H.P.L. a Hülye Kutya bloggere egy különös lakás leírását küldte el az Urbanistának, majd ráadásként egy klassz leírást a Gellérthegy lakóiról. Mint első levelében írja:

És mi kerül egy Gellért-hegyi 24m2-es lakásban eredetileg 15,9 millióba? Nemrég vitték le a jelenlegi árra. Hihetetlen hogy hányan várnak egy berepülő hülyére….
Ne tévesszen meg senkit, az első kép a valamikori villaház „előszobája”…

gellertlakas

 

Klassz, mert akkor van olyan változata a hirdetésnek, ahol a feltöltött három képből egy sem a lakást ábrázolja. Kíváncsi voltam a részletekre, H.P.L. megírta, hogy az előszoba osztatlan közös tulajdon és úgy alakult ki, hogy

Ez a valamikori Wallenberg villa Hallja. Az egykori szobákból lettek leválasztva lakások. Kinek mi jutott. Direkt elmentem megnézni.

A gellérten egyébként irreális árakat tudnak kitalálni az emberek. Ott élek 3 éve, és csak nézek, miket tud produkálni az emberi elme. A környékről tudni kell, hogy rövid őrmezei pályafutásom alatt nem találkoztam annyi „proli-like” viselkedésmintával mint itt.

Kékbugyi Corollát habosan mossa a villa előtti utcán. Reggelente a kivénhedt Leonbergi kutyáját szarni szalasztó öregasszony ( hatalmasat tud produkálni egy Leonbergi, egy kábé levesestálnyi).

Rányomja a környékre a bélyeget persze az 50-es évek őrült államosítása. Az akkor itt lakáshoz jutó párthűek, vagy csak szegény proletárok mára már világosan képtelenek a társasházak rendben tartására. Állaguk nagyon leromlott. Így bár nehéz szívvel, de akinek egy kis sütnivalója van eladja. Realitásérzékük legalább is megkérdőjelezhető.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés lakás villa gellérthegy xi. ker wallenberg villa

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr111096952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.05.02. 11:46:17

"Az akkor itt lakáshoz ... szegény proletárok mára már világosan képtelenek a társasházak rendben tartására."

Miért érzem úgy, hogy aki ezt a szöveget elkövette, az valami újgazdag maffia család, családból kiutált csemetéje lehet?
Merugye mit keres egy nyomoronc, semmirekellő proli gazdagék közt? Csak rontja a látképet...
(hogy én mennyire undorodok az ilyen alakoktól!)

Káposztakukac 2009.05.02. 11:57:29

@bécsi pszicho: én is undorodok a magadféle hülyéktől. tény, hogy évtizedekkel ezelőtt olyan alakok kerülhettek ilyen környékekre, akik mellett se akkor, se most nem nagyon akart élni senki.
elképesztő, hogy ezeknek az embereknek mennyire sikerült lezülleszteni első osztályú környékeket.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.05.02. 12:07:39

Nemrég jártam a hegyen, sok-sok ház tényleg nagyon el van hanyagolva. Kár értük.

Hozzá Szóló 2009.05.02. 12:18:00

@bécsi pszicho: Nem baj, undorodj csak, mi meg a magadfajta ostobáktól meg a saját maguk alá szaró proliktól undorodunk. Nekik és neked köszönhető, hogy a városunk így néz ki, ahogy.

H.P.L. 2009.05.02. 12:31:30

Tényleírás. Ennyi a szösszenet. Sokan, sokszor, leginkább a környéken ingatlant tulajdonlók túlértékelik a helyet ahol élnek. Két véglet van jelen ezen környéken. A valóban nagyon gazdag, és a vegetáló szegényproletár, aki még 1x benn csücsül az 50-es évek szörnyű hagyatékában, azonban se pénze, se igénye nincs környezete rendben tartására. Ezt akár újgazdag maffiózóként is kijelenthetem.

A környék jellegzetessége még, hogy az utcában lakik TOMCAT is. érdekes, hogy a bombagyáros megnemértett nép fia, az "igazmondó", akit én inkább egy újpesti panel tizesébe képzelnék el, éppen itt él. Merthogy onnan érthető lenne elégedetlensége a világgal... De úgy tűnik egy Tomcat féle proli is szeret szép környéken élni.

Ex Termesz · http://karvolt.blog.hu 2009.05.02. 12:46:35

rákattintottam a képre, és azt hittem bejön nagyban. tévedtem :(

rexter 2009.05.02. 13:17:53

bécsi pszicho én meg az ilyen proli fattyaktol, állambácsi pénzén anyuka apuka panelt kapott a 70 es években átoksori kisértetektől undorodom, mint te.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2009.05.02. 13:44:56

@Ex Termesz: bocs, leszedtem a zavaró linket. sajnos nincs meg nagyobban a kép és az ingatlan.comos hirdetést már nem találom

viszont a szövege ugyanaz mint az expresszen
bár a "24 nm-es villa, kastély" azért az nagyon ütős az utóbbiban :)

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.05.02. 14:30:59

@H.P.L.: Micsoda idilli kép a gázórákkal és gázcsövekkel! :-)

pirxx 2009.05.02. 16:53:49

@bécsi pszicho: Valószínűleg azért érzed így, mert nincsen saját tapasztalatod a korról, és te is az elmúlt 60 év áldozata vagy tudás és stílus tekintetében.

pakesz (törölt) 2009.05.02. 17:55:59

az igaz, hogy az ottani papika, az kemenyen felertekeli, majd nezni fog ha jon az ingatlanado :))))))))))))

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.05.02. 22:02:50

@pirxx: olyan szépen összeilletek ti itt... Apuciéknak honnan volt a vagyona? Zsidóktól rabolta a II. VH előtt-alatt vagy már párttitkárként gyűjtötte, netán a gengszterváltás után lopott/csalt/rabolt?
Ahogy olvaslak titeket, egyikőtök sem több húsz évesnél. Szánalom, hogy ilyen kis pöcsök osztják az észt...

Káposztakukac 2009.05.03. 00:35:18

@bécsi pszicho: a korral kapcsolatosan legalábbis esetemben tévedsz, másrészt te meg szerintem 15 sem vagy.

csib · http://kapirgalo.blog.hu/ 2012.07.25. 12:11:17

Tökéletes leírást adott HPL az ottlakókról.

A mi házunkban a pincékből csináltak lakást, ahol egy komplett többegenerációs família él most. Tisztességes emberek, a csávó hentes, apuka rokkant. Néha szólni kell, hogy ne szarassák a kutyát a kertbe és a csikket se dobják el ott, meg persze tépegetem a árpádsávos matricákat a kukákról, de ez legyen a legnagyobb baj. Szerintem sokkal jobban frusztálja őket a helyzet, hogy ennyire nyilvánvalóan különböznek a többi lakótól, mint minket az ő jelenlétük.
Ezen kívül a lakásuk eladhatatlan, mozdulni se tudnak innen.

A szar lakás jó helyen a legrosszabb dolog, mert akinek van pénze, hogy jó helyen lakjon, az nem akar sötét, dohos, rossz elosztású lakást, aki pedig kénytelen kompromisszumokra, az nem fog felárat fizetni a Gellérthegyért, hanem inkább választ jobbat máshol.

prfecó 2014.01.15. 07:45:43

Megpróbálják eladni a sz@rt , azzal jelszóval jó helye van. Irányító szám kiváló ))
süti beállítások módosítása