Ilyen hirdetést láttatok már? Mit szóltok hozzá? Én nem mertem őket felhívni.... 

- írta Csimpilimpi. Mi fel mertük. Annál is inkább, mert nagyon szegényes a hirdetés szövege, mindössze ennyi:

Ajánlat: eladásra kínált ingatlan
Típus: családi ház
Vételár: 72 M Ft
Alapterület: 390 m²
Telekterület: 1 380 m²
Ingatlan állapota: újszerű
Szobák száma: 7
Épület szintjei: 2
Fűtés: gáz (cirko)
Komfort: luxus
Parkolás: garázs
Cím: Budapest, 12. kerület, FÉLÁRON!!!!!!

A piaci árnál jóval olcsóbb családi házat kínálok eladásra a XII. kerületben.

Elsősorban kézpénzes vevőknek ajánlom.

A kép csak ilusztráció!

Nos, mint megtudtuk, ez egy bebukott banki ingatlan - ezért olcsó és ezért nincs kép. A cégnek egy csomó hasonló hirdetése fenn van  a neten, bár a "további banki bebukott ingatlanok Budapest egész területén" szöveget már csak a google tárolt változatain adják ki a hirdetések.

Ja egyébként azért sokkal okosabbak a felhívás után sem lettünk. Mint megtudtuk, ha érdekel bennünket az ingatlan, akkor üljünk le egy félórás beszélgetésre az ügyvezető igazgatóval, aki elmagyarázza, hogy juthatunk hozzá a kecóhoz - ők ugyanis a bank megbízásából, minden ilyen bebukott ingatlant értékesítenek. Annyira még nem vagyok jól, hogy oknyomozó újságírásba kezdjek, úgy hogy inkább hagytam az egészet. De ha valakit érddekel, rajta, aztán mesélje el, milyen volt...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés bank ház xii. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr541012131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2009.03.19. 16:15:47

Hát, pedig kideríthetnéd :-). Máshol már én is néztem féláron kínált hasonló ingatlant, de nem mertem még érdeklődni sem, hátha valahol nagytestvér figyel :-).

MP 2009.03.19. 20:58:40

Szerintem meg elmondják hogy hogyan járjon jól mindenki kivéve a szerencsétlen volt tulajt.

Punxsutawney Mormota 2009.03.19. 21:21:40

Egyszerű. A banktól megveszed a követelést. Aztán kirakhatod a tulajdonost. A bankoknál ez mindig a nemszeretem kategóriába tartozi, mivel - még ha teljesen jogszerűen is jártak el - bárki körbesírhatja a bulvársajtót, hogy jajjjajj, a csúnya bank kilakoltatott! osz't azok meg ellenkampányt indíthatnak többtízmillióért az médiában, hogy a good willt bizonyítsák. Higgyétek el, nem vagyok bankpárti, de az üzleti logika szerint nekik is az a jó, ha kifizeti az adós a pénzt.

Gerardus A. Lodewijk 2009.03.19. 22:09:07

Szorult helyzetben lévő adóstól féláron: ha esetleg bíróság elé kerül az ügy, zeneszóval semmisnek nyilvánítják, mint uzsorás szerződést. Ugyanis ingatlan még végrehajtási eljárásban sem adható el a becsérték 70%-a alatt.

MsTaurus 2009.03.19. 23:54:07

@Gerardus A. Lodewijk: Csakhogy maga a becsérték is már félár volt.

kzol 2009.03.20. 00:04:06

Na, megnéztem azt a linkelt tárolt hirdetést. Hát, ebben nem tudom, mi a félár, az Albert utcában ez erősen az átlagár.

lcpacific 2009.03.23. 19:48:06

@MsTaurus: mi itt a cirkusz? Szimpla, jol beolajozott repo business, ami van lakasra es autora. Becs-eretek felaron nem letezik a vilagon, mert a tulaj (ebben az esetben a bank) erre vigyaz. Bp-n erosen emelkednek az arak, a bank vasarlaskor max. 80%-ig megy el, inkabb 70% arrafele, pl. ha a hitel 5 eve volt felveve, akkor a lakas ma, mondjuk ezer forintra vetitve, ma, a vasarlaskor ert ezer ft, 1200 ft-er, amibol a banke 700 ft, 60% korul. A becslo ceg kijon, felbecsuli,
majd a bank ezen az aron meghirdeti (vagy repo ceg hirdeti, vagy ingatlan ugynok), eladjak 1100 ft-ert, (ma Bp-n napok alatt el kel barmi ha kicsit olcsobb) bank eltesz 700 ft-t, plusz 200 ft kezelesi koltseg, elado szinten nyakon vag par szazalekot, ami marad megkapja az utcan levo eredeti tulaj.
Ebben a peldaban meg kap szepen.
A repo businessben nem adnak oda ar alatt semmit, sem autonal sem lakasnal. Minden be van love fillerre, addig hirdetik amig el nem megy. A nagy bukovari itt a rarakodo koltsegek, ami ugy 5-10% extra, annak mintha a tulaj maga csinalta volna, kb. ennyit bukik a repos palimadar.

kozkoz 2009.06.25. 19:14:42

Kedves Urak / Hölgyek!

Cégem több éve foglalkozik úgynevezett "banki ingatlanokkal" Látom még mindig nagy a keveredés ezen ügymenetek körül. Ez azért lehetséges mert több módon és formában lehet az ingatlanokhoz hozzájutni. A fenti Kommentben említett fél óra sokszor nem is elég a részletes felvilágosításra. Kedves icpacific bőven tudok neked olyan árat mondani amitől hanyatt dőlnél. Nyilván mint minden üzletágban ebben is vannak hiénák akik "túl sokat akarnak keresni másokon" de ha korrekt a partner sehol máshol nem tudsz ennyiért ingatlant venni. Amennyiben valakinek konkrét kérdése lenne ezen ügymenetekkel kapcsolatban írjon,nagyon szívesen segítek amiben tudok.

polarka1 2011.09.17. 14:17:00

Kedves kozkoz,

Érdekelnének a lehetőségek. Hogy lehet Önt elérni?

üdvözlettel,
p

Thomas115 2011.11.17. 19:38:02

@polarka1: Szerintem jogos az, hogy ha egy bank által lefoglalt ingatlan meg van hirdetve, amiben esetleg még laknak, akkor annak a pontos adatai, elhelyezkedése nem kerül ki csak úgy a nagyvilágba (személyiségi jogok stb).

Én a go-ingatlanosokat ismerem (www.go-ingatlan.hu). Itt az egyedi ingatlanok menüpontban van néhány száz banki ingatlan, de a menüpont csak papírozás (titoktartás stb.) után érhető el.

Szerintem ha valaki áron aluli ingatlant (banki ingatlant) szeretne venni, annak megér annyit a dolog, hogy kicsit utána kell járnia az ingatlanoknak, és nem láthatja netet a pontos adatokat. Valóban több millió forintot lehet spórolni egy-egy ingatlanon, de banki ingatlanok esetén ezért személyesen kell felvenni a kapcsolatot az ingatlanközvetítővel.

Thomas115 2011.11.17. 19:39:51

A link nem rossz, csak a zárójelek zavartak be:
www.go-ingatlan.hu tehát a cím, akit érdekelnek a banki ingatlanok, tőlük minden választ megkaphat.
süti beállítások módosítása