A játszóterek rémeinek tartott muskátlik itt csak a hintát foglalták el, a csúszdát meghagyták a gyerekeknek (nem úgy, mint az őrült budavári tudós házában, ahol felfaltak mindenkit a húsevő növények). A kép (nagyításért katt!) az Eötvös utca 45-ben készült, ezt választották ugyanis Terézváros legszebb udvarának.

Az önkormányzat honlapja szerint a házat a XIX. század végén magának és családjának építtette Bernárdt Viktor építészmérnök, aki a Nyugati pályaudvar építése során az Eiffel-féle tervezőiroda magyar partnere volt. A kert különlegessége, hogy azt Bernárdt Viktor dédunokája, és felesége, Bugár-Mészáros Károlyné Boldizsár Brigitta okleveles táj- és kertépítészmérnök alakította ki. Tényleg nagyon jól néz ki, főleg, hogy mindezt egy lebetonozott placc helyén hozták létre.

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest kert udvar zöldfelület vi. ker eötvös utca

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr60773360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MNLP 2008.11.17. 13:01:16

a tizenhétben ennél különb kertek vannak :P

de tényleg, minden nyomorult budapesti "városblog" a belső 6-8 kerülettel foglalkozik és slussz, mintha a többi nem is Budapest lenne.

Rákosborzasztó pl egy hatalmas fehér folt a térképen. Terra incognita, pedig 80k ember él itt. És évente vagy 1000 emberrel több. Igen, itt nagyon nem akar fogyni a nép. Sőt. És senki sem foglalkozik vele. Doh

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2008.11.17. 13:11:29

ezt egy percig sem vonom kétségbe : ) ha a 17 adna ilyen díjat és erről tudomást szereznénk, arról is írnánk. amúgy felhívom a figyelmed a jobb sávban az Urbanista Budapest doboz "XVII." linkjére, meg alatta a szövegre, hogy "Keveset találtál a lakóhelyedről? Küldj valamit róla az Urbanistának!" :D

Kuruttya 2008.11.17. 16:01:56

Szerintem pont ez a blog ami nem csak a belső kerületekkel foglalkozik, lásd parasztházak :) Amúgy egy kis zöldség mennyit tud dobni egy ilyen udvaron.. sosem értettem miért van lebetonozva minden belvárosi ház udvara.

thyles (törölt) 2008.11.17. 19:22:24

Az mondjuk jó kérdés, h pl. a XVII. Budapest-e. Másrészt pedig nem ismeretlen, hanem érdektelen zóna.

magyarossy 2008.11.17. 20:55:05

Te....te Körútsoviniszta !

airdace · http://metamorfozisok.blogspot.com 2008.11.18. 00:01:11

Rákoskeresztúrnak több köze van Pécelhez meg Dunakeszihez. Ennyi erővel azokról is írhatna, de közel sem olyan egyediek, mint Bp.

Mondjuk ott is lehet érdekes dolgokat találni, és egy másik blog talált is :)
www.photoblog.com/user/utazo/2008/10/17/

MNLP 2008.11.18. 12:14:09

~dá~
igaz, elkerülte a figyelmem, a szomszéd kertje járt a fejemben, ami mindig zöldebb :D

wikin vannak egész hosszú leírások a helyi részekről, kép viszont sajna kevés. Max azt tudom küldeni, amit a gugli kidob. BTW van egy új uszoda, de már mátyásföldön, ami nincs a listában: index.hu/kultur/eletmod/uszi080125/

No, annak az épülete is megérne egy posztot, ha már cikk van róla... :) valamint épp mostanság alakítják élményfürdővé a borsó utcai uszit, ami szintén nincs a listában (az átalakítás)

thyles
neked. kb 80k embernek meg nem :) Itt, de innét keletebbre - Maglód, Pécel, Ecser - is százával épülnek a 100-150-200nm-es házak, sorházak és társasházak, szinte már "kvázi városok". Hozzájuk meg auchan, tesco és a többi szirszar. Bűnözés nulla, levegő kiváló, forgalom a mellékutcákban nulla (főutak viszont az M0 nyitásig csurig voltak)

Csak pár tucatszor fejlődik gyorsabban a környék, mint a belváros. Az M0-s poszt, ami van a 17ker kategóriában itt, csak a cserjékkel foglalkozik.

A többi m0-s cikk meg azzal, hogy a belvárosi embernek semmire sem jó. Talán mert nem is nekik kell, hanem a keleti, kb félmilliós agglomerációnak :) nomeg azoknak, akik napkeletről jönnek Bp felé

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2008.11.18. 13:32:40

a mátyásföldi is benne van a listában (erzsébetligeti néven), meg a borsó utcai is újlak utcai néven (mert hivatalosan ha jól tudom ez a neve). lehet h még mindig a szomszéd kertjén jár az eszed ;) Viszont az M0-ssal teljesen igazad van...

thyles (törölt) 2008.11.18. 14:15:37

kedves MNLP,

magam is küllakó voltam huszonegynéhány éves koromig, igaz, ellenoldali, rosszindulatú megjegyzésemmel csak lángoló lokálpatriotizmusodat próbáltam megcsákányozni:)

(tudtátok, h ma van a Képzavar Világnapja?)

Fejlődjön csak a XVII., a XVIII., meg a XXXXVVVWHOAAAIII. is, ha a város és lakói hasznára válik
süti beállítások módosítása