Válság ide, válság oda, a bankok összeomlásától továbbra sem kell tartani. A K&H és a TriGranit tegnap írta alá azt a szerződést, "amely a K&H Csoport új székházának fejlesztésére és bérlésére vonatkozik. A tervek szerint 2011 végére készül el a két egymás melletti épület a Millennium Városközpontban, mely modern, a kor követelményeinek megfelelő munkakörnyezetet nyújtJelenleg a K&H Csoport tagjai a főváros különböző pontjain, több székhelyen helyezkednek el, hat központi épületben és számos kisebb irodaházban dolgoznak a munkatársak. Az új, "campus" jellegű székháza a Millennium Városközpont területén épül fel. A két épület alapterülete mintegy 40 ezer négyzetméter." - írja a PénzCentrum. Igaz, nem hirtelen felindulásból született a megállapodás, hiszen a Vision Graphics honlapján már október óta kinn vannak az óriási K&H logós látványtervek. Szépen sorban idekopiztuk őket. Íme:

 Képtippek: Sadia. Kösz!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest bank irodaház ix. ker millenniumi városközpont

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr25848983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

öntelt radírpók 2008.12.31. 09:30:03

Az épület maga nem is rossz, de...

...jól látom, hogy a Duna-parti látképet egy épület-magassagú világító K&H-reklám fogja uralni évtizedeken át?

A MüPa és a Nemzeti Színhát közvetlen szomszédágában?

Ez most komoly?

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.12.31. 12:05:11

Nem. Ahogy a terveket nézem, a K&H embléma a Soroksrári úti homlokzaton lesz. Egyébként én nem dobtam hátast ettől az újabb vonalkódépülettől. Fantázia nulla. Arculat nulla. Stílus nulla. Reflektálás a már megkévő tömbökre nulla.
Az egész Millenium Központ egy adhoc szar lett. Köze sioncs már a kezdeti álmokhoz. De legyün büszkék: meglett a mi kis Défense negyedünk. Hát olyan is...

Sadia · http://sadia-mintti.blog.hu/ 2008.12.31. 12:22:16

Dának már írtam, mikor küldtem linket, hogy "kár hogy elmúlt az az idő mikor az igényességre mentek a Bankok (lásd Ybl alkotásait pl.)"

Erste a Európa "Törpe" Toronyba (mondjuk van egy vonala, de nem az igazi) költözött, kíváncsi vagyok a további fejleményekre

A Millenniumi Városközpont meg remélem a Duna elviszi, messzire, vicces hogy egy volt pályaudvar épült fel a Nemzet Színháza...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.12.31. 12:32:30

Bocs! A színes világító banklogó tényleg a Dunára néz.
Nevetséges, hogy fénykardozásal akarják pótolni az építészeti nívót - lásd MÜPA éjjeli neoncsíkjai.

Kuruttya 2008.12.31. 12:42:43

Szerintem a MÜPA építészeti nívójával semmi baj sincs. És a különleges éjjeli kivilágítás egy nagyon pozitív dolog a szememben, még ha reklám célokat is szolgál.

Amúgy ez sem egy szörnyű épület, csak sajnálom, hogy az eredeti konferenciaterem/kaszinó/hotel/aquapark meg mindenféle csudijó funckiókhoz képest egy szimpla irodaház lesz csak ott. Talán a MÜPA melletti telken épül majd valami érdekes is...

Perillustris 2009.01.01. 12:57:15

"talán a MÜPA melletti telken épül majd valami érdekes is"

Monnyuk egy mekkdonácc!

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2009.01.01. 15:49:57

ez a kék fény borzasztó.
a budai oldalon is van valami hotel a dunaparton (novotem vagy mi), ami az egész városképet szétcseszi a gagyi kék reklámfényével.

Cricket 2009.01.02. 13:22:57

Én szeretem a MüPa neoncsíkjait. (Kivéve a barbirózsaszínt.) És ez az épület is tetszik. Szerintem passzol a már meglevőkhöz. Persze lehet vitatkozni az egész negyed építészeti alapkoncepciójával, de már felesleges. A kék fény meg ha jól sejtem ciánkék lesz. Ezt mindig szeretik kihangsúlyozni. :) Jól meg majd a piros vodalogóhoz, hehe.
süti beállítások módosítása