ildikoo: Szabadság híd porfelhőben

Mi a közös Nagy-Magyarországban és egy polcon futó egérben? Mivel bosszanthatjuk fel az ufókat? Miért nincs nyálka a babzsákfotelen? Hogyan jussunk be egy ajtó nélküli szobába? Hol akadt fenn Noé bárkája? Az Urbanista olvasói minderre tudják a választ. Következzenek a hét legjobb kommentjei. (Fogjuk az ünnepi készülődésre, hogy hétfő reggelre csúsztak - igérjük idén többet nem fordul elő) 

A legtöbb komment egy lakásfotón látható izéhez érkezett, amiről ma sem tudom pontosan micsoda. De nagyon érdekes. Íme néhány példa, hogy mi minden jutott a kedves olvasók eszébe róla: 

A Robotzsaru ellenfele, amelyik sikító hangot adott ki és nem tudott lemenni a lépcsőn (khabe)

 

egy olyan dolog, amire manapság a modern művészeti alkotás címkét szokás aggatni (Vérszegény éjszakai dúvad)

 

valami fénytechnika lehet a 80-as évekből (katatones)

 

erről a modern szék jut eszembe a Hétalvó című Woody Allen filmből. Aki látta a filmet emlékszik, hogy próbál ráülni Allen. :-) Találtam is képet: bp1.blogger.com/_WaZlvkxJPPs/RpqVDYpww6I/AAAAAAAAAfk/X-6KneWPy-A/s1600-h/vlcsnap-16523168.png (Cook Kapitány)

 

Nem értelek, benne van a megoldás a szövegben: "Érdekessége a lakásnak továbbá a megvilágítás és egy kis recepció, ami minibárrá alakítható." Tehát a kérdéses valami (feltehetőleg távirányítással, mint Chef TV-je a South Park-ból) fogja magát, és bemászik a "recepció" mögé, majd átalakul minibárrá. (nyomasek_bobo)

 

Ez az a szerkezet, aminek a segítségével meg a nappali alakul át grillpartivá (cramy)

 

Az nem kifogás, hogy nem világít, mert egyrészt modern, másrészt lehet, hogy épp le van kapcsolva. (Cook kapitány)

 

Az a piros-fekete izé meg a báb páncélja, amiből éppen előmászott. Bár egy kis takonyszerű váladékot erősen hiányolok a környezetből... (Mária)

 

Nincs itt semmi érdekes. Amit látnak, csak egy spontán kialakult termikus zseben visszatükröződő, eltorzult látkép egy hétköznapi hűtőszekrényről. Most pedig jöjjenek közelebb, kérem, és nézzenek ide a piros fénybe. (Mao elvtárs)

 

Szerintem az a sütő. Merthogy a konyhában olyat nem láttam. Pedig elég nagy, elférne benne. (99765)

 

A háziszörny a lehetséges vendégek elriasztására szolgál ,mivel 91 m2 ellenére is csak a padlóra tudnának ülni /esetleg a 2 akármi egyikére ,de akkor hátat kellene fordítani Aliennek ,aki ezt lehet,hogy kihasználná/ ,így viszont mindenki iszkirire fogja és nem kell magyarázkodni ,hisz hülyék,elszaladtak... (orv)

 

Szerintem ez az Alien-sorozat diszdobozos DVD-kiadása, tele mindenféle extrákkal (pl. maguk az alienek). (Sitrep)

 Végül a legilletékesebb is megszólalt:

hagyni ki engem írásodból, vagy bánni meg. de nagyon. szállj le rólám!!! (ufó)

 

E_E kommentje (A Teve Palotánál mióta jár HÉV? Csak 1 hév letöltendő... MUHAHA, de szar volt.) már a következő témánkhoz vezet át azt ugyanis a szóviccblogtól kaptuk kölcsön. Vajon mi látható az osztrák parlament tetején? Tettük fel a költői kérdést mi is, mert a választ nagyjából tudtuk: sógorék ilyen vicces házikókat raknak az épületek ormára, mikor szobrokat újítanak fel (ami a tücsökzenés Cricket szerint úgy néz ki mintha „a Parlament tetején fennakadt volna Noé bárkája.”).

 

Olvasóink (thyles, garlando és solaitid a városképptől) pillanatok alatt összeszedték a háttéranyagot.

bda.at/text/136/931/6458/
bda.at/image/806099367.jpg
 

ugyanez a mumokon:

www.mumok.at/online-resources/videoarchive/house-attack/?L=1
img.tar.hu/freezargh/img/26889403.jpg

és az operánál:

kep.indep.eu/kepup/noreg/D990o19b1229451867.jpg 

Az Urbanista az utóbbi időben egyre irredentább irányt vesz. Nem elég, hogy folyton Horthyt emlegetjük, de most kitettünk egy furcsa alakú lakásalaprajzot, hogy vajon mi ez, amiről mindenkinek Nagy-Magyarország jutott eszébe. Pedig becsszó azért posztoltuk, mert nem tudtuk eldönteni mire hajaz. Persze azért más megoldások is születtek, íme néhány: 

 

Editor Bob Szerintem tiszta Nagy-Magyarország térkép a lakásalaprajz, esetleg még egy polcon rágcsáló egér jut az eszembe róla.

 

E_E Nagy-Magyarország jutott nekem is először eszembe. Másodszorra pedig az, hogy az alaprajz kísértetiesen hasonlít az iroda logójára... :DD Esetleg a Tangram nevű játékra is... XD

 

Hamlet (Cinematrix Hírblog): ja, az, és így erkély helyett automatikusan Erdélyt olvastam, pislogtam is, miért a horvátokhoz került :)

 

cramy: egy balra néző bálnára hasonlít, aki éppen rókázik. :) Ha viszont a nyíl lefele mutatna, akkor illusztráció biológia-könyvben a bálnák anyagcsere-folyamatairól. haha.

Mindig is szerettem az olyan poénokat, amelyek élvezetéhez három Ricky Martin szám ismereténél valamivel mélyebb latinos műveltség kell. A múltkor stopper kommentelt egy ilyet, most bbandi örvendeztetett meg minket egy hasonlóval, mikor leírtuk, hogy az óriási reklámhálóval fedett Hermina Residence az ingatlanfejlesztő szerint úgy néz ki, mint a Colosseum.

 

A Colosseumon volt Szaturnália alkalmából történő vásárlásra bíztató reklám? :)

 

Amúgy a post eredeti kérdéséhez (mik ezek a fémcsíkok a járdán) is rengetegen megírtátok, hogy „vakvezető csíkok” – köszönöm a felvilágosítást!

 

A hét elején bemutattunk pár lakáshirdetésben szereplő szobát is, ahová nem lehet bemenni. Ennek kapcsán idéztétek fel gyermekkorom filmemlékeit:

 

Cramy: Kezdők vagytok. A lezárt ajtó helyén most szemmel láthatóan egy ablak van. Azon pedig, ha nehezebben is, de be lehet jutni... :)

 

gyümölcssaláta: és a hazárd megye lordjai laknak majd ott :D

 

Cricket (tucsokzene.blogspot.com): lehet, hogy az már a szomszéd lakás területileg, de hozzácsapták az alaprajzhoz, mint szórakoztatóegységet. Persze ez csak akkor lehet igaz, ha elég vékonyak a falak. :)

 

(Ja és a képnek (ildikoo:Szabadság híd porfelhőben) semmi köze a kommentekhez. Pusztán kiválasztottunk egy remek képet az urbanista-cimkés indafotók közül. Bővebben.)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr100836225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cricket 2008.12.22. 11:43:32

A kép nagyon aktuális. Tegnap szinte felfoghatatlan dolog történt velem. Felszálltam a 47!!!!!-es villamosra a Fehérvárin, átdöcögött velem a hídon, és a Deákon tett le! Végre megint egyenes az út a Gödörbe... :D
süti beállítások módosítása