"A két fotót összeköti a KORLÁT. Kidöntötték, úgymaradt. Akárcsak két megállónyival délebbre a volt Kilián Laktanya oldalánál, vagy épp északabbra a Margit-híd budai hídfőjénél." - írja a Városjáró blog "Kis pesti szokásos" címmel. Hogy pontosan kinek kellene helyre állítania (közvetlenül a BKV-nak vagy az utat kezelő Fővárosi Önkormányzatnak) az szinte mindegy. /A baloldali fotó a 8kerről származik/

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest közlekedés villamos felújítás megálló viii. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr33917654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2009.02.02. 11:51:17

Nincs ott semmi látnivaló, tessék szépen haladni tovább!

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.02.02. 12:55:49

Nem kezdtem a blogon moralizálásba, mert annyira egyértelmű szerintem az ilyen "leszaromságok" kártékonysága. Százezrek elhaladnak mellette, és öntudatlanul rögzül bennük, hogy ebben a városban mindent lehet. Hogy a lezüllés alapvető városkezelői jog. S hogyha a zsinórmérték gazdái így tekinthetnek rájukbízott birtokukra, akkor az egyszeri polgár is tekinthet rá eként.
Ez végtelenül demoralizáló folyamat. Nem is hinnénk, mennyire rányomja bélyegét a pesti létre. A közhangulatra, az elvárási és kötelezettségi szintre. Az önbecsülésre és az érték-képviseletre.

Persze egy-két hét múlva fogok majd kapni egy szóvívői sablonlevelet, hogy a "szűk a költségvetési keret és a műtárgy egyedi legyárthatósága megnehezíti a hatékony munkavégzést", meg hogy "a felelős hivatal, felelőtlen munkatársa már tegnapelőtt szabadságrament és különben is egy éve meghalt!" Miközben mindannyian tudjuk, hogy nettó hazugság lesz minden kifogásként leírt szó.

Szomorú :(

Káposztakukac 2009.02.02. 15:24:49

ezeket soha, ismétlem SOHA nem teszik helyre. tudok ezer helyet, főleg budán, ahol már 1-2 éve ki vannak döntve a korlátok.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.02.02. 16:53:35

@Káposztakukac: Add meg lécci a fellelhetőségeiket, és időm függvényében feltérképezem a témát. Aztán megy egy-egy email a vélt (vagy valós) felelősöknek - és a sajtónak.

fgm 2009.02.02. 16:56:46

Nos én egyet tudok, amit konkrétan megcsináltak: a Móricz Zsigmond körtéren, a 47es villamos sínén átvivő zebra sarkán van két vas, amit valami kamion hajthatott le, na azokat mintegy félév után visszahajtották valami erőgéppel. (persze lehet, hogy csak a helyben dolgozó metróépítők szemét zavarta, és magánszorgalomból megynomták éjszaka a daruskocsival:P ) Viszont egy megállóval arrébb a Karinthyn (6os megálló) már pont úgy áll a korlát, ahogy valami stukkó szpidi gonzález egy éve behajtogatta.

korrektor.blog.hirszerzo.hu 2009.02.03. 07:44:39

Egynek jó lesz:
A Bazilika északi oldalánál épített új burkolat és határoló kövek már az építés alatt folyamatosan kitörtek a helyükről, és azóta is jó sok hiányzik. Persze az építkezésről ordított, hogy valami haver kapta a munkát, és jól összegányolta.

szpal 2009.02.03. 14:12:33

Mikszáth írt egy elbeszélést is a témában: A korlátfa
mek.niif.hu/00900/00908/html/05.htm

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.02.03. 17:05:50

@szpal: :(

Mikszáth nem írta, de akkor most hozzátenném:
"... és le kell innét húzni a vérbe!
süti beállítások módosítása