Amikor felröppent a hír a Nemzeti Szálló újjáépítéséről, engem rögtön az kezdett érdekelni, hogy vajon milyen színű lesz. (És úgy tűnt sokakat foglalkoztatott, vajon marad-e a bordélykék, vagy jön-e valami jobb). Most egy sajtóközlemény kapcsán rákérdezhettünk, és megkaptuk a választ. A tervek szerint a 2009 júniusában nyíló Hotel Nemzeti fehér lesz. A közlemény - minket érintő része - pedig így szól:

A szállodát 2008 november 1-én bezárták, jelenleg nagyszabású rekonstrukció zajlik. Az eredeti alaprajzok alapján folyik a felújítás olyan építészeti értékek megőrizésével, mint az eredeti velencei tükrökkel, rézlámpákkal díszített lépcsőház, az étterem ólomüveg teteje, a rejtett kincsként emlegetett, gyönyörű szobrokat rejtő belső udvar. Az építészeti értékek megőrzésén és ápolásán túlmenően az épület egy modern designt kap, melynek köszönhetően az ide látogatók egy különleges élményben fognak részesülni.

Helyet kap a felújított épületben Marton László értékes Blaha Lujza bronzszobra, mely remélhetőleg ugyanolyan népszerű lesz, mint a szobrászművész másik híres alkotása, a Duna-korzó korlátján ülő Kiskirálylány.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest hotel szálloda felújítás tér városkép blaha lujza tér homlokzat viii. ker nemzeti szálló

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr841007993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HÉV-es 2009.03.18. 16:47:08

Az ott a körút forgalmát tekintve, annyira talán nem jó ötlet, bár a kék meg nagyon gáz volt. A Dohány utcasarkán lévő szállodának (volt New York palota)van jó színe.
süti beállítások módosítása