Marad a kicsit abszurd nevű Dísz tér olyan amilyen. A nol.hu szerint első pillantásra úgy tűnik, mintha az I. kerület betartana a budavári palotanegyedben tervezett, kiemeltként kezelt, 10 milliárdos állami beruházásnak azzal, hogy változtatási tilalmat rendelt el a projekt egyik fő célobjektumára, a háborúban szétlőtt honvéd-főparancsnokságra.

Erre aztán Kambekk hirtelen felindulásból írt egy publicisztikát, hogy nem kell óránként világmegváltani. Elég ha egy márciusban felszedett díszburkolatot novemberre vissza bírunk állítani eredeti állapotára. De amíg ez nem megy (márpedig baromira nem megy), addig ne akarjuk már globálcsicsákra elszórni a milliárdokat. Ezzel nem érnénk ugysem a riválisaink lába nyomába se.

Egy biztos, az egykor szép kupolás, rommá lőtt Honvéd Főparancsnokság tetjére egy darabig tuti nem kerül rá a sok vitát kavaró bővítés. (A másik Zobóki-féle felfele fejlesztés eredményét meg kiváncsian várjuk.)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest építkezés felújítás ingatlanfejlesztés i. ker dísz tér szent györgy tér

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr86765082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StopSzmog 2008.11.13. 22:59:55

adalékok:

Képes, felháborodott hozzászólás a Szent György téri tervezéshez
epiteszforum.hu/node/11082

Itt az ötödik átdolgozás
epiteszforum.hu/node/11062

Quick_6 2009.08.25. 01:24:10

Én örülnék, ha az épületet az eredeti formájábán látná újra a nagyközönség. Ez vonatkozik a Budai várban lévő összes épületre, igen a vár is!
süti beállítások módosítása