"A Futó utcában, az új házakban, a kötelezően és drágán kiépített parkolók üresen tátonganak. Az utcákon viszont mindent elrekesztenek a gépkocsik. Nem állnak be a lakók a megfizethetetlen helyekre." - panaszkodik a Terasz bloggere. Aki arra jár, megírhatná mi újság. Még linkek:

Budapesten
Felülről is áttekinthető a margitszigeti kolostor (múlt-kor)
A Nagykörút kész időgép  (hírszerző)
Jövőre kezdődik a Műjégpálya rekonstrukciója (origo)
Diszkont kocsmák a belvárosban (katatones)
Gizella beöltözött télre (víztorony)

Máshol
6000 biciklit vetnek be Londonban (kerékagy)
Újabb kínai felhőkarcolóterv (ssn)
Vörös filccel bevont tuskók Helsinki parkjában (inhabitat)
3D graffiti (wooster collective)
12 gyönyörű organikus épület (weburbanist)

Bárhol
Mi várható a panelpiacon? (ingmag)
Megtorpan a plázaboom? (ingmag)
Hogyan ne hirdess lakást? (ingatlanosfigyelő)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: szemle

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr96782909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tersyxus 2008.11.23. 00:55:19

Mivel arrafele lakom, kezdetben alig vartam hogy elkeszuljon vegre a nyocker elso, koruton kivul eso osszefuggo csokkentett forgalmu utcaja, de kicsit tobbre szamitottam. Mar az atadas utan lehetett erezni, itt valamit nagyon osszecsaptak. Tomitoanyag szetszorva az uton, felbehagyott autofelhajto-epitekezesek, jardaszeli karok tovukbol kicsavarva, elhajlitva. Utobbirol persze nem a kivitelezo tehet. Csak az a gaz, hogy senkit nem erdekel semmi, mert ez egy ilyen kornyek. A bekoltozok sem hiszem, hogy tul igenyesek a kornyezetukkel szemben. Ami a lakasokat illeti, ismerostol ugy tudom, hogy belulrol a varthoz kepest silany minoseguek. Tisztelet persze a kivetelnek, mert van peldaul kortars-modern homlokzatu epulet is. Jah, garazsok. Felmillioert hirdettek egyet megvetelre. Nem tudom jol lattam -e, de hamarosan megnezem.
De azert ha csak az utcan setalgatunk, akkor a kihaltsagot, az ures padokat leszamitva megis megnyugtato korbenezni, mert a szinesre sikerult osszkep Budapesthez merten nem is olyan rossz.

budapestjovoje.freeblog.hu (törölt) · http://budapestjovoje.freeblog.hu/ 2008.11.24. 17:20:37

Ez a drágább lakóparkok környékén is megfigyelhető jelenség. Konkrét infóm egy ismerőstől a Marina Partról van. Tavaly 2,5 milla volt egy parkolóhely a -1. szinti mélygarázsban. Emiatt ott lent golfozni és tollasozni lehetne, az utcán meg a járdára meg a zöldfelületekre állnak az autók. Az autós ember sem hülye, nem ad egy új autónyi pénzt egy 10 nm-es kis lukért. Talán majd most a gazdasági válság közepén lesznek akciók - csak akkor meg az lesz a kérdés, hogy lesz-e hozzá fizetőképes kereslet is. Szóval a probléma gyökere abban van, hogy a teremgarázs helyek elképesztően túlárazottak.

Perillustris 2008.11.24. 23:01:57

Nem, a probléma az, hogy az autónak szükséges parkolóhelyet mindenki ingyen akarja. Meg kell szüntetni az ingyenes parkolást, és rögtön megtelnek majd a parkolóházak.
süti beállítások módosítása