b0mb: MüPa messziről

Lágymányosi híd, Művészetek Palotája, Rendőrpalota és még egy csomó minden más Százhalombattától Bécsig, de persze főleg Budapestről. Többek közt ezek a válaszok érkeztek e-mailben, kommentben és más blogokban az egy héttel ezelőtti kérdésünkre, mely így szólt: Önök szerint melyik épületünk szerepelhetne a Csillagok háborújában? Lássuk, hogy az ott bemutatott helyszíneken kívül hol tudnánk elképzelni jeleneteket a Csillagok háborújából! 

BUDAPEST

darthwalk: DSC 8524 Fényes falú falanszter

monoblade azt írja, hogy

Én már sok helyre képzeltem egy sötétben játszódó fénykardpárbajt, pl. a Művészetek Palotájának az előterében, vagy a Lágymányosi-hídon, szigorúan a felső lámpákkal megvilágítva :)

Úgy látszik ennek a környéknek tényleg van valami Star Warsos varázsa, mert ugye mi is említettük innen a Nemzeti Színházat. Amúgy a MűPa kívülről is egy lézerrel lőtt betonbunkerre emlékeztet, vagyis ideális helyszín! A két épület együtt pedig igazán remek SW-összhatást mutat. A Müpa belsejét amúgy többen is ajánlották (pl. smalladam). Íme:


"Pont a Teve utcai Halálcsillag nincs köztük?" - teszi fel joggal a kérdést IOc. És mi azonnal pótoljuk a mulasztást. 

 
http://img9.indafoto.hu/8/9/309_d6ef5f7fa914c19931a55bb262ec879c/763491_e17856be01fde3bc630ab1ddfc5de177_m.jpg

A budafoki viztorony tetejen popecul nezne ki egy parbaj. Persze mozgodarurol vett kameraval... - kommentelte tersyxus és tökéletesen egyetértünk vele

mindphaser szerint "a Kalvin téri üvegház... ha ki van világítva." Nos ilyen képet nem találtunk, csak nappalit meg sejtelmeset. Éjszakai fotó csak a mellette levő biztosítószékházról akadt, az viszont inkább Batman kategória.

Elég sokan reagáltal arra az alkérdésünkre, hogy: Melyik az a budapesti helyszín/épület, amelyik elött nem nézne ki hülyén egy birodalmi lépegető?

TaDaM például azt írja, hogy "itt, nálunk, a Lágymányosi utca végében, a Raiffeisen bank előtt. Kényelmesen elférne az udvaron, a virágárus mellett"  míg nevetőharmadik szerint "egy birodalmi lépegető _bármelyik_ épület előtt jól nézne ki." "A Sporteréna elé tenni egy lépegetőt, az olyan látvány lenne, mintha az a lépegető eltévedve a Pirx kapitány kalandjaiba sétálna be." - írja Labi és mi már-már látni véljük benne a felfordított poharat vagy a malomkeréknagyságúra nagyított világvevő rádió keresőgombját, ám Ágota képe tisztázta a helyzetet. Olyan szépeket írt, hogy a levelet is idemásoljuk:

Szia!
Lelkes rajongója vagyok a blogodnak, már jóideje. Nagyon-nagyon remek!
A legújabb feladványhoz (Csillagok háborúja) szívesen asszisztálnék néhány fotóval, csak a hitelesebb hatás kedvéért. :)
Küldöm a prototípust.
Üdv
Ágota

 

MÁS VÁROSOK

Szabiaki két gyöngyszemet is talált nekünk. Az egyik egy blogbejegyzés a földre szállt Star Warsról sok képpel.

Másik ajánlása pedig egy hasonló témájú video:

 

Savafan: tudom nem hazai de Bécs felé az autópályán az olajfinomító este, kivilágítva tiszta Mos Eisley:)

Ez a remek fotó sajnos lelophatatlan, szóval érjétek be a baloldalival. No meg persze eszünkbe jutott, hogy minek a szomszédba menni, mikor nekünk is van remek Star Warsos finomítónk! Mégpedig Százhalombattán. (Az üzem fotóját nem valami olajipari közlönyből, hanem a lírai szösszenetek nevű blogból vettük át - mik vannak...)

Olyan sok tippet kaptunk, hogy ide sem fért az összes, szóval folytatása következik. Természetesen addig is várjuk a tágan értelmezett Budapest legstarwarsosabb épületeit, helyszíneit!

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest film star wars usa ausztria bécs san francisco csillagok háborúja százhalombatta agglomeráció dny

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr47716315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása