Néhány óra alatt többen is figyelmembe ajánlották a közelmúltban indult Köztér blogot, ami vagy átfogó marketingstratégiát, vagy egy nagyon jó kis blogot feltételez - esetleg mindkettőt. Nos az idő majd eldönti mi az igazság, a kezdet mindenesetre elég erős. Rögtön egy zsidónegyed tetejére tervezett kocogópályával indít a két építész által jegyzett oldal:

 

"Néhány éve zajlott az Europan, egy az európai fiatal építészek számára kiírt pályázat. Az egyik pályázó az épületek, tömbök tetejét úgy zöldítette be, hogy egy összefüggő hurok alakult ki, mely természetesen magasságban is mozgott. A szó legszorosabb értelmében függőkertek lógtak be az utcák fölé, helyenként az épületek homlokzatai is növényborítást kaptak. Az elképzelés utopisztikus, de kisebb léptékben – akár egy tömbön belül, tömbrehabilitáció keretében – akár megvalósítható is. És ezzel egycsapásra eltűnnek a fekete lapostetők, helyette zöld, mosolygó emberek, lihegő kocogók, több oxigén stb."

 

A folytatást kíváncsian várjuk, az rss-ükön mindenesetre rajta leszünk!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: blog budapest sport futás tető zsidónegyed látványterv vii. ker zöldtető

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr1001025216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

budapestjovoje.freeblog.hu (törölt) · http://budapestjovoje.freeblog.hu/ 2009.03.26. 08:55:41

Zöld, mosolygó emberek? Jönnek az ufók a zsidónegyed háztetőire? Különben is, a zsidónegyed háztetőire nem futók és zöld valók, hanem egy hegedűs :-)
süti beállítások módosítása