gregoriosz: ... és fotós nélkül

Nem is olyan rég írtunk egy komoly médiavisszhangot kiváltott postot a csepeli Fekete Pákó utcáról. Akkor valaki arra tippelt, hogy ilyen kis apróságokkal jelölik a térképészek saját fejlesztésüket. Most még egy „apróságot” vettünk észre a környéken: a G Maps szerint Csepel nem is sziget. Hm. Eltüntetni egy komplett Duna-szakaszt, azért nem az az „apró jel” kategória. Vagy csak egyszerűen pikkelnek a XXI. kerületre?

Persze mondhatnánk, hogy aki vizeket akar nézegetni, annak ott a műholdnézet, de akkor miért van szépen aprólékosan kidolgozva mondjuk a Szabadkikötő? Vagy miért tüntetik fel a Rákos-patakot? (Igaz kisebb folytonossági problémák azét ott is vannak.) A fővárosi tavakkal is furcsa a helyzet. Mondjuk a Feneketlen szépen ott van, a jóval nagyobb Naplást csak a körbelőtt fotók jelölik. 

További Google Mapsos furcsaságok itt! Aki pedig még tud, szóljon bátran.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: google budapest duna csepel xvi. ker xvii. ker xxi. ker naplás-tó feneketlen-tó rákos-patak csepel-sziget

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr71820381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2008.12.13. 19:23:16

ez döbbenetes, kívácsi vagyok, meddig hagyják így.

SzaSza0909 2009.05.23. 21:07:17

Ma kiszúrtam, hogy kijavították. Mióta jó vajon?

SzaSza0909 2009.05.29. 09:44:07

@~dá~: Igen, domborzat nézetben valóban nincs ott a Kis-Duna, viszont térkép nézetben már jó. Régen ott se volt rajta.

OkoskaTo:rp 2009.05.29. 09:52:28

A Google térkép-beszállítója Magyarország tekintetében a Tele Atlas, és náluk vannak ilyen betegségek a térképes adatbázisban. Február végéig még a 2007-ben átadott dunaújvárosi M8 híd is hiányzott a térképről (mint ahogy most még az M0 keleti szektor és a Megyeri-híd). De ha megnézitek, a Szentendrei-szigetről is száraz lábbal lehet kijutni Békásmegyerre.
süti beállítások módosítása