hülyéskedjünk, az itthoni műdugónak is a dugók csökkentése lenne a hosszabb távú célja, nem..??

Cook kapitány 2009.05.27. 16:56:57

@aefyma: Nem, illetve félig. Itthon az utcát akarják visszaadni az embereknek (pontosabban a nem autós embereknek), meg szeretnék ha nem lenne benzingőzös az utca.

NY-ban pedig azt remélik, hogy rögtön csökkeni fognak a dugók, mert a változtatás miatt gyorsabban lehet haladni a 7th Ave-n, a hálós utcaszerekezet miatt pedig sokféle kerülőutat találni, könnyebben oszlik a forgalom. Itt Bp-n más jellegű az utcahálózat, ezért nem működne ez.

bardóczi 2009.05.28. 02:27:02

Nono, azé álljunk megy szóra. A Broadwayt szakaszosan lezárják a Times square-től a Herald square-ig. Teljesen. Nyugágyakban pihengetnek az emberek a forgalmi sávokon Ez konkrétan azért szűkítés, csak jó a kommunikációja, plusz a társadalom van annyira felnőtt (beleértve a médiamunkások zömét) hogy tudnak róla kiegyesúlyozott cikkeket írni. Ott is az a fő cél, hogy emberek használják az utcát pozitívabb dolgokra is, mint a dugóban ücsörgés, csak nem ez van főcímként eladva. Sem nem az, hogy mesterséges dugó. "Zöld lámpát a város szívének". Ez van eladva és ez egy kellően többértelmű mondat. A hálós utcaszerkezet addig igaz, míg a budapesti meg new yorki népsűrűséget nem veted össze. Ha összeveted, akkor nagyjából rájössz: azzal a szerkezettel az a város annyit tud és most szakadt a cérna, ezzel a szerkezettel meg ennyit és itt most szakadt.

pösti 2009.05.28. 10:18:13

már a bardóczi megmondta.
süti beállítások módosítása